Ezért ne essen ki több csapat az NB I-ből

Magyarország – Okok, miért lenne szükség mindenkire.

Forrás:

A legtöbb elemzés a számokra, a statisztikai adatokra épül. Az elemzők ezekből próbálják megállapítani, ki jó, ki rossz, vagy mint esetünkben, hogy mely csapatok maradjanak benn az NB I-ben, vagy essen ki az egyik közülük. Viszont tény: bármelyik gárda búcsúzna a Gyirmót mellett az élvonaltól, űrt hagyna maga után. Mert lehet, hogy a többi egylet szurkolójának örömet okoz a másik bosszúsága, ám fordított helyzetben az a valószínűbb, hogy az előbb említett, érzelmi alapon történő elemzés megállapításaival rukkolna elő.

 

Nézzük tehát, melyik gárda, miért hiányozna az NB I-ből, hozzátéve, minden olyan csapatról írunk, amelyik matematikailag még búcsúzhat az élvonaltól.

 

Az NB II és az NB III jelenti: büntetés a Fradi Tábor miatt - NB1.hu

Az NB II és az NB III jelenti

 

5. Haladás 42 pont

A szombathelyieknek azért ám nem nagyon kell aggódniuk. Hasonló utat járnak be, mint a piros-kékek, ami dicséretes. Mészöly Géza ambiciózus edző, akárcsak a stábtagjai, akik szintén nyitottak az újdonságokra, a csapatépítők fontosságáról nem is beszélve.

 

6. Paks 41 pont

Csak magyar játékosok alkotják a keretet. Ez nem politikailag fontos a számunkra, hanem azért, mert van egy klub, amelyik bebizonyítja, így is stabilnak lehet lenni az élvonalban, még akkor is, ha még nincsen meg a biztos tagság jövőre.

 

7. Újpest 39 pont

A tradíciók és a szurkolók. A két tétel miatt persze nem jár automatikus tagság, de a lilák múltja dicső, amire büszkék lehetnek, akárcsak a szurkolóikra.

 

8. DVSC 37 pont

Fellegvár, ráadásul olyan, amelyik az utóbbi évtized legeredményesebb magyar csapata. Ha összejönnek a szurkolók a Loki-meccsein is remek a hangulat. Csúnya lenne, ha abban a nagy stadionban másodosztályú meccseket kellene megrendezni.

 

9. DVTK 35. pont

Ha valamelyik csapatra még igaz a kiemelkedő hangulat, a sok néző, az tényleg a Diósgyőr. Ráadásul a miskolciak fanatikusai is olyanok, hogy idegenben is ott vannak. Elméletileg stabil anyagi lábakon áll a klub, bőven lenne lehetőség a továbblépésre.

 

Bemutatjuk a Real Madrid Atléticótól "lopott" tehetségét - NB1.hu

Coentrao megy, az ifjú jön

10. Mezőkövesd 35 pont

A közvélemény szemében a kövesdiekre van a legkevésbé szükség az élvonalban. Ám a Paks mellé jó lenne még egy olyan csapat, amelyiknek a székhelye (ebben a cikkben most nem foglalkozunk azzal, mely klubok kerülhetnek fel az NB II-ből), nem egy magyar „megapoliszban” van.

 

11. MTK 35 pont

A magyar labdarúgás egyik legfontosabb klubja. A kék-fehérek akadémiájukkal évtizeddel előzték meg a többi klubot, neveltjeik, kiszemeltjeik ott voltak az Eb-n, harcolnak most is a korosztályos csapatokban.

 

12. Gyirmót 21 pont

Már kiestek. Hátránnyal indultak, mert két héttel később fejeződött be az NB II-es bajnokság, így addigra szinte mindegyik jó játékos elkelt. Urbányi István csapata jól mozgott, ám egyéni képességekben nem tudta felvenni a versenyt a riválisaival.

Legfrissebb híreink