Fogadási csalás: reagált a Kisvárda a felfüggesztett börtönre

Megszólalt az igazgató – betolt egy poént is.

Forrás:

Az nso.hu hétfőn írt a H. Zoltán ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hozott ítéletről. A labdarúgó az NB I-es Kisvárda csatára. A vádirat szerint a 2012-13-as idény tavaszi szezonjában az akkor első osztályú Eger játékosaként volt részese fogadási csalásnak. A bűncselekménynek 24 érintettje van, szinte a teljes akkori csapat. Az Egernél a feljutást követően nem sokkal súlyos pénzügyi gondok jelentkeztek, nem is tudott hazai pályán játszani, s óriási csúszások voltak a fizetésekkel. A fogadási csalás szervezői pontosan az ilyen kluboknál keresik elsősorban a beszervezhető játékosokat.
 
H. Zoltán az őszi szezonban négy bajnoki góljával házi gólkirály lett Kisvárdán, összesen 16 meccsen lépett pályára az NB I-ben. 
 
Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója a promotions.hu-tól tudta meg a hírt, hogy labdarúgóját, H. Zoltánt milyen ítélettel sújtotta a bíróság.
 
„Hát erről nem tudtam. A büntetését már letöltötte, ugyanis az MLSZ az egri szereplése után pontosan három évre eltiltotta a labdarúgástól. A per minden bizonnyal még az egri időszakban kezdődött. Arról volt szó, hogy Zoltán nem jelentette, hogy a »kollégái« mit csináltak, ez áll a vallomásában is. Tehát nem ő bundázott, állítólag a csapattársai sutymorogtak fogadási csalásról, s erről ő nem szólt a klub vezetésének. Letöltötte a három éves eltiltást – ez a maximális lehetséges eltiltás egy ilyen ügyben –, s akkor hoztam ide Kisvárdára. Ezért sem befolyásolt engem az ügye, ő ezért már megbűnhődött. Azért még jó, hogy nem szombaton derült ki ez a dolog, szólhatott volna, hogy lesz ma ez a per” – jegyezte meg humorosan a sportigazgató még hétfőn a portálnak, és hozzátette, most elolvassák az ítéletet a klub jogászával, s értelmezik.
 
„Első fokú volt az ítélet? Akkor az még nem is jogerős, ezek szerint ez minket jelenleg még nem érint” – fűzte hozzá Révész Attila.

Legfrissebb híreink