Folyamatos egyeztetések Mezőkövesden

Nem lehet felkészülésről beszélni.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Szünetelnek a bajnokságok és edzések sincsenek a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor a sportolók mégsem álltak le teljesen, igyekeznek ebben a helyzetben is elvégezni feladataikat. Mezőkövesden egyhetes programmal készültek a labdarúgók, erről is beszélt a klub honlapjának Tóth László szakmai igazgató.

"Miután túl voltunk az első héten, egyeztettem Lázár Zsolttal, a felnőtt csapat erőnléti edzőjével és Simon Imre utánpótlás igazgatóval a korosztályos csapatokkal kapcsolatban, úgy döntöttünk, hogy újabb egyhetes programot állítunk össze" – mondta a szakember. "Labdarúgóink esetében nem beszélhetünk felkészülésről, csupán szinten tartásról lehet szó ebben a helyzetben."

Az átigazolási szezont is komolyan érinti a koronavírus - NB1.hu

 

A tervek szerint ezután majd egy 4-6 hetes „szakmai programot” kapnak a játékosok, annak függvényében, hogy mikorra kell formába lendülniük, a szakember ezzel kapcsolatban elmondta, reméli, hogy az elkövetkezendő napokban ehhez több információt fognak kapni.

"A szakmai munka nem egyénileg, hanem csapatszinten történik, az edzők online végzik a feladataikat" – emelte ki a szakmai igazgató, aki viccesen hozzátette, a taktikai és technikai részt most nem tudják gyakorolni, így ezt könnyebben meg tudják oldani a játékosok, akiktől ezt most nem kérik számon. Elmondta továbbá, hogy nehéz a helyzet, de mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb szakmai döntéseket hozzák meg. Mint mondta, napi kapcsolatban áll Kuttor Attila vezetőedzővel, a szakmai stábbal, Huszák Gézával, a Mezőkövesd Zsóry FC II csapatának edzőjével, továbbá Simon Imrével, László Istvánnal és Horváth Tamással, az utánpótláscsapatok edzőivel is.

Valamennyi korosztály vezetőit, a legkisebbektől a legnagyobbakig tájékoztatták a jelenlegi helyzetben érvényes új szabályokról, menetrendről, akik a játékosaiknak továbbadták az instrukciókat. Tóth László hozzátette, ezekben a rendkívül nehéz napokban is folyamatosan, napi szinten tartják a kapcsolatot Tállai András elnökkel és Kuttor Attila vezetőedzővel, és ha bármilyen pozitív változás történik, amely a sportolók mindennapjait is befolyásolja, akkor azonnal vissza tudnak állni az eredeti kerékvágásba.

Legfrissebb híreink