Egerszegi duplázott Angyalföldön, emberhátrányban nyert a DVTK

Budapest – A pályaedző Ferenczi István megszerezte 100. gólját az élvonalban.

Forrás: vasasfc.hu

Az esélyesebb DVTK kezdte jobban a mérkőzést. A miskolci csapat az első negyedórában körbelőtte az angyalföldi kaput, de a vezetést csak a 19. percben tudta megszerezni egy kavarodás után. Bognár István szabadrúgása után középen Lipták Zoltán emelkedett a legmagasabbra, de csak oldalra tudta fejelni a labdát, ahonnan Barczi Dávid ívelt vissza, a berobbanó Egerszegi Tamás az ötösön belülről fejelt a hálóba (0-1).

 

A gól után átvette az irányítást a Vasas, főleg Mohamed Remili volt aktív, de az angyalföldi csapatkapitány lövései nem hoztak eredményt. A 30. percben Ádám Martin lefejelt labdáját Korcsmár Zsolt lőtte kapura öt méterről, de Tamás Márk a kapu torkában blokkolt. A DVTK védője hős lehetett volna, ugyanis két perccel később helyzetbe került, de fölé fejelte Bognár István szabadrúgását. A miskolci játékos nem tudhatta, hogy ez volt az utolsó momentuma, ugyanis a 39. percben a kiugró Müllert utolsó emberként buktatta, így azonnal piros lapot kapott. Az Vasas szabadrúgását Vida Máté tekerte rá, de Ivan Rados nagyot repülve védett.

 

A fordulás után egyből növelte előnyét az emberhátrányban játszó Diósgyőr. A 48. percben Bacsa Patrik verte meg a futóversenyben Prekletet, mintegy harminc méteres sprint után balról befelé húzott az ötös magasságában, végül középre pöckölte a labdát, ahol az érkező Elek Ákos lőtt közelről a hálóba (0-2).

 

Negyedórával később már kijelenthető volt, hogy eldőlt a mérkőzés, ugyanis egy diósgyőri kontra során Barczi Dávid hozta kihagyhatatlan helyzetbe Egerszegi Tamást, aki közelről nem hibázott (0-3). A 80. percben megszerezte a szépítőgólt a Vasas. A félidőben csereként beálló pályaedző, Ferenczi István talált a hálóba egy jobb oldali centerezés után (1-3). A Vasas csatárának ez volt a 100. gólja az élvonalban.

 

A hátralévő időben megélénkült a Vasas, Ivan Radosnak többször is bravúrt kellett bemutatnia. Az angyalföldi csapat legveszélyesebb játékosa, a pályaedző Ferenczi István volt, akinek lehet a hátralévő meccseken lehet, hogy több lehetőséget kéne adni, ugyanis ma is bizonyította, hogy benne van a gól.

 

A DVTK megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, a Vasasnak pedig sokkal többet kell mutatnia a hátralévő fordulókban, ha meg akarja őrizni NB I-es tagságát.

 

Vasas-DVTK 1-3 (0-1).  A mérkőzés elő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink