Edzőmeccsen aratott kiütéses győzelmet az NB I meglepetéscsapata

Nem lehet megállítani Kuttor Attila alakulatát.

Forrás:

Nyíregyháza Spartacus - Mezőkövesd 1-5 (0-2)
Gólszerző:
Tóth B. (79.) ill. Vajda (19.), Takács (41.), Póti (53.), Vadnai (58.), Buba (83.)
Nyíregyháza: Jova (Csorvási 56.) – Talabér, Fodor (Végső  a szünetben), Szekszárdi, Svedyuk, Cenaj, Ötvös (Kovác  A 56.), Tóth Á. (Motkó a szünetben), Sinanovic, Kovács N., Hornyák (Tóth B. 56.)
Mezőkövesd: Dombó – Pillár, Varjas, Póti, Vadnai, Vajda, Sajbán Máté, Bertus, Kontsevoj, Nagy D., Takács T. Cs.: Fedinisinec, Havasi, Török, Sike, Kalocsai, Buba. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Remek teljesítményt nyújt a Mezőkövesd az NB I-ben. Kuttor Attila alakulata jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton, az előző fordulóban a MOL Fehérvár sem tudta két vállra fektetni a kövesdieket. A Kövesd ezúttal a Nyíregyházával játszott felkészülési mérkőzést, amelyet magabiztosan nyert meg. A csapat honlapja így számolt be a találkozóról:

"Az élvonalbeli küzdelmek mellett a tréningek sorozatát egy edzőmérkőzés törte meg a mezőkövesdi futballistáknak, hiszen a másodosztályú Nyíregyházához látogattak Kuttor Attila tanítványai. Érdekesség, hogy ismerősként köszönthették egymást a labdarúgók, hiszen a nyári felkészülés során is megmérkőztek egymással a felek. Azon a meccsen sárga-kék győzelem született Szeles Tamás góljával.

Már az összeállítás is azt mutatta, hogy a szakmai stáb lehetőséget biztosít azon labdarúgóknak is, akik esetleg eddig kevesebb játékpercet tölthettek a pályán. Az első negyvenöt perc matyó fölényt hozott, ami találatokban is megmutatkozott. Vajda Sándor remek egyéni akciója után kapott büntetőt, amit a sértett magabiztosan értékesített. A kövesdi támadások még a szünet előtt megduplázták az előnyt: Takács Tamás kiválóan cselezett az alapvonal mellett, majd ahogyan azt a nagykövekben ajtó-ablaknak hívnak, Artem Kontsevoj érkezett és lőtte be a másodikat.

Remek ellenfélnek bizonyult a hazai gárda, akik az osztálykülönbség ellenére állták a sarat. A szögletek azonban rendre jól sikerülnek a borsodiaknak, ezt a harmadik találat is bizonyítja. Vajda ívelt középre, amiből Póti Krisztián növelte csapata előnyét. Itt még nem értek véget a Mezőkövesd Zsóry FC góljai, hiszen egy ívelést követően Vadnai Dániel egy pattanás után bombázta ki a hazai hosszút. A 83. percben Takács vezette a védelemre a labdát, aki Bubát hozta helyzetbe. A fiatal támadó nem hibázott, így kialakítva a végeredményt (1-5).

Újra bebizonyosodott az a tézis, hogy a legjobb edzés a mérkőzés, hétvégén pedig a  DVSC lesz a következő ellenfél, de az már az élvonal újabb fordulóját jelenti."

Legfrissebb híreink