Eltört a magyar válogatott játékos orra

Edzésen történt a baj.

Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd játékosa, Baráth Botond maszkban lépett pályára a Ferencváros elleni mérkőzésen. Ennek az a magyarázata, hogy a magyar válogatott mezét eddig 11 alkalommal viselő védőnek az egyik edzésen eltört az orra. A kispestiek közleménye:

"Betartva az egészségügyi előírásokat Baráth Botond a pályán is maszkot viselt a hétvégi, Ferencváros elleni mérkőzésen, a védőfelszerelésre azonban ezúttal nem a vírus elleni harc, hanem egy szerencsétlen mozdulat miatt volt szüksége a 28 esztendős játékosunknak.

 

„Múlt héten, az egyik edzésen egymás közti játék volt, amikor egy kidobásnál sajnos rosszul ütköztem és eltört az orrom – mesélt sérüléséről Baráth Botond. – Szerencsére jól vagyok, nem ferdült el, nem lett komolyabb probléma, »csak« letört a csont, úgyhogy az orvosi előírás szerint négy hétig kell majd hordanom a maszkot.”

 

A nyáron visszatérő bajnokunk számára okozott némi kényelmetlenséget új álarca, az egygólos vendéggyőzelemmel záródó szombati találkozó 85. percében ezért Artur Craciun váltotta őt a pályán, miután kisebb rosszullét környékezte meg.

„Szokatlan volt, mivel csak egyszer volt akkor rajtam a maszk, nem volt lehetőségem hozzászokni, éles helyzetben pedig kiderült, hogy egy kicsit szorította a fejemet. A meccs végére annyira nyomta a halántékomat, hogy a látásomat is megzavarta, emiatt egy kicsit rosszul lettem, hányingerem volt – árulta el Baráth Botond a kényszerű csere okát. – Miután levettem, jobban is lettem, s bár este még volt egy kis rosszullét, ez másnapra teljesen elmúlt. Hétfőn azután visszamentem vele, kitágították és ezzel jobb is lett.”

Védőnk hozzátette, továbbra sem állítja, hogy komfortos lenne számára a viselet, hiszen nem természetes ilyen kiegészítővel futballozni, de úgy érzi, túl lehet rajta lendülni, s csak megszokás kérdésének tartja, hogy a folytatásban ne befolyásolja a teljesítményét. Azt pedig már a Paks elleni mérkőzésen is megállapíthattuk, hogy Baráth Botondot nem állíthatja meg semmi, ha a kemény munkáról van szó, alig egy hónapja ugyanis annak a találkozónak, amin egy légi csata után „turbánban” volt kénytelen folytatni a játékot. S hogy mennyire zrikálják a társak a jelmezei miatt, védőnk nevetve csak annyit tett hozzá: „á, nem mernek!”

Legfrissebb híreink