Edzőváltás: ezért döntöttek jól a Puskás Akadémiánál az átmeneti kinevezéssel

Az új, állandó vezetőedző keresése is elkezdődik lassan.

Forrás:

Érdekes helyzetbe került Komjáti András, a magyar labdarúgás egyik legendája, aki a Puskás Akadémia klubigazgatója és egyben megbízott vezetőedzője is. Benczés Miklós eddigi vezetőedzőt ugye a Paks elleni mérkőzés után menesztette a klubvezetés, az utolsó bajnoki mérkőzésre, a Mezőkövesd elleni meccsre, Komjáti feladata a csapat felkészítése.
 
Miközben ugye klubigazgatóként az új vezetőedző megtalálása is a kiemelt feladatai közé kell(ene), hogy tartozzon.
 
„A vezetőség úgy látta jónak, hogy most kell meghoznia ezt a döntést. Minden edző, ha feladatot kap, szeretne megfelelni a megbízásának, nincs ez másképp az én esetemben sem. Ez egy igen rövid időszak, amiben én vezethetem majd a csapatot, egészen más a helyzet ahhoz képest, hogyha szezon közben több meccsre kérik fel az embert – mondta. – A legfontosabb feladat most a játékosok karbantartása, hiszen minden mérkőzést figyelemmel követve úgy láttam, hogy erőnléti problémákkal nem küzdünk, de ezt fent is kell tartanunk. Taktikai dolgokat fogunk még gyakorolni. Eddig még nem tárgyaltunk edzőjelöltekkel, de úgy gondolom, hogy az ünnepek előtt mindenképpen el fogjuk dönteni, hogy kivel kezdheti meg a felkészülést a 2019-es szezonkezdésre a csapat” – mondta Komjáti a feol.hu-nak.
 
A hétvégi mérkőzés végeredményétől függetlenül – mert azért Komjáti eléggé speciális helyzetben van – kijelenthetjük, a felcsúti vezetők a legjobb megoldást választották a megbízott vezetőedzővé történt kinevezésével.
 
Komjáti mindent tud a csapatról, edzőként is bizonyított már, és ami ilyen helyzetekben kiemelten fontos, pedagógusként is megfelelően tud közelíteni a játékosokhoz.

Legfrissebb híreink