Ez a véleménye az NB I legértékesebb játékosának a saját áráról

Brazil, kazah vagy az orosz focihoz hasonlít a magyar?

Forrás:

Egyre gyakrabban játszik a télen szerződtetett Isael a Ferencvárosban. A Haladás és a Kisvárda elleni bajnokin kezdő is volt már. Így egyre több ismerete van már a Fradiról és a magyar labdarúgásról is.
 
„Két hónapja vagyok már itt, egyre jobban megismerem a társakat, a körülményeinket és a magyar focit. Jól érzem magam, nincsen semmi problémám.”
 
Amikor Isaelt szerződtette a Ferencváros, címlapok harsogták, hogy az NB I valaha volt legértékesebb játékosa került a zöld-fehérekhez. A jelek szerint viszont ez nem igazán mozgatja az FTC brazilját.
 
„Azért jöttem, hogy bajnokok legyünk. A Ferencvárost azért választottam, mert nagy csapat és komoly céljai vannak a magyar és a nemzetközi porondon is. Egyébként nem nézem a rólam szóló egyéni statisztikákat vagy kimutatásokat, mert a bajnoki cím motivál.”
 
Isael Brazília után Oroszországban és Kazahsztánban is futballozott már a pályafutása során. Határozott véleménye van arról, melyik bajnoksághoz hasonlít a magyar.
 
„Erős meccsek vannak, kiélezett a küzdelem az itteni mérkőzéseken. Tényleg nem mehet biztosra egyik csapat sem sehol, senki ellen. A stílus és a küzdelem jellege miatt egyértelmű, hogy az oroszhoz áll nagyon közel a magyar labdarúgás.”
 
Isael Brazíliában látta napvilágot, ott focizott gyerek korában is. A brazil foci válogatott szinten a legeredményesebb a világon, annak ellenére, hogy a körülmények, főleg a fiataloknak, nem éppen a legideálisabbak. 
 
„Mint mondtam már, jól érzem magam, ami annak is köszönhető, hogy minden adott a megfelelő munkavégzéshez. Láttam, hogy a gyerekek is megfelelően készülhetnek a Népligetben, ami nagyon fontos és megbecsülendő. Sokkal nagyobb lelkesedéssel lehet így a mai világban dolgozni, mert azt érezhetik, hogy ők is nagyon fontosak.”
 
Sajnos vagy nem – ez megítélés kérdése -, de a foci fejlődik, és ez minden szegmensére igaz.

Legfrissebb híreink