Fradi: győzelemmel mutatkozott be az új edző

15-szörös bajnokcsapatot múltak felül.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros közleménye:

"32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az ausztriai Kössenben, a 15-szörös lengyel bajnok Legia Warszawa ellen kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorát. Peter Stöger első összecsapásán a Varga – Wingo, Blazic, Csontos, Nagy Olivér – Jones, Haratin, Csonka, Uzuni – Boli, Mmaee kezdőnek szavazott bizalmat.

I. félidő

A lengyel együttes kezdte dinamikusabban a találkozót, de az ötödik percben mi kerülhettünk volna helyzetbe, de a Mmaee passzából meginduló Jones-t Wieteska szabálytalanul állította meg, így veszélyes helyről végezhettünk el szabadrúgást. Uzuni állt oda, de albán támadónk próbálkozása elakadt a sorfalban.

A 13. percben egy baloldali szöglet után érkezett a Legia csapatkapitánya, aki testével a kapu felé sodorta a labdát, Varga Ádám könnyedén hárított. Mindkét együttes próbálta a saját játékát játszani, a mieink több helyen és szép labdajáratással próbálták meg áttörni a masszív lengyel falat, de az utolsó passzokba és befejezésekbe hiba csúszott. Alighanem ez még betudható annak, hogy ez még csak az első felkészülési mérkőzése volt Peter Stöger együttesének.

II. félidő

A fordulás után lecserélte a teljes csapatot vezetőedzőnk, így a második 45 percben a Szécsi Gergő – Gera Dániel, Iyinbor Patrick, Lasha Dvali, Eldar Civic – Katona Bálint, Vécsei Bálint – Hajdú Roland, Tokmac Nguen, Ammar Ramadan - Roko Baturina tizeneggyel folytattuk.

Nem is kellett sokat várni az első helyzetünkre: egy szép összjáték után Katona Bálint vette célbe a varsói kaput, de a kapus védett. Az 52. percben aztán már ő is tehetetlen volt: Vécsei passza után Ramadan ragyogóan készítette le a labdát a középen érkező Baturinának, aki pazarul lőtt a kapuba (1-0). Horvát támadónk aligha kívánhatott volna magának szebb születésnapot.

Bő tíz perccel később meg volt a lehetősége a Warszawának az egyenlítésre, de a jobbhátvédként játszó Gera Dániel hatalmasat mentett, így maradt az egygólos ferencvárosi vezetés. Magasabb fokozatra kapcsolt a Legia, de nem tudták áttörni a remekül működő védelmünket. A 80. percben Civic indult meg a balszélen, majd a tizenhatoson belülre érve irgalmatlan bombát akasztott a lengyel kapuba (2-0).

Peter Stöger tehát győzelemmel debütált első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros kispadján!"

A teljes mérkőzés:

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
FTC-Legia Warszawa 2-0 (0-0)
Ausztria, Kössen
FTC: Első félidő:
Varga – Wingo, Blazic, Csontos, Nagy Olivér – Jones, Haratin, Csonka, Uzuni – Boli, Ryan Mmaee
Második félidő: Szécsi Gergő – Gera Dániel, Iynbor Patrick, Lasha Dvali, Eldar Civic – Katona Bálint, Vécsei Bálint – Hajdú Roland, Tokmac Nguen, Ammar Ramadan - Roko Baturina
Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: Baturina (52.), Civic (80.)

FRISSÍTVE: HÉTFŐ: 9.26

Nehéz a Fradi játékosainak - reakciók - NB1.hu

A Ferencváros az első edzőmeccsén 2-0-s győzelmet aratott a Legia Warszawa ellen, ami azt jelenti, hogy az új vezetőedző, Peter Stöger, még ha nem is tétmeccsen, de győzelemmel mutatkozott be a Ferencváros élén. A siker után Stöger mellett az a Baturina is nyilatkozott, akinek születésnapja volt és még gólt is szerzett.

Legfrissebb híreink