Fradi: távozik a négyszeres bajnok - részletek, búcsúvideó

Hivatalos bejelentés.

Forrás: fradi.hu

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy Miha Blazic távozik a Ferencvárostól, és minden bizonnyal a francia élvonalbeli Angers-nál folytatja a pályafutását.

A szlovén védő szerdán már elbúcsúzott a klubtól a közösségi oldalain, most a zöld-fehérek jelentették be hivatalosan a hírt.

"Miha Blazic öt év után távozik a Ferencvárostól. A szlovén válogatott labdarúgó 2017 nyarán érkezett hozzánk, és hamar csapatunk alapemberévé vált. Első NB I-es idényében 24 bajnokin lépett pályára, és védő létére hét gólt is szerzett. Első NB I-es találatát a Haladás ellen érte el 2017. november 25-én, majd az idény során többek között a Honvéd, a Puskás Akadémia, Paks és a Vasas kapuját is bevette. 

 

Első magyarországi szezonja végén a szurkolóink az év játékosának is megválasztották, ez volt Blazic karrierjének első egyéni díja.

A következő idények során ugyan kevesebb találatot ért el, azonban biztos védekezésével, helyezkedésével és kiemelkedő passzpontosságával mindig az NB I legjobb védői között szerepelt. Öt magyar élvonalban töltött szezonjában összesen 11.892 percet játszott a pályán, ami jól mutatja, hogy mind a négy vezetőedzőnknél, Thomas Dollnál, Sergei Rebrovnál, Peter Stögernél és Sztanyiszlav Csercseszovnál is a védelmünk vezére volt. 

Csapatunk játékosaként Blazic elévülhetetlen szerepet játszott abban, hogy zsinórban négy bajnoki címet nyertünk, ráadásul 2022-ben a MOL Magyar Kupa-győzelem is összejött. A játékos a magyarországi karrierje mellett a szlovén válogatottnak is meghatározó tagja lett, amelynek színeiben eddig 17 alkalommal lépett pályára. Blazic továbbá a nemzetközi klubfutballban is letette a névjegyét.

Főszereplője volt a 2019-ben és 2021-ben UEFA Európa Liga-, 2020-ban pedig Bajnokok Ligája-csoportkörös együttesünknek. A 29 éves játékos több alkalommal is viselhette a csapatkapitányi karszalagot, de nem csak a pályán, hanem azon kívül is igazi példakép volt, és jelesül képviselte a Fradi szellemiségét, hiszen számos jótékonysági akciónkban részt vett az elmúlt években.

Miha Blazicnak köszönjük szépen a Ferencvárosért tett erőfeszítéseit, karrierje következő szakaszához pedig sok sikert kívánunk!"

Legfrissebb híreink