Fradi-DVSC: rendőri felvezetés a vendégszurkolóknak

Hivatalos közlemény.

Forrás: Rendőrség/Twitter

ÍME A IX. KERÜLETI RENDŐRFŐKAPITÁNYÁSG KÖZLEMÉNYE:

,,Tisztelt Szurkolók!

Az OTP Bank Liga következő fordulójában 2020. február 29-én 19.30 órai kezdettel rendezik az FTC-DVSC labdarúgó-mérkőzést a Groupama Arénában (Bp. IX. ker. Üllői út 129.)

A rendőrség a szurkolók biztonsága, a rendzavarás megakadályozása és a helyszín mielőbbi megközelíthetősége érdekében a mérkőzésre érkező vendégszurkolók részére gyülekezési helyet hirdet meg, ahonnan rendőri kísérés mellett lesznek átkísérve a Groupama Aréna vendégszektorához.

Rangos díjat nyertek el a Ferencváros szurkolói - NB1.hu

Az egyik vezető ultrákkal foglalkozó oldal, az ultras-tifo.net szavazást indított a múlt héten arról, hogy melyik tábor teljesített legjobban egy meccs alatt 2019-ben. A szavazásra a Facebook-on került sor és a győztes nem más, mint a Ferencváros. Az ULTRAS-TIFO követői a zöld-fehérek Újpest elleni meccsüket szavazták meg a legjobbnak, amit október 19-én játszottak.

Az ország keleti részéről személygépkocsival, buszokkal érkező DVSC-szurkolók a mérkőzés napján az M3-as autópálya Kerekharaszti pihenőjének parkolójában gyülekezzenek 17.50-18.00 óra között. Innen a vendégszurkolók 18.00 órai indulással rendőri biztosítás mellett lesznek elkísérve a Groupama Aréna vendégparkolójáig.

A meghatározott gyülekezési pontra személygépkocsival, kisbusszal érkező vendégszurkolók gépjárművezetői indulást megelőzően ellenőrizzék a jármű műszaki állapotát, mivel a lerobbanó, nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművek nagymértékben akadályozzák a kísérés időben való végrehajtását, szurkolók stadionhoz történő eljutását!

Az érvényes belépőjeggyel nem rendelkező szurkolók nem kerülnek bebocsájtásra a stadionba!

A rendőrség szeretné a tisztelt szurkolók figyelmét felhívni, hogy a jegy hamisítása, illetve a hamísított jegy felhasználása bűncselekménynek minősül. A stadionba a szurkolók jegy és ruházat ellenőrzést követően tudnak csak belépni. Hamis jegy észlelése esetén annak tulajdonosa ellen minden esetben büntetőeljárás indul.

Ismételten felhívják a tisztelt szurkolók figyelmét, hogy a pirotechnikai eszközök birtoklása szabálysértést valósít meg, így akinél ilyen terméket találunk, azokkal szemben szabálysértési eljárás indul.  Az is szabálysértést követ el, aki arcát a sportrendezvény helyszínén oly módon takarja el, hogy felismerhetetlenné váljon.

Hátborzongató: a Loki-ultrák ünneplése a keleti rangadón - videó - NB1.hu

Honlapunkon is írtunk arról, hogy ünnepre készültek a Loki-ultrák. A SZUD ebben az évben ünnepli megalapításának 25. évfordulóját. A DVSC szombaton a Diósgyőrt fogadta a keleti rangadón, és a szurkolók kitettek magukért. Frenetikus hangulat volt a Nagyerdei Stadionban, a szimpatizánsok nagyon odatették magukat.

A rendőrség köszöni a megértést és jó szurkolást kíván!"

Az óvintézkedések nem meglepőek, hiszen mind a két csapat nagyon kemény és fanatikus szurkolótáborral rendelkezik. A debreceni ultrák tavaly ünnepelték a 25. születésnapjukat, míg a Fradi táborát több külföldi, ultrákkal foglalkozó szakoldal is a legjobbak közé választotta, péládul az egész éves teljesítményük alapján vagy Újpest ellen bemutatott szurkolás miatt.

Legfrissebb híreink