Fradi-MTK: minden rosszban van valami jó

Szerhij Rebrov elismerése.

Forrás: MTK Budapest

Az Örökrangadó az az Örökrangadó, nem kell megmagyarázni. Mint ahogyan azt sem, hogy az FTC-MTK párosítás esélyese a Ferencváros. Akkor is így lenne manapság, ha minden feltétel és körülmény rendben lenne mindkét csapatnál, de úgy, hogy az MTK alig tud majd kiállni a mérkőzésre, pláne.

Az ősz elején volt egy kis megingásuk a kék-fehéreknek, amikor háromszor kikaptak egymás után, de azóta egyenesbe került Michael Boris csapata, annak ellenére, hogy hetek óta rengeteg a hiányzója.

És ezt maga Szerhij Rebrov, az FTC mestere is elismeri:

„Mindig nehéz az MTK ellen játszani, úgy gondolom, hogy a csapat megérdemelten áll a dobogós helyek közelében. Intenzív focit játszó együttes, augusztusban, az idénynyitón egyszer már megtapasztalhattuk, hogy milyen ellene pályára lépni. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is nehéz mérkőzésre számíthatunk. Ennek ellenére mi is felkészültünk, miután hazaértünk Torinóból, rögtön edzésbe álltunk, készen állunk az újabb kihívásra. Ha személyesen nem is láthatnak minket a szurkolóink, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni őket szombaton.”

Az MTK jól szerepel újonc létére a bajnokságban, annak ellenére, hogy rengeteg hiányzója volt eddig, és lesz majd ezután is, legalábbis a Nemzeti Sport értesülései nyomán arról kellett péntek este beszámolnunk, hogy „az értesülések szerint Bíró Bence, Mezei Szabolcs, Nagy Zsolt, Palincsár Martin és Schön Szabolcs fertőződött meg a vírussal, Michael Boris hetekig nem számíthat a labdarúgókra. Mind az öt focista jelen volt az U21-es válogatott legutóbbi összetartásán, amely félbeszakadt az egyik fizioterapeuta pozitív tesztje miatt. A fertőzött játékosokat elkülönítették.”

Viszont minden rosszban van valami jó, íme, az MTK hivatalos bejelentése:

„Korábban már beszámoltunk róla, hogy a fiatal játékos 15 évesen és 324 naposan vehetett részt életében először az MTK Budapest felnőtt csapatának edzésén. Vancsa Zalán életében egy újabb lépcsőfok következik, hiszen 16 évesen és egy hónaposan került be az Örökrangadó elleni meccskeretbe.

A támadó egyébként jó formában van, hiszen a hétközi U17-es bajnokin négy gólt szerzett a Fehérvár elleni 7-2-es győztes meccsen. A játékos a közelmúltban az MTK TV-nek nyilatkozott arról, hogy hogyan érzi magát klubunknál.”

Michael Boris vezetőedző elmondta, a bajnokság első harmadában több pontot szereztek, mint terveztek, de azt is kijelentette, hogy mindent elmond a Ferencváros játékoskeretéről, hogy a Bajnokok Ligájában is ki tud hagyni Rebrov kezdőjátékosokat, majd kijelentette, csak jól játszaniuk nem lesz elég a zöld-fehérek ellen.

Legfrissebb híreink