Edzői értékelések az NB I 15. fordulójából

NB I – Doll útja, Horváth bírója, Simon egysége, Kondás gratulációja.

Forrás:

Igazán érdekes párosítások fűszerezték az OTP Bank Liga 15. fordulóját, így a trénerek értékeléseit sem szabad kihagyni. Hogy mit mondtak az edzők a mérkőzések után? Itt nyomon követhetitek. Az összes edzői értékelés egy helyen!

 

Vasas-Békéscsaba 4-0

 

Simon Antal (Vasas): - Tudtuk a Békéscsabáról, hogy Zoran Szpisljak egy nagyon masszív csapatot épít, és azt is tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Szerencsénk volt az elején a kapufánál, ha ott befelé pattan a labda, nagyon nehéz lett volna ezt a Békéscsabát megverni. A csapat második félidőben jobban játszott, de leginkább a harmadik gól volt az, ami megnyugtatott bennünket. Át kellett éreznie ezúttal mindenkinek, hogy mindenképpen meg kell nyerni ezt a mérkőzést, egy öngólos sikernek is örültünk volna. Azt, hogy 4-0-ra sikerült nyernünk, talán a játék képe nem tükrözte teljesen. Nagyon egységesek voltunk, nagyon akartak a fiúk. Ennél jobb dolog nem történhet a folytatáshoz, mint egy biztos siker.

 

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Először is gratulálok a Vasasnak. Jól kezdtük az első félidőt, ki is alakítottunk helyzeteket, a kapufát is eltaláltuk. Talán egy pár játékos lazára vette utána a meccset, így nem meglepő, hogy a Vasas előnybe tudott kerülni. Fontos lett volna, hogy ne kapjunk gólt, mert egy esély azért mindig van a gólszerzésre. Aki idén a legjobb játékosunk volt a szezonban, Fabio, egy nagy hibát elkövetett a második félidő elején, ami után már nagy hátrányba kerültünk. Innentől már nem a mi kezünkben volt a találkozó, felszabadultan játszott a Vasas, szép akciókat vezetett. Nekünk még sokat kell tanulni, az ilyen meccseken kellene pontokat gyűjteni. Sok mérkőzés van még hátra, lehet még pontokat szerezni a szezon végéig. Hétről hétre tapasztaljuk, milyen nehéz az NB I-ben helytállni. Bizonyos posztokon erősíteni is kell, illetve idén a két mérkőzésen minél több pontot szerezni.

 

(vasasfc.hu)

 

Honvéd-Paks 0-0

 

Csertői Aurél (Paks): - Ketté kell osztanom a mérkőzést. Az első félidőben a Honvédnál volt többet a labda, helyzeteik voltak a hazaiaknak. A kiállítás után sajnos csak meddő mezőnyfölényt tudtunk kiharcolni. Nagyon nehéz volt a kispestiek ellen játszani, mert nagyon masszívan védekeztek kilencen is. De volt egy-két szituáció, amelyekből gólt szerezhettünk volna, álltunk szembe a kapussal is. Ha a két félidőt összeadom, az iksz igazságos eredmény, ami idegenben jó eredmény.

 

Marco Rossi (Honvéd): - Gratulálnom kell a játékosaimnak. Ezen a meccsen lehetett látni, amit mindig is kérek tőlük, ne csak a lábukkal, a szívükkel is játszanak. Ez a megállapítás főleg a kiállítás utáni periódusról szól, amely alatt már akadtak nehézségeink. De nagyon sokat számított, hogy a játékosaim erőn felül teljesítettek, eltüntették a létszámbeli különbséget a két gárda között. A piros lap előtt jobban játszottunk, mint ellenfelünk, több lehetőségünk volt, de az, hogy emberhátrányba kerültünk, befolyásolta a végkimenetelt.

 

 

Ferencváros-Videoton 1-0

 

Horváth Ferenc (Videoton): - Jó meccs volt, nagyon fegyelmezetten játszottunk, az egyetlen hibánkon kívül az történt, amit elterveztünk. A Fradinak onnantól voltak nagyobb helyzetei, hogy a kapott gól után kitámadtunk. A Ferencváros nagyon jó csapat, de ma ellenfelére talált, hiszen megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Nem akarok különösebben a játékvezetővel foglalkozni, mindenki hibázhat, viszont elgondolkodhatok azon, hogy mi lett volna, ha az első félidőben megítél a javunkra egy tizenegyest, a hazaiaknak pedig kioszt egy piros lapot. Tartást adhat a továbbiakra a mai teljesítményünk. Gratulálok a Ferencvárosnak!

 

Thomas Doll (Ferencváros): - Olyan nehéz lett a mérkőzés, amilyennek azt előzetesen vártuk. Jól kezdtünk, az első 10-15 perc rendben volt, de utána elveszítettük a türelmünket, középen sok labdát könnyedén eladtunk és jöttek is az ellentámadások. Éppen ezt szerettük volna elkerülni, mert a Vidi gyors játékosainak nem szabad teret engedni. Fontosnak éreztem, hogy 0-0-ával vonulhassunk be az öltözőbe, a szünetben Gera Zolit hátrébb hoztuk Nagy Ádám mellé, így stabilabb lett a középpályánk, később Radó és Varga pedig új színt hoztak a meccsbe, mindketten jól megoldották az egy az egy elleni szituációkat is. A második játékrészben jobban járattuk a labdát, jó teljesítményt nyújtottunk, örülök, hogy megmutattuk mindenkinek, hogy újra rátaláltunk a saját utunkra.

 

(vidi.hu)

 

Haladás-DVSC 2-2

 

Kondás Elemér (DVSC): - Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a mély talajú pályán. Gratulálok mindkét csapatnak. Az első félidőben jobban domináltak a hazaiak, a másodikban sikerült megszerezni a vezetést, majd a maga javára fordította a mérkőzést a hazai csapat, utána egyenlítettünk. Mentünk volna a győzelemért, ez most nem sikerült. A Szombathely ellen soha nem egyszerű játszani, mindig jó mérkőzést vívunk itt, az eredmény általában szoros. Most két gólt lőttünk, ez kevés volt a győzelemhez.

 

Mészöly Géza (Haladás): - Nagyszerű mérkőzés volt, nagyon jó hozzáállással. Fegyelmezett volt a csapat, különösen az első félidőben, a második játékrészben szép gólokat szereztünk. El kell ismerni – és ez a Loki nemzetközi rutinjának köszönhető -, ha a csapatnak nem megy annyira, akkor rutinból tud gólt szerezni. Fontos két pontot veszítettünk.

 

(haon.hu)

 

DVTK-MTK 1-1

 

Bekő Balázs (DVTK): - Az első félidőben idegesen játszottunk, türelmetlenek voltunk, kapkodtunk. Nagyon akartunk, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. A második félidőben teljesen más arcát mutatta a csapat, azt, amelyik megalkuvás nélkül küzd, harcol, szívvel játszik, jól futballozik, és rengeteg helyzetet dolgoz ki. Időben egyenlítettünk és utána is megvoltak a helyzeteink. Rengetegszer kerültünk az MTK mögé, és az is fontos, hogy eközben minimális kontralehetőséget engedtünk ellenfelünknek. Benyomtuk őket a kapujuk elé, úgy éreztem, csak idő kérdése, mikor rúgunk gólt. Mindent megtettünk a győzelemért, de az a pici hiányzott, ami javunkra billentette volna a mérleg nyelvét.

 

László Csaba (MTK): - Ugyanott folytattuk, ahol a Videoton ellen abbahagytuk: az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, sajnos a helyzetek kimaradtak. Én mindig azt mondom, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A második félidőt a DVTK agresszívebben kezdte, azonban tíz perc után kiegyenlítődött a játék képe, ismét voltak lehetőségeink. Vadnai nagyot hibázott, ezen a szinten nem lehet hezitálni a kapu előtt, de ugyanez igaz a támadókra is. Átérzem Bekő Balázs helyzetét, aki feladta a védelmet és ember-ember ellen ment a harc. Nyomott a Diósgyőr, meg akarták nyerni a mérkőzést. Ha a második félidő utolsó 10-15 percét nézzük, akkor el kell fogadnunk a döntetlent. A pálya talaja miatt nem volt folyamatos játék, azonban nagy pozitívum, hogy mindkét csapat győzelemre játszott.

 

(dvtk.eu)

 

 

Csókoltatjuk a fanyalgókat, jó erősen! Meg azokat is, akik gyűlölik a focinkat és nem képesek örülni a magyar sikereknek. Nekik üzenjük: a válogatott 20. a világon, Európában a 13.!

 

 

A forduló válogatottja: fognánk magunkat és öt csatárral nekiesnénk az ellenfelünknek. Legyen szó bármelyik csapatról! 

 

 

NB I: így verte meg a leendő bajnok a címvédőt! VIDEÓ

 

 

NB I: döbbenetes nézőszám adatok a 15. fordulóból. Hová tűnt vajon az új réteg a lelátókról?

 

 

A csütörtöki élő televíziós futballközvetítések

 

 

Villámgólt kapott Bogdán, de simán 4 között a 'Pool - VIDEÓ

 

 

Edzői értékelések az NB I 15. fordulójából

 

 

Legia: Nikolics duplázott, már 19 bajnoki gólnál jár – VIDEÓ

 

 

Radó megint jött, a Fradi a Vidit is megverte

 

 

Kiejtette-e a Vasas a kiütött Békéscsabát?

 

 

Pontszerzéssel búcsúztak Kispesten az igazgatótól

 

 

Szépségdíjas találatok, döntetlen a Hali-Lokin

 

 

A DVTK hátrányból állt fel, nyerhetett volna

 

 

A felcsútiak megirigyelték az FTC marketing fogását? Újabb csapat hódolt be a lilának

Legfrissebb híreink