Felkészülés: hatot rúgott az Újpest, horvát csapattal meccselt a Kisvárda

Döntetlent játszott a Mezőkövesd a Vasassal.

Forrás: ujpestfc.hu

Szombat délelőtt öt NB I-es csapat is edzőmérkőzést játszott. 

ÍME, AZ ÚJPESTIEK BESZÁMOLÓJA:

“Izzott a pálya, de nem csak a melegtől

Rögtön a mérkőzés első támadásából megszerezhettük volna a vezetést, gyakorlatilag még egy percen belül. A jól kilépő Tallo nem célzott elég pontosan, így kirúgással folytatódott a játék újabb középkezdés helyett. A 13. percben azonban már 0-1 állt az eredményjelzőn, Tallo félpályáról indította Croizet-t, aki kihasználta a kínálkozó helyzetet. A 23. percben Futács is betalált, de les miatt annulálta a játékvezető. A 29. percben lemásoltuk első gólunkat, annyi különbséggel, hogy most Croizet ugratta ki Tallot, és elefántcsontparti támadónk fejezte be a támadást. A 31. percben kicsit izgulhattunk, de Pajovic javította apróbb bizonytalanságát, pár minutummal később pedig már újra támadásban voltunk, Yahaya tört be a tizenhatoson belülre, visszagurított labdáját azonban Ljujic fölé bombázta 13-14 méterről. Talán már mindenki a megérdemelt 15 perces pihenőt várta, de még korántsem volt vége a félidőnek. Az utolsó előtti percben Yahaya harcolt ki egy büntetőt, Tallo állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. De nem 3-0 lett a félidei eredmény, mert Bognár még a legfújás előtt szépített.

Ahogy az előző edzőmeccsen, így most is teljes sorcserével folytatódott a találkozó. A kapuban Banai állt be Pajovic helyére, míg mezőnyben Kastrati – Kádár – Kuusk – Antonov – Jevtoski – Onovo – Katona – Bjelos – Mucsányi – Kone vette fel a versenyt a kék-fehérekkel. Láthatóan nagyobb elánnal érkezett vissza a pályára az MTK, melynek eredményeképpen kiharcoltak egy tizenegyest, de nem tudtak túljárni Banai eszén, tehát az állás továbbra is maradt 3-1 a javunkra. A 68. perc legvégén tovább növelhettük volna előnyünket, de Kone egy az egyben csak az oldalhálót találta el. Az ívószünet után három helyen változtatott Milos Kruscic vezetőedzőnk, Kádár, Kastrati és Jevtoski helyére érkezett Máté, Kovács és Radosevic. Alig indult újra a játék, amikor a kék-fehérek fiatal játékosa, Kovács Mátyás kapáslövése után zárkózott fel a hazai alakulat 3-2-re. Ez sem törte meg lendületünk, 2 perccel később újra Kone állt szembe a kapussal, de ezt a csatát is a hálóőr nyerte. Az utolsó negyedórában azonban eldöntöttük a találkozót, Bjelos duplázott szűk 5 percen belül, előbb egy ziccert értékestett, majd Kone kapus melletti gurítását biztosította középen, elsőre úgy tűnt, hogy szükség is volt rá. De még mindig nem volt vége, a 86. percben Bjelos küzdött meg a félpályánál a labdáért, lepasszolta Onovonak, aki remekül vette észre a felfutó Antonovot, ő pedig hidegvérrel továbbította a játékszert a kapuba.
Legközelebb már Ausztriában játszanak a srácok felkészülési meccset, hiszen 5-én indulnak edzőtáborba" - írja az ujpestfc.hu

MTK Budapest–Újpest FC 2-6 (1-3)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Gólszerző: Bognár (45.), Kovács Mátyás (71.) illetve Croizet (13.), Tallo (30., 44. tizenegyesből), Bjelos (78, 82.)
MTK Budapest: Balázs (Csenterics, 46.) – Miknyóczki (Szépe, 60.), Varju (Kovács Mátyás, 71.), Nagy Zsombor, Medgyes – Lehoczky (Horváth Artúr, 60.), Kata, Bognár – Németh, Futács (Barkóczi, 68.), Kovács Máté (Mezei, 60.)
Szakmai igazgató: Bognár György
Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Csongvai, Diaby, Fehér – Mack, Ljujic, Boumal – Yahaya, Tallo, Croizet
Vezetőedző: Milos Kruscsics
 

A VASAS BESZÁMOLÓJA A MÉRKŐZÉSRŐL:

“A Kisvárda Master Good és a Zemplín Michalovce elleni felkészülési mérkőzés után ezúttal az NB I legutóbbi idényében 10. helyén végző Mezőkövesd Zsóry FC ellen léptünk pályára a Zsóry Edzőcentrumban. Csapatunk harmadik edzőmeccsén is akadtak olyanok, akik különböző okok miatt nem léptek pályára. Szilágyi Szabolcs enyhe lefolyású betegség miatt otthonában gyógyul, így fiatal játékosunk nem játszott ma. Feczesin Róbert is hiányzott a találkozóról: támadónk - az egyik futóedzésen - a vádlijában izomfájdalmat érzett, így félbe kellett szakítani az edzésterhelését, az elsődleges ultrahang-vizsgálatok után jelenleg kezeléseken vesz részt, rehabilitációját a további vizsgálatok fogják meghatározni.


Kuttor Attila vezetőedző a ma délelőtti összecsapáson a Jova - Szivacski, Otigba, Baráth, Silye - Hidi M, Hinora, Berecz - Ihrig-F., Bobál G., Géresi felállásban küldte pályára csapatunkat, a cserepadon Uram, Dombó, Szilágyi Z., Radó, Litauszki, Márkvárt, Kapornai, Pátkai, Faragó, Vida, Terbe, Sztojka, Szalai, Cipf, Deutsch, Pekár, Novothny és Zimonyi ültek. Ellenfelünk kezdő összeállítása a Tordai - Kállai Z., Bobál D., Pillár, Vajda, Kotula - Cseke, Besirovic - Selmani, Kis, Jurina tizenegy volt, Supka Attila vezetőedző Ryabenko, Madarász, Derekas, Karnitski, Vadnai, Rabatin, Molnár, Cseri, Qaka, Drazic, Nagy D., Babati, Sipos és Bodnár játékára csereként számított.

A nagy hőség ellenére alaposan bekezdtek a csapatok, hiszen élvezetes volt a játék, jó iramban zajlott a mérkőzés. Az 5. percben az első komolyabb helyzetéből megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Vajda ment el a bal szélen, a beadásából Jurina fejelt védhetetlenül Jova kapujába (1-0). A kapott gól után közel jártunk az egyenlítéshez, azonban Silye fejese mellé szállt. A meccs ezen szakaszában fokozatosan vettük át a játék irányítását, Ihrig-F. távoli lövéssel is próbálkozott, viszont az ellenfél védelmét nem sikerült feltörnünk. Jobbára mezőnyben folyt a játék és a párharcok domináltak.
A félidő felénél Karakó Ferenc játékvezető ivószünetet rendelt el, majd vezetőedzőnk hét helyen változtatott: Dombó, Deutsch, Vida, Sztojka, Cipf, Radó és Novothny érkezett a folytatásra. Ellenfelünk újabb helyzeteket dolgozott ki: Vajda szabadrúgása vágódott veszélyesen a kapunk felé, nálunk pedig Vida szintén szabadrúgásból próbálta bevenni Tordai kapuját. A 44. percben egyenlítettünk: Vida bal oldali szögletéből Baráth érkezett a hosszún és továbbított a hazaiak hálójába (1-1).

A második játékrészt cserével kezdtük: Pekár, Pátkai, Litauszki és Szilágyi Z. érkezett Szivacski, Berecz, Otigba és Baráth helyére. Továbbra is mezőnyjátékot hozott a folytatás, kiegyenlített volt a meccs, ezúttal is a párharcok jellemezték a mérkőzést. Egy óra elteltével Kuttor Attila vezetőedző ismét frissített csapatunkon: Terbe, Márkvárt, Zimonyi, Kapornai, Szalai, Faragó és Uram érkezett a hátralévő fél órára. A folytatásban a a házigazda előtt is adódtak lehetőséek: Molnár szabadrúgásból, míg Besirovic 16 méterről eleresztett lövéssel próbálkozott, azonban mindketten célt tévesztettek. A 75. percben Nagy G. továbbítása után Drazic ismét lövéssel jelentkezett, de ezúttal sem tudta bevenni a csereként beállt Uram kapuját. Pár perccel később Pekár levágódó lövése után Szalai a kapunak háttal állva készített elő Kapornainak, aki azonban 15 méterről fölé lőtt. A 88. percben Faragó és Márkvárt is próbálkozott, de egyikük sem talált kaput. A hátralévő időben már egyik csapat sem vállalt kockázatot, maradt a félidei 1-1-es végeredmény - számolt be a klub hivatalos oldalán. 

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry FC - Vasas FC  1-1 (1-1)
2022. július 2., szombat 10:30
Zsóry Edzőcentrum
zárt kapuk
játékvezető: Karakó Ferenc (asszisztensek: Horváth Róbert és Tőkés Róbert)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai (Ryabenko, 46.) - Kállai Z. (Derekas, 46.), Bobál D. (Karnitski, 46.), Pillár (Vadnai, 46., Sipos, 60.), Vajda (Rabatin, 46.), Kotula (Qaka, 46.) - Cseke (Nagy G., 46.), Besirovic (Molnár, 46.) - Selmani (Cseri, 46.), Kis (Drazic, 46.), Jurina (Madarász, 46.)
vezetőedző: Supka Attila
Vasas FC: Jova (Dombó, 30., Uram, 60.) – Szivacski (Pekár, 46.), Otigba (Litauszki, 46.), Baráth (Szilágyi Z., 46.), Silye (Deutsch, 30., Terbe, 60.) - Hidi M (Sztojka 30., Kapornai 60.), Hinora (Cipf, 30., Radó, 60.), Berecz (Pátkai, 46.) - Ihrig-F. (Vida, 30., Márkvárt, 60.), Bobál G. (Novothny, 30., Zimonyi 60.), Géresi (Radó, 30., Faragó 60.)
vezetőedző: Kuttor Attila
gólszerzők: Jurina (5.), ill. Baráth (44.)

A Kisvárda együttese a Lovrencsincs Gergővel felálló horvát Hajduk Splittel találkozott az ausztriai edzőtáborban. 
Az első félidőben a Kisvárda játszott mezőnyfölényben, s a 30. percben Mesanovic közeli lövésével meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben aztán mindössze öt perc kellett a Hajduknak az egyenlítéshez: Lovrencsics beadását Kacaniklic váltotta gólra. A meccs további részét a helyzeteken kívül a Hajduk-ultrák által pályára dobott füstbombák is „színesítették”, majd a 88. percben tizenegyeshez jutottak a horvátok, de Odincov védett, így döntetlennel zárult a felkészülési mérkőzés. 1–1 
A Kisvárda nyári igazolásai közül a Riga FC-től távozó Milos Vranjanin kezdőként 69 percet töltött a pályán, a Gyirmóttól szerződtetett Széles Imre a szünetben állt be csereként, míg a bemutatásával nagy port kavaró Dominik Kovacic nem lépett pályára- írja a Nemzeti Sport. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KISVÁRDA MASTER GOOD–HNK HAJDUK SPLIT 1–1 (1–0)

Bad Blumau, 300 néző.
KISVÁRDA: Odincov – Peteleu (Hej, 69.), Kravcsenko (Széles, a szünetben), Vranjanin (Szőr, 69.), Leoni – Melnik (Lucas, a szünetben), Karabeljov (Szimovics, 69.) – Navrátil (Asani, a szünetben), Makowski (Ötvös, 69.), Camaj (Nagy M. K., 69.) – Mesanovic (Czérna, 80.).
HAJDUK: Subasic (Sentic) – Cubelic, Colina, Vukovic, Lovrencsics, Simic, Dimitrov, Atanaszov, Bliuk, Mlakar, Saric. Csereként pályára lépett: Kacaniklic, Eduok, Brajkovic, Krolo, Letaj, Diamantakosz, Prpic, Petrasilo, Zulic.
Gól: Mesanovic (30.), illetve Kacaniklic (50.).

Legfrissebb híreink