Fradisták egymás ellen, nem jött össze a bravúr az MTK játékosának

Így szerepeltek az NB I légiósai.

Forrás: Nogometni savez Bosne i Hercegovine/Facebook

FERENCVÁROS
Három FTC-játékos is lehetőséget kapott a D-csoport rangadóján.

Mint megírtuk, a csereként beállt Vécsei Bálinttal a soraiban szereplő magyar labdarúgó-válogatott bravúrpontot szerzett a Wembleyben, a Myrto Uzunival kezdő albánok pedig 1-0-s vereséget szenvedtek Tiranában Lengyelországtól a világbajnoki-selejtezők keddi játéknapján. Nem ők voltak azonban az egyedüli FTC-játékosok, akik érdekeltek voltak az október 12-én rendezett válogatott meccseken.

Három fradista, két gól és pontosztozkodás Lvivben

Az európai selejtezősorozat D-csoportjában Ukrajna fogadta Bosznia-Hercegovinát. Az ukránoknál Oleksandr Zubkov csereként kezdett, akárcsak a bosnyákoknál Adnan Kovacevic. Védőnk, Eldar Civic ugyanakkor kezdőként kapott lehetőséget az ötös második helyéért zajló rangadón.

A mérkőzés 11. percében Civic sárga lapos figyelmeztetést kapott, néggyel később pedig megszerzte a vezetést Ukrajna. Az 1-1-es végeredményt Anel Ahmedhodzic gólja alakította ki a 77. percben, ezt követően nyolccal a vége előtt Oleksandr Zubkov, a 90. minutumban pedig Adnan Kovacevic is beállt. A döntetlennel az ukránok őrzik a csoportmásodik pozíciót, igaz, egy meccsel többet játszottak, mint az egypontos lemaradással álló finnek és a kétpontos hátrányban negyedik bosnyákok.

A D-csoport állása: 1. Franciaország 6 meccs/12 pont, 2. Ukrajna 7/9, 3. Finnország 6/8, 4. Bosznia-Hercegovina 6/7, 5. Kazahsztán7/3.

Marokkó őrzi hibátlan mérlegét

Az afrikai kvalifikáció 2. körében is rendeztek Fradi-érdekeltségű selejtezőt, az I-csoportban a három forduló után kilenc ponttal álló Marokkó Guinea vendégeként lépett pályára. Végül 4-1-re győzött a vendégcsapat, amelyet 86 percig erősített gólerős csatárunk, Ryan Mmaee. Testvére, Samy Mmaee a cserepadon ülve követte a mérkőzést. Győzelmének köszönhetően Marokkó 12 ponttal áll, s nyolccal előzi meg üldözőjét.

MTK
Így teljesítettek játékosaink a válogatottakban a világbajnoki selejtezők hétfői és keddi játéknapján.

Ylber Ramadani kezdő volt az albánok lengyelek elleni csoportrangadóján. Védekező középpályásunk a beszámolók szerint csapata egyik legjobbja volt a nagy csatát hozott találkozón. Ramadani végig a pályán volt, ez volt a 13. válogatott meccse. Albánia egyébként a pontszerzés reményében lépett pályára, de a lengyelek a hajrában megszerezték a 3 pontot.

Nikolai Alho ezúttal nem gyarapíthatta válogatottságainak számát: a szélső a finnek előző meccsén megsérült, az első diagnózisok szerint sajnos hosszabb időre kidőlt.

Egy nappal korábban Bojan Miovski ismét lehetőséget kapott az észak-macedón válogatottban, a fiatal támadó másodszor szerepelhetett a nemzeti együttesben. Miovski csereként állt be, a mérkőzést a németek nyerték magabiztosan.

Milan Mijatovicot ezúttal pihentették a montenegrói válogatottnál.

Legfrissebb híreink