Egyedien értékelte a DVTK edzője a kiesés elleni harcot

Mezőkövesdi kollégája kemény csatára szólít mindenkit.

Forrás: dvtk.eu

 

Mint ismeretes, a Mezőkövesd csapata szombaton 3-0-ra verte a DVTK-t az NB I-ben, így nagy lépést tett a bennmaradás felé - míg a diósgyőriek helyzete nagyon nem lett könnyebb. A lefújást követően Kuttor Attila és Fernando, a két vezetőedző értékelte a látottakat, valamint a továbbiakat a bajnokságot tekintve.

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Egy nagyon nehéz, harcos mérkőzést játszottunk, csak a vége lett egyértelmű. Nagyon meg kellett küzdeni a győzelemért, meg is tettünk mindent. A játékban és akaratban egyaránt nagyon jól teljesítettünk, a csapatmunkának köszönhető a győzelem. Addig, amíg nem húzzák meg a vonalat alattunk, addig harcolni kell, de utána is, amíg véget nem ér a bajnokság.

 

Fernando Fernández (DVTK): – Egy nehéz napon vagyunk túl, sokkal többet vártunk ettől a mérkőzéstől. Tudtuk, hogy a Mezőkövesd a biztonságra játszik, kontrákra rendezkedik be, amihez meg is vannak a játékosaik, elég Drazsics nevét említeni. Az első félidő lassú tempóban csordogált, az ellenfél egyetlen helyzetéből megszerezte vezetést, ez volt a különbség a két csapat között. Hiányoltam az agresszivitást főleg a támadó harmadban, mert enélkül mit sem ér a labdabirtoklás. Nálam alapvető a szenvedély, a mérkőzést eldöntő győzni akarás, ami megvolt Kisvárdán a második félidőben és a Paks ellen, azonban ma hiányzott. A második félidőre jobban jöttünk ki, rengeteg beadással próbálkoztunk, úgy éreztem, közel állunk az egyenlítéshez. A második gól után azonban nehéz helyzetbe kerültünk. Megértem a szurkolók csalódottságát, az egész szezonban mindenhová követték a csapatot, támogattak minket, ma is olyan volt, mintha hazai pályán játszottunk volna, jó volt a teli vendégszektorra nézni. Tovább kell mennünk, a szerencse mellénk állt, a többi csapat kisegített, ugyanolyan távolságra állunk a bennmaradástól, mint a mérkőzés előtt. Tovább kell dolgozni a helyzetkihasználás hatékonyságának javításán, mert láthatóan azzal akadnak a legnagyobb problémáink. Ha sikerül a kijavítani ezt a hiányosságot, akkor jönni fognak a gólok is. Most a Vidi elleni a lehető legjobban kell felkészülni, hogy elérjük a célunkat.

Legfrissebb híreink