Ennyi játékost nevezhet Marco Rossi az Európa-bajnokságra

Megvan, mikor lesz a bejelentés.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ közleménye

"Az eddigi 23 fős játékoskeretek helyett 26 fő nevezését teszi lehetővé az UEFA kizárólag a nyári Európa-bajnokság idejére.

Az UEFA végrehajtó-bizottsága úgy döntött, hogy a világjárványra való tekintettel a részben budapesti rendezésű kontinenstornára az eddig megszokott 23 fős játékoskeret helyett 26 főt nevezhetnek a résztvevő válogatottak szövetségi kapitányai. Ugyanakkor az egy-egy mérkőzésre nevezhető keret továbbra is 23 fős marad, mivel a szabály továbbra is mérkőzésenként csak 12 cserejátékos nevezését teszi lehetővé.

A 26 fős keretek névsorát június 1-ig kell leadniuk a csapatok szakmai stábjainak. Súlyosabb sérülés vagy betegség esetén azonban ebben az első csoportmérkőzésig lehetőség van cserére, ezt azonban minden egyes esetben az UEFA-nak is jóvá kell hagynia. A döntés értelmében, ha egy játékos pozitív koronavírustesztet produkál vagy közvetlen kontaktszemélyként hatósági karanténba kell vonulnia, akkor ő a súlyos beteg kategóriába tartozik, vagyis a helyére behívható másik játékos."

Hétfőn már jeleztük, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön jelenti be a bő keretét. A sajtótájékoztatót az M4 Sport közvetíti 13 órától. 

Rossi elárulta, bekerül-e a bő Eb-keretbe az NB I gólkirálya - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink