Elküldött legendák – állhat a bál Kispesten

Mint több cikkünkben jeleztük, újra érdekes események zajlanak Kispesten George F. Hemingway tulajdonos döntése miatt.
 
Ismeretes, hogy a Honvéd, technikai okokra hivatkozva, nem vett részt tegnap este a Futball Éjszakája rendezvénysorozaton, de 22-én hasonló jellegű eseményt tart a Bozsik József Stadionban, ezen a legendák mérkőzésével kívánják búcsúztatni a felújítás előtt álló stadiont. 
 
Emlékezetes, hogy Hemingway Kispestre kerülésekor első intézkedéseinek az egyike volt, hogy saját pénzéből újítatta fel az omladozó Bozsikot, ami az elkészültekor az egyik legmodernebb létesítmény lett, amiért (és még több dologért is) minden elismerést megérdemel. Ám a stadion bizonyos részeinek a méretei (öltözők, sajtóterem, egyebek), már nem felelnek meg a modern előírásoknak, további szakmai- és egyéb elvárásoknak, ezért ezt is felújítják.
 
Az elmúlt időszakban rengeteg búcsúmeccset tartottak a magyar csapatok a stadionjaik felújítása előtt, mindegyik hatalmas sikert aratott, akárcsak a nyitóceremóniák, így a Honvéddal kapcsolatban is arra lehet számítani, hogy özönlik majd a kispestiek hada az imádott stadionjukba. Pláne akkor, ha a legendák mérkőzésén a legendás magyar klub legnagyobb legendái lépnek majd valóban pályára.
 
Ám a gálameccsel kapcsolatban akadnak gondok. Mint jeleztük, az esemény beharangozásakor a Honvéd-honlapján nem jelentek meg a pályára lépők nevei, egyből beindult a találgatás, miért nem. Azóta záporoznak az nb1.hu-hoz a kispesti információk a legfőbb okról.
 

null

null

Azt le kell szögezni, hogy a klub valamennyi volt játékosának a Honvéd, a hagyományai és a társadalmi bázis szent és sérthetetlen, ám a tulajdonossal vannak nézeteltéréseik. Fontos volt ezt hangsúlyozni, nehogy megjelenjenek majd - nyilván lesznek :) - olyan egy kaptafára készült, ugyanolyan írástechnikai stílusjegyeket tartalmazó, álprofilokról gyártott hozzászólások (üzenjük még egyszer a legfőbb kommentelőnek, az alany és az állítmány egyeztetéseire figyeljen oda, mert ameddig nem teszi meg, mindig beazonosítható lesz a személye), melyek azt próbálják újra bizonyítani, hogy például az nb1.hu is a Honvédot támadja, ami nem igaz. Az nb1.hu a Hemingway-korszak előtt az összes olyan tüntetésen ott volt, amely a Honvéd életben maradásáért zajlott (más gárdákhoz köthető megmozdulásokon is, arról nem beszélve, nálunk többet senki nem ismerteti a kispesti álláspontokat a Puskás Akadémia elleni vitákban), és ha a tulajdonosról írunk, akkor a tulajdonosról írunk, nem a klubról. Mert a klub nem egyenlő a tulajdonossal egyetlen helyen sem. Ezt soha, egyetlen pillanatig nem szabad elfelejtenie senkinek sem!
 
Szóval Kispesten most az van, hogy a saját szurkolói ellen is többször kirohanást intéző Hemingway hetekkel ezelőtt elküldte Kispestről az öregfiúk csapatot, melyben a klub legendái szerepeltek. Nem használhatják a pályát, egyelőre azt sem tudják, hol rendezik majd meg a meccseiket. Informátoraink szerint a Baráti Kör próbál meg nekik jogi segítséget nyújtani.
 
Ez azt jelenti, hogy a továbbá nem pártfogolt öregfiúk lettek meghívva a legendák mérkőzésére, ám egyelőre nagyon kevesen jelezték vissza a részvételi szándékukat. Úgy tudjuk, a legendák maguk dönthetik el, részt vesznek-e az eseményen vagy nem (a csapatvezetés nem szól bele), akik ott lesznek, a Honvéd miatt (hagyományai, társadalmi bázisa) lesznek ott, akik nem, a tulajdonos miatt és nem más ok miatt.
 
Nagyon reméljük, hogy a búcsúmeccsen minél több Honvéd-legenda ott lesz, hogy a kispesti klub szurkolói is méltóképpen tudjanak majd elbúcsúzni az átépítés előtt álló létesítménytől.
 
És még egy információ a meccsről: egyre biztosabb, hogy a mérkőzést a bírói képesítéssel is rendelkező Hemingway vezeti majd, ami azt jelenti, hogy a pályán is ő lehet a dirigens…

Legfrisebb híreink