Ezért nem tért vissza a Fradi grúz válogatottja Lengyelországba

Eléggé régen játszott tétmeccsen is.

Forrás:

Lasa Dvali, grúz válogatott védő tavaly télen szerződött a Ferencvároshoz. Azóta 15 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 2 góllal is segítette a csapatát.

A védővel kapcsolatban az nb1.hu a téli átigazolási időszak utolsó napján jelentette, hogy a lengyel Pogon szívesen szerződtetné. Ám bejelentés azóta sem történt az üggyel kapcsolatban, ennek pedig sajnálatos oka van.

Honlapunk ugyanis úgy értesült, Dvali térdsérüléssel bajlódik, ezért nem lett a lengyel egylet játékosa, mely klubnak vezetői tényleg szerződtették volna, hiszen eléggé jól ismerik, mivel a grúz a Pogontól került a Fradihoz.

Az orvosi vizsgálatok azonban megerősítették, a térde még mindig nem teljesen jó.

Dvali a 2019/20-as szezonban eddig 3 mérkőzésen lépett pályára, azaz, sérüléséig sem számított stabil alapembernek a bajnoki címvédőnél. Szeptember elsején végig pályán volt a DVTK elleni, hazai 1-0-s siker alkalmával, majd szeptember 29-én 73 percen át bizonyíthatott a Groupama Arénában a Kisvárda elleni, 1-0-s győzelem során. Utoljára október 27-én volt a pályán, amikor a MOL Fehérvár FC ellen nyertek idegenben 2-1-re a zöld-fehérek, akkor kapott 90 percet másodjára, és eddig utoljára.

 

Azaz, abban az időszakban jutott, de csak elvétve szóhoz, amikor Szerhij Rebrov csapata az Európa-ligában játszotta a csoportmeccseket, az ukrán szakvezető meg többször rotált.

 

2020-ra rákanyarodva elmondhatjuk, Dvali nem játszott még tétmeccsen, de azokon a felkészülési találkozókon sem lépett pályára, amiket adott bajnoki után játszott az FTC, hogy azok a futballistái is meccsterhelést- és meccsélményt kapjanak, akik a tétmérkőzéseken keveset vagy egyáltalán nem játszottak.

Lasa Dvali egyik, ilyen jellegű találkozón sem játszott a Fradi honlapjának a tudósításai alapján:

Január 26., a Paks elleni, 4-0-s győzelem másnapján
FTC-Budaörs 2-1
FTC:
Szécsi - Botka, Frimpong, Leandro, Heister - Skvarka, Vécsei - Varga, Lodico, Bőle - Sihnevich. Vezetőedző: Sergei Rebrov
Csereként beállt: Szánthó
Gól: Sihnevich (2), ill. Zsóry (11-esből)

Február 6., a Honvéd elleni 0-0 másnapján
FTC-Soroksár 3-0
FTC:
Gróf - Botka, Frimpong, Leandro, Civic - Skvarka, Vécsei - Varga, Lodico, Bőle - Sihnevich. Vezetőedző: Sergei Rebrov
Csereként beállt: Ramadan, Csontos, Szécsi
Gól: Bőle, Varga, Leandro

Február 16, a MOL Fehárvár FC elleni, 1-0-s győzelem másnapján
FTC - KFC Komárno 4-2
FTC:
Gróf - Botka, Frimpong, Csontos, Heister – Szabó R., Vécsei – Varga, Lodico, Ramadan – Sihnevich
Csereként beállt: Takács Zs., Iyinbor, Hajdú R., Pintér D., Juhász B.
Gól: Varga R. (11-esből), Heister, Vécsei, Ramadan
 

FRISSÍTÉS, SZOMBAT, 12.12

Meghiúsult átigazolás: műteni kell a Fradi védőjét - NB1.hu

Az átigazolási szezon utolsó napján az nb1.hu jelezte, hogy Lasa Dvali, az FTC védője szerepel előző klubja, a Pogon kívánságlistáján, ám mint azt tegnap megírtuk, a visszaigazolásából azért nem lett semmi, mert a grúz válogatott védőnek térdsérülése van. Lasa Dvali, grúz válogatott védő tavaly télen szerződött a Ferencvároshoz.

 

Legfrissebb híreink