Fieszta: mentálisan már nem volt ott a Kecskemét – reakció

A szezon elején esélytelenek voltak.

Forrás: Kecskemét

Látványos fiesztát rendezett az NB I-be a második helyen már korábban feljutó Kecskemét vasárnap kora este, a Szentlőrinc elleni, hazai találkozóján. A lila-fehérek, többször is ellenállhatatlan futballt bemutatva, 7-2-re győztek.

Az újoncként szárnyaló gárda szakvezetője, a szerződését a minap két évvel meghosszabbító Szabó István vezetőedző a következőket mondta a lefújás után:

„Ha lehet az embernek egy álma, akkor az ma valóra vált. Szerettem volna minden porcikámban azt érezni, hogy a csapat odateszi magát és győzelemmel ünnepelt, ez megvalósult. Nem volt ez könnyű azok után, hogy már biztosan feljutottunk. Mentálisan már kevésbé voltunk ott, de nagyon akartunk. Ma minden sikerült meghatározó pillanatokban, míg ellenfelünknek nem, csapatom emellett végig szerette volna kiszolgálni a közönséget, aminek nagyon örülök. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ez nem egyszemélyes munka, ezt bebizonyítottuk, szenzációs stábom volt, kitűnő játékosaim. Többször elmondta, hogy egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen, szeretném, hogyha ez a kémia megmaradna. Amennyiben ezen az úton járunk tovább, akkor mindig boldogok leszünk, egy vereség után is egyenes háttal tudunk lejönni. Ezek most az öröm pillanatai, nagyon örülök a második helynek és a feljutásnak, különösen annak, hogy rengeteg fiatal focista palántának adtunk inspirációt, de azoknak is, akik lehetetlen dolgokra vállalkoznak. A mi csapatunk is esélytelen volt a feljutásra a szezon elején, de szorgalommal dolgoztunk mindig. Ez a siker mindenkié, aki ezért a klubért dolgozik. Nagyon boldog vagyok kecskeméti emberként, hogy ilyen boldogságot tudtunk szerezni ennyi embernek.”

Mint már többször jeleztük: a Kecskemét az MTK stadionját adta meg hazai pályának az NB I-re, de a klubvezetők mindent megtesznek azért, hogy mégis hazai pályán fogadhassák a leendő, immáron élvonalbeli ellenfeleiket.

NB II
38. FORDULÓ
KECSKEMÉTI TE–SZENTLŐRINC 7–2 (3–0)
Kecskemét, 2900 néző. Vezette:
Benke Balázs (Buzás Balázs, Becséri Gergely) 
KTE: Varga B. – Buna, Szabó A. (Bodor, 76.), Rjasko, Szalai G. (Lipcsei Á., 76.), Grünvald (Hadaró, 66.) – Vágó L., Szuhodovszki (Gál Sz., 76.), Bartha L. (Szökrönyös, 60.) – Tóth B., Lukács D. Vezetőedző: Szabó István
Szentlőrinc: Prokop (Hajagos, a szünetben) – Farkas M. (Rétyi, a szünetben), Biben, Keresztes, Hesz, Erdélyi – Mucsányi (Szabó M., 63.), Harsányi (Tóth M., 90.), Török, Havas – Mervó (Bányai, 78.). Vezetőedző: Gabala Krisztián
Gólszerző: Tóth B. (7.), Lukács D. (39., 68., 70., 84.), Bartha L. (40.), Szuhodovszki (65.), ill. Mervó (56.), Bányai (86.)

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink