Fradi-DVTK: a másik magasztolása - ELŐZETES

Az FTC második sora is bajnok lenne?

Forrás: dvtk.eu

Rangadóval zárul az NB I 27. fordulója vasárnap este, a Ferencvároshoz látogat a DVTK.

Egy meccsel kevesebbet játszva, hat ponttal vezeti a bajnokságot a Fradi a Vidi, előtt, azonban még nem garantált a fővárosiak újabb bajnoki címe. A zöld-fehérek botlottak az előző fordulóban a Puskás Akadémia vendégeként, így nem tudtak egy újabb nagy lépést tenni a címvédés felé. Rebrov kiemelte a meccs előtt, hogy nem szabad a tabellával foglalkozniuk, hanem, hogy minél kevesebb hibával tudjanak játszani.

A Ferencváros mestere így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Már nem az elmúlt három mérkőzéssel foglalkozunk, hanem a következőkkel, hiszen fontos meccsek várnak ránk a bajnokság hajrájában. Nekünk most nem a tabellával vagy a múlttal, hanem azzal kell foglalkozunk, hogy a következő mérkőzéseken minél kevesebb hibát kövessünk el. Amikor nem nyerünk, mindig igyekszünk megtalálni a sikertelenség okát, de tudjuk, hogy a célunk eléréséhez vezető legrövidebb út az, ha minél kevesebb pontot veszítünk a folytatásban. A korábbiakhoz képest rengeteget javult a DVTK, bizonyára nem véletlenül áll a tabella negyedik helyén. Az biztos, hogy részünkről jobb, eredményesebb játék kell majd, mint legutóbb. Hazai pályán egyértelműen a három pont megszerzése lesz a célunk, nagyon fontos volna számunkra, hogy újra győzni tudjunk."

Ebben a szezonban a legtöbbször a Mezőkövesd kapcsán keül elő a meglepetéscsapat kifejezés, ám Feczkó Tamás érkezése óta a DVTK-ra is illik ez a jelző. A legutóbbi 6 tétmeccsen veretlen a Diósgyőr, az előző meccsen a Mezőkövesd ellen sikerült otthon tartani a 3 pontot, most egy győzelemmel 2 pontra csökkenthetik a két borsodi csapat közti távolságot a tabellán. Feczkó Tamás elmondta, hogy bravúrra készülnek, de ehhez mindenkinek 110 százalékot kell nyújtania.

Ezt mondta el a meccs előtt a DVTK vezetőedzője:

,,Ahogy már korábban említettem, ezzel a nyolc meccsel egy új bajnokság indult, hiszen teljesen más fizikai és szellemi állapotban vannak a játékosok, mint a leállás előtt. Minden bajnoki rajt nagyon-nagyon fontos, és hatalmas lökést adhat, főleg egy tabellán előttünk álló csapat legyőzése, és az ahogy legyőztük őket. Bár ősszel Mezőkövesden is nyerni tudtunk, akkor a labdabirtoklás százalékosan 70-30 volt, és ha őszinte akarok lenni, akkor nekik állt az a mérkőzés. A legutóbbi találkozón azonban már mi voltunk jobbak, helyzete sem nagyon akadt a vendégcsapatnak. Ha eredményesek szeretnénk lenni, akkor ugyanez a csapategység szükséges az FTC ellen is, de ahhoz, hogy pontot raboljunk, mindenkinek 110 százalékot kell nyújtania. Az is tény azonban, hogy nem lehetünk lélektanilag ugyanolyan állapotban, mint márciusban, akkor 11-12 hetet dolgoztunk folyamatosan, most viszont még csak az 5. hétnél járunk. A befektetett és az elvégzett munka között jelentős a különbség a mostani és a koronavírus-járvány előtti időszakban. Talán eljutottunk oda, hogy ma már nyugodtan ki lehet mondani, hogy a forduló rangadója az FTC - DVTK mérkőzés. Az elmúlt években tudjuk, hogy ez nem mindig volt így, ezért külön is örülök, hogy erre a szintre eljutott a csapat. A Ferencváros klasszisokkal jobb bárkitől a mezőnyben, akár a második sorával is bajnokságot tudna nyerni, de mi egy feltörekvő csapat vagyunk, és itt a remek alkalom, hogy bebizonyítsuk, bárki ellen képesek vagyunk meglepetésre. Bravúrnak számít, ha valaki a Groupama Arénából ponttal, vagy pontokkal jön el, hiszen 50 mérkőzés óta nem kapott ki otthon az FTC. Mi most egy ilyen bravúrra készülünk."

Az NB I vasárnapi programja:

18.55: ZTE-Puskás Akadémia
21.05: Ferencváros-DVTK

Legfrissebb híreink