Élő közvetítés a 22. Magyar Aranylabda-gáláról

Közönségtalálkozó, a legjobb magyar edző és a legjobb NB I-es játékos a vendégünk.

Forrás:

19.47: A beszélgetés zárultával közös fotozáson vesznek részt a díjazottak.

19.44: Kuttor Attilának a legnagyobb álma, hogy megnyerjék a bajnokságot a Mezőkövesddel, ezért dolgoznak minden nap. Dibusz Dénesnek az a célja, hogy még egy lépést tudjanak felfele tenni és a BL csoportkörben tudjanak szerepelni, vagy az El-ben kijutni a csoportból. Kapusként Dibusznak az legnagyobb álma, hogy soha többet ne kapjon gólt. Kuttor Attila pedig egy bajnokcsapat edzője szeretne lenni.

19.40: Kuttor szerint, hogy egy kiscsapat nagyobb eredményeket érjen el, ahhoz egy kisebbfajta csoda kell. Olyan anyagi lehetőségei vannak bizonyos csapatoknak, amivel nagyon nehéz versenyezni. A csapatok között a legkisebb különbség a pályán van. A felkészülés körülményei és a háttér egy gazdagabb klubnál már az emberi teljesítőképesség határára tudják hajszolni a focistákat. Sokféle apró dologgal azonban ezeket a különbségeket el lehet tüntetni, ez lehet egy kiscsapat egyetlen esélye. Reméli, hogy egyszer összáll úgy egy csillagzat, hogy a magyar labdarúgásnak is összejöhet valami.

19.37: Dibuszék vezetői úgy nyilatkoztak, hogy hatalmasra nyílt az olló a nyugati klubokat tekintve. Már az is csoda, ha egy kiscsapat be tud jutni a BL csoportkörbe. Szerinte ez főként pénzkérdés, amire nagyon jó példa a Ludogorets, mert sokkoló volt számára az a környezet, ami fogadta őket. A játékosok Várnáról járnak be, mert olyan szinten szegény és elmaradott környék, ahol valaki csinált oda egy komoly klubot.

19.34: Kuttor szerint még korai a szövetségi kapitányságról beszélni az esetében, mert még sokat kell teljesíteniük a stábbal. A csapata olyan lenne, amiben a magyar játékos erényeit erősítené. A magyaros stílust a mai körülmények közé kell illeszteni, de amiben többek lehetünk az a kreatív gondolkodás és játék. A válogatottat is így állítaná össze.

19.33: Kuttor Attila szerint fontos, hogy a magyar és a külföldi szakember ugyanolyan elbírálást kapjon.

19.32: Dibusz számár mindegy, hogy Izlanddal vagy Romániával játszanak-e majd a Puskás Arénában. Először Bulgáriát szeretnék legyőzni.

19.31: Dibusz elmondta, hogy soha vissza nem térő lehetőség előtt áll a válogatott. Ennek  a szellemében és tudatában kell most készülnie mindenkinek. Néhány napjuk lesz, hogy az összetartáson felkészüljenek. Úgy mennek Bulgáriába, hogy egyetlen eredmény az elfogadható, a győzelem.

19.29: Mivel a Fradiban sok a külföldi játékos, ezért nem feltűnő, hogy az edző is. Azonban Dibusz szerint egy olyan csapatban, ahol többségben vannak a magyarok, egy magyar edző jobban passzol.

19.26: Kuttor Attila az egyetlen magyar edző az NB I-ben. A Mezőkövesd trénere szerint a magyar edzők is tehetnek róla, hogy nem jó a megítélésük, de úgy gondolja, hogy van egy olyan fiatal generáció, ami tud azért tenni, hogy ez megváltozzon és visszaforduljon. Nem lesz rövid folyamat, de dolgoznak rajta, hogy ez megváltozzon. Dibusznak is külföldi edzője van most, elmondta hogy nem különbözik semmiben a külföldi és a magyar edzőképzés. Szerinte voltak sikeres és nem sikeres külföldi és magyar edzők egyaránt. Szerinte a származás alapján nem lehet eldönteni, hogy valaki jó edző lesz-e.

19.23: Hornyák Zsoltot is remek szakembernek tartja Kuttor és hozzá tud tenni a magyar futball mindennapjaihoz. Dibusz szerint is komoly fejlődésen ment keresztül a Puskás Akadémia. Ebben a szezonban kiegyensúlyozottan és jól teljesítenek, ebben a szezonban a Fradi még nem is aratott diadalmat ellenük.

19.20: Kuttor Attla szerint vannak komoly edzők külföldön, főleg olyanok akik ott futbaloztak és megragadtak. Először a magyar bajnokságban szerettne bizonyítani és hogy a magyar edzők nimbusza visszakerüljön oda, ahol 20-30 éve volt és hogy a magyar társadalom kezdjen el újra hinni a magyar edzőkben, ide példaként a férfi kézilabdaválogatottat hozta fel.

19.18: Dibuszék örültek annak, hogy ilyen szintű csapatokkal kerültek össze az El-ben. Azt sajnálták, hogy egy ,,igazi" sztárcsapatot nem sikerült megkapniuk, de ettől függetlenül várható volt minden mérkőzéstől, hogy komoly minőséget képvisleő ellenfeleik voltak.

19.16: Dibusz Dénes átvette a legjobb NB I-es játékosnak járó díjat Simon Zoltántól.

19.15: Kuttor Attila átvette a legjobb magyar edzőnek járó díjat Simon Zoltántól.

19.11: A tavaszi folytatásban a legjobb teljesítményt szeretnék nyújtani Dibuszék, hogy meg tudják nyerni a bajnokságot. Jól érzi magát a Fradi családban.

19.07: Kuttor attila az mondta el a rövid felkészülésről és a külföldi edzőtáborozásról, hogy jót tett a csapatnak, hogy füves pályán tudtak gyakorloni. A munka érdemi részét Törökországban tudták elvégezni, jó körülmények között. Dibuszék 3 hetes pihenőt kaptak a sűrű program miatt, majd a rákövetkező héten komolyabb terhelést kaptak. Nem okozott számukra gondot a korai kezdés.

19.03: Rebrovot nagyon jó edzőnek tartja Dibusz. Nagyon felkészült és nagyon sokat tanít a játékosoknak. Nem véletlenül volt sikeres a Dinamo Kijevben és nem véletlen az sem, hogy az Európa-liga csoportkörébe jutottak és hogy most is vezetik a bajnokságot. Azt is elmondta, hogy Kuttor Attila munkája is látszik a Mezőkövesden, ahol folyamatos a fejlődés.

18.59: Kuttor Attila a kapusok és a vezetőedző kapcsolatáról egy régi mondást hoztott fel: ,,végy egy jó kapust." Mezőkövesden ezt a bizalmi pozíciót most Szappanos Péter, aki Magyarország 3 legjobb kapusa közé beverekedte magát. Dibusz is bizalmi pozicióként tekint a kapus posztra. Alapelvárás, hogy akapus, mint egy tizenegyedik mezőnyjátékos vegyen részt a csapat játékában.

18.57: Dibusz 2019-ből azt a hetet emelné ki, amikor megmérkőztek hazai pályán az Újpesttel, idegenben a CSZKA Moszkvával és a Videotonnal. Örök élmény marad számára a moszkvai meccs. Egy Derbi győzelmet nem kell megindokolni és az elmúlt években a Vidivel való párharc lett az NB I-ben a legnagyobb rangadó.

18.55: Dibusz méltatta a Mezőkövesdet és a csapat játékát, külön kiemelte a kpusokat is. Kellemetlen ellenfélnek tartja Kuttorékat, mindig meggyűlik velük a bajuk.

18.53: Kuttor Attila Simon Zoltán kérdésére válaszul elmondta, hogy a magyar kapusok sokkal közelebb állnak a nemzetközi elithez, mint a mezőnyjátékosok. Külön kitért Dibusz Dénesre is, akinek a teljesítményét nemzetközi szinten is kiemelkedőnek tartja. Marco Rossinak nem kell aggódnia, hogy ezen a poszton problémája lesz.

18.51: Guzmics Richárdal még játszott együtt a Haladás védelmében Kuttor Attila, most az ő csapatában játszik. Nagyon értékes embernek tartja Guzmicsot, azért igazolták le Mezőkövesdre, hogy vezérévé váljon a csapatnak és hogy vissza tudja magát verekedni a válogatottba.

18.48: Kuttor Attila elmondta, hogy nem tud kiemelni egyetlen edzőt sem, akikkkel együtt dolgozott még játékosként. MIndenkitől tanult valamit, amit most hasznosítani tud. Nem vágyik egyik mésik edző helyébe sem, jól érzi most magát Mezőkövesden.

18.47: Dibusz elmondta, hogy vannak olyan mérkőzések, amikor a kapus is hibázik. A szurkolói bekiabálások ugyan nem segítik, de úgy van vele, hogy ami nem öl meg, az megerősít.

18.44: Dibusz alapvetően nyugodt emberként tekint magára. A pályán is próbált megfontolt és higgad maradni, ugyan dolgozik benne az adrenalin, de próbál hideg fejjel gondolkozni.

18.42: Dibusz Dénes elmondta, hogy folyamatosan fejlődni szeretne, mert ha sikereket ér el egy sportoló vagy csapat, akkor az onanntól kezdve alapelvárás. Azt mondta, hogy az a titka, hogy minden nap tudatosan kell edzeni és készülni és akkor egy idő után állandósulni tud a jó teljesítmény.

18.37: Kuttor a csapatára úgy tekint, mint a saját gyermekére. Mikor Mezőkövesdre került, az volt az elsődleges célja, hogy egy igazi klubot tudjanak felépíteni. Most már ez megmutatkozik a gyakorlatban is. Számszerű célként nem jelenik meg előttük, hogy megtartsák a dobogót, minden meccset meg szeretnének nyerni és hétről-hétre fejlődni.

18.37: Kuttor Attila megköszönte a díjat a saját és klubja, valamint a stábja nevében. 

18.35: Dibusz Dénes köszöntötte a vendégeket és reményét fejezte ki, hogy hagyományteremtő lesz az esemény. Dibusz után Kuttor Attila is köszöntötte az egybegyűlteket.

18.34: Dibusz Dénes és Kuttor Attila elfoglalták a helyüket Simon Zoltán és Erdős Géza között

18.31: megérkezett a gála helyszínére Kuttor Attila és Dibusz Dénes

18.29: Ez az első Magyar Aranylabda-gála, eddig a klubok és az MLSZ segített a díjak átadásában

18.27: Erdős Géza a sport365.hu főszerkesztője és Simon Zoltán ismertetik a Magyar Aranylabda történetét

18.25: Simon Zoltán az nb1.hu főszerkesztője köszönti a vendégeket

18.21: Elkezdődött a műsor

17.59: Kuttor Attila is megérkezett

17.32: Dibusz Dénes már a szerkesztőségben

A két vendégünk Dibusz Dénes, a legjobb NB I-es játékos és Kuttor Attila, a legjobb magyar edző. A közönségtalálkozó helyszínén már gyülekeznek a vendégek.

EMLÉKEZTETŐÜL:

Az nb1.hu 22. alkalommal is meghirdette a Magyar Aranylabda-szavazást. A voksolásra a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szerkesztőségeket, illetve szakújságírókat kértünk fel, idén is 5 kategóriában. Az első helyezettek 7, a másodikok 3, a harmadikok 1 pontot kaptak. Az nyert, aki a legtöbb pontot kapta.

KATEGÓRIÁK:

MAGYAR ARANYLABDA
minden magyar játékosra lehetett voksolni, korosztálya, posztja, hogy melyik ország klubcsapatában játszik, nem számított.

LEGJOBB NB I-ES JÁTÉKOS
minden olyan futballista, aki az NB I-ben játszik, poszt, korosztály, nemzetiség nem számított

LEGJOBB MAGYAR EDZŐ
minden magyar állampolgárságú edző, dolgozzon Magyarországon vagy külföldön

LEGJOBB MAGYAR LABDARÚGÁSÉRT DOLGOZÓ NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ EDZŐ
minden olyan, nem magyar állampolgárságú edző, aki Magyarországon dolgozik

LEGJOBB MAGYAR UTÁNPÓTLÁSKORÚ-JÁTÉKOS
minden olyan magyar játékos, aki játszhat az U21-es korosztályban/válogatottban, vagy annál fiatalabb

EDDIGI GYŐZTESEK
1998, 1999, 2000, 2001: Király Gábor (Hertha BSC)
2002: Lisztes Krisztián (Werder Bremen)
2003: Szabics Imre (VfB Stuttgart)
2004, 2005: Gera Zoltán (West Bromwich Albion)
2006: Dárdai Pál (Hertha BSC)
2007, 2008: Hajnal Tamás (Karlsruhe, Borussia Dortmund)
2009: Juhász Roland (RSC Anderlecht)
2010: Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
2011: Juhász Roland (RSC Anderlecht)
2012: Szalai Ádám (1. FSV Mainz)
2013: Huszti Szabolcs (Hannover 96)
2014: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
2015: Király Gábor (Szombathelyi Haladás)
2016: Nagy Ádám (Bologna)
2017: Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
2018: Gulácsi Péter (RB Leipzig)

A szavazásban részt vettek névsora, a voksok beérkezésének sorrendjében:

Kárpáti Balázs: sportmenu.hu főszerkesztő
Szabó Máté: Sport TV
Andics Gábor: Sport Plusz, főszerkesztő-helyettes, lapmenedzser
Elek Zoltán: felvideksport.hu
Blikk sportrovat
Ripost sportrovat
Gergelics József: MTI
Ághassi Attila: Index 
Lakat T. Károly: szakíró
Dr. Dénes Tamás: InfoRádió
Vámos Tamás: Sport plusz szerkesztőség-vezetője
Göbölyös András: Origo
Papp Győző: Kisalföld, sportrovatvezető
Pajor-Gyulai László: Magyar Nemzet, az nb1.hu korábbi főszerkesztője
Burkovits Ferenc: Bors
Horog László: Fejér Megyei Hírlap
Katona László: Kossuth Rádió – Sportvilág
Gáll András: Magyar Nemzet, az nb1.hu korábbi főszerkesztője
Erdős Géza: sport365.hu, főszerkesztő 
Juha Pál: Digi Sport, szerkesztő-riporter
Kocsis Zoltán: erdelysport.hu
Tőkés Máté: sporthataroknelkul.hu
Rodics Dániel: MTI
Molnár Mátyás: M4 Sport 
Jánosy Károly: Lokál
Pécsi Márk: M4 Sport 
Filippov Gergely: Reggeli Start, szerkesztő 

VÉGEREDMÉNYEK
MAGYAR ARANYLABDA

1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 154 pont
2. Willi Orbán (RB Leipzig) 53 pont
3. Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) 46 pont

LEGJOBB NB I-ES JÁTÉKOS
1. Dibusz Dénes (FTC) 69 pont
2. Isael (FTC) 67 pont
3. Davide Lanzafame (FTC/Honvéd) 48 pont

LEGJOBB MAGYAR EDZŐ
1. Kuttor Attila (Mezőkövesd) 148 pont
2. Lőw Zsolt (PSG - másodedző) 53 pont
3. Dárdai Pál (Hertha BSC - nyárig) 19 pont

LEGJOBB MAGYAR LABDARÚGÁSÉRT DOLGOZÓ NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ EDZŐ
1. Szerhij Rebrov (FTC) 163 pont
2. Marco Rossi (magyar válogatott) 85 pont
3. Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia) 24 pont

LEGJOBB MAGYAR UTÁNPÓTLÁS-JÁTÉKOS
1. Szoboszlai Dominik 168 pont
2. Szalai Attila (Apóllon Lemeszú) 23 pont
3. Banó-Szabó Bence (Honvéd) 17 pont

Legfrissebb híreink