FTC-Paks: Böde Dániel komoly kritikája - videó

Nem sikerült jól a paksiak rajtja.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Szombaton megkezdődött a tavaszi idény az NB I-ben. A bajnoki címre pályázó Ferencváros a Paksot látta vendégül. A Tolna megyei együttesben Böde Dániel végigjátszotta az összecsapást. Böde 2012 és 2019 között a Ferencvárost erősítette, a fővárosi együttes játékosaként kétszer lett bajnok, emellett a Magyar Kupát háromszor hódította el. A rutinos futballista 200 bajnokin jutott szóhoz az FTC-ben, ezeken 89 gólt termelt. 

A játékvezető tökéletes döntése nélkül is lazán verte volna a Fradi a Paksot - videó - NB1.hu

NB I, 17. forduló FTC-Paks 4-0 (2-0) Groupama Aréna. Játékvezető: Iványi Zoltán FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei 77.) - Zubkov (Varga 70.), Isael, Tokmac (Lodico 70.) - Boli.

Böde a hétvégi meccs után csalódottan értékelhetett, hiszen jelenlegi együttese 4-0-s vereségbe futott bele a Groupama Arénában. A hazaiak góljain Boli, Isael és Zubkov osztozott, utóbbi kétszer is megvillant a találkozón.

Rebrov megdicsérte a visszatérőt, Böde mellé csatár kell - reakciók - NB1.hu

Teljesen megérdemelten és nagyon magabiztosan verte meg 4-0-ra a Ferencváros a Paksot 2020 első magyar tétmeccsén. És ezzel az állítással a két gárda vezetőedzője is egyetért. Osztermájer Gábor, a Paks trénere értékelt elsőként a sajtótájékoztatón, aki kapásból elismerte az nb1.hu felvetésére, hogy már az első gól után eldőlt a három pont sorsa.

Böde az M4 Sportnak nyilatkozott a találkozót követően. A szavaiból az derül ki, hogy nem volt elégedett a Paks mentalitásával. Hozzátette, a Tolna megyeiek a meccs előtt felvették a pelenkát, de ezt nem vették le a kezdéskor. A rutinos labdarúgó elmondta, a következő fordulóban nagyon fontos meccs vár rájuk a Zalaegerszeg ellen. Nem véletlenül nevezte élet-halál harcnak a ZTE-Paks ütközetet, hiszen a két gárda ugyanannyi pontot gyűjtött eddig a bajnokságban (17-et). Az egerszegiek a 11., míg a paksiak a 10. helyen állnak a táblázaton. 

Security Check Required

 

Böde ebben a szezonban három gólt szerzett a bajnokságban, a ZTE, a Debrecen és a Honvéd kapuját vette be. 

A meccs összefoglalója:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 8075 néző, v.: Iványi
gólszerző: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.)
sárga lap: Sigér (19.), illetve Lenzsér (53.), Kecskés (57.), Poór (61.), Szabó J. (62.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei, 77.) - Zubkov (Varga R., 70.), Isael, Nguen (Lodico, 70.) - Boli
Paks: Rácz - Kulcsár D., Lenzsér (Szélpál, 83.), Gévay, Poór, Szabó J. - Balogh B., Kecskés (Szakály D., 60.), Bertus - Könyves (Szendrei, 73.), Böde

A Paks megerősített, ötvédős felállással kezdett ugyan, ám a hazaiak a harmadik perc felénél már a második helyzetüket dolgozták ki, és Isaellel ellentétben Zubkov nem hibázott. A folytatásban szinte kizárólag a Ferencváros birtokolta a labdát, de játékosai a közepes tempó mellett megelégedtek a labdatartással, a kaput nem veszélyeztették. A ritka paksi akciók legtöbbje már a félpálya környékén elhalt, Dibusznak csupán néhány rutinfeladatot kellett megoldania. A szünet előtt Boli góljával váratlanul megduplázta előnyét a házigazda.

A forduló nézőszámai: újra a Fradi meccse lendített az átlagon - NB1.hu

 Szombaton a 17. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A 2020-as esztendő első bajnokiját a Groupama Arénában rendezték, ahol a Paks vendégeskedett. A meccsnek külön pikantériát adott Böde Dániel személye, a korábbi Fradi-kedvenc immáron ellenfélként tért vissza a fővárosi zöld-fehérek otthonába.

Az 51. percben Isael beadásnak szánt szabadrúgása kötött ki Rácz kapujában, majd tíz perc alatt négy paksi sárgult be, Zubkov pedig a 65. percben látványos akció lezárásaként a második gólját is megszerezte. A hátralévő időben kijött a szorításból a Paks, ám nem tudott veszélyes akciókat vezetni, a hazai helyzetek pedig kimaradtak.

A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata immár 14 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig már 45 találkozóján nem talált legyőzőre. A Tolna megyeiekkel szemben a fővárosiak négy mérkőzés óta tartó nyerő szériában vannak, a gólkülönbség pedig 14-0 a javukra.

Legfrissebb híreink