DVTK-Paks: már csak 2 pont Bödéék előnye - reakciók, videó

Feczkóék tanultak a hibáikból.

Forrás: dvtk.eu

Egy dolgot úgy néz ki, hogy már sikerült elérni Diósgyőrben, hogy ne kelljen számolgatni a szezon vége fel. Ugyan messze van még a bajnokság vége, ám nagyon úgy tűnik, hogy kezd beérni Feczkó Tamás munkája. A Paks viszont ismét veszélybe került, pedig a Fradi elleni pofon úgy tűnt, hogy jót tett a csapatnak. Már csak kettő pontra van tőlük a veszélyzóna, sürgősen össze kell szedniük magukat Osztermájeréknek.

A mérkőzésen nem lehetett ott a vendégeknél Könyves és Böde, a hiányuk meg is látszott. A vezetést a hazai csapat tudta megszerezni, Ivanovski volt eredményes a 28. percben. A félidőig nem esett több gól, így Feczkóék vonulhattak előnnyel a szünetre.

Security Check Required

(null)

A második játékrészben mind a két edző próbált aktívan belenyúlni a mérkőzésbe, ám Osztermájer cseréi nem segítettek a csapatán. Olyannyira nem, hogy Hasani a 78. percben megduplázta a hazaiak előnyét, ezzel el is döntve a találkozó kimenetelét.

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

A DVTK ezzel a győzelemmel továbbra is követi a dobogóra törő csapatokat, de 9 pontra van tőlük a 3. hely. A Paks viszont egyre nagyobb gondban van, már csak két pont választja el a őket a szezon végén kiesést jelentő 10. helytől. Bödééknek minden pontra szükségük van, különben a ZTE hamarosan megelőzheti őket.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Feczkó Tamás: ,,Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, az történt a pályán, amit szerettünk volna. Fontos, hogy mi rúgtuk az első gólt. Készültünk a Paks mindkét játékrendszerére, igaz, amikor a második félidő elején felállást váltottak, 10-15 percig ők irányítottak. Az első félidő végén eldönthettük volna a találkozót, hiszen Iszlai labdája mellécsorgott, vagy említhetem Kiss lövését, ami nem sokkal ment mellé. A második félidőben a Paks mindent megtett az egyenlítését, jobb lett volna, ha hamarabb szerezzük meg a második gólt, akkor nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna.  Nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, tanultunk a legutóbbi hibánkból, nem biztos, hogy mindig rohanni kell előre, hanem használni kell az eszünket. Sokat jól birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, és sok futásra kényszerítettük a belső középpályásaikat. Az első félidőben volt egy nagy lehetősége a vendégeknek - helyzetnek nem is nevezném -, illetve a második félidőben egy pontrúgást követő lecsorgó labda, ami után kavarodás alakult ki a kapunk előtt. Biztató, hogy kimondottan nagy helyzet nélkül hozta le a védelem a mérkőzést. Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt, mert elöl pedig fogunk lőni. A paksi csapat igazolta jó hírét, nem véletlenül nyertek ennyi mérkőzést a utóbbi időszakban. Büszke vagyok rá, hogy két gólt lőttünk és kétszer a gólvonalról mentettek, egy olyan csapat ellen, akik a legutóbb hat mérkőzésből négyszer gólt sem kaptak. Nagy pozitívum, hogy minden játékos kihasználta azt az időt, amit a pályán töltöttek. Azért vagyunk igazi csapat, mert mindegy, hogy ki dönti el a mérkőzést, mindenki hozzá tud tenni a sikerhez. A Kaposvár ellen kötelező jelleggel várták tőlünk a győzelmet, ma pedig elvárták a győzelmet a szurkolók, de mi is elvártuk magunktól, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, még ha nem is kötelező jelleggel. Nem volt olyan egyszerű, ahogy az utolsó tíz percben a játék képe mutatta. Örülök neki, hogy az ilyen találkozókon, amikor mi vagyunk az esélyesek, nem remeg meg a fiúk lába, hanem be tudjuk húzni a három pontot."

Security Check Required

(null)

Osztermájer Gábor: ,,Könyves és Böde eltiltása után kényszerűségből váltottunk játékrendszert, korábban jól működött a háromcsatáros felállás, és az a Kulcsár játszott elöl, aki régóta jobbhátvéd, bár jól játszott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ikszes találkozót láthattunk, nem volt benne, hogy gólt kapunk. A második játékrészben - mivel vezetett az ellenfél - játékrendszert váltottunk, és átvettük a játék irányítását. A találkozó ezen szakaszában az látszott, vagy mi rúgjuk a gólt, de ha nem rúgunk, akkor kapunk egyet. Utóbbi történt, fájó vereséget szenvedtünk. Elpackáztuk a helyzeteket, mert nem lőttük el, inkább továbbjátszottuk a labdát. Letesztelhettük volna a másik kapust, de ami kapura ment, az gyenge lövés volt. Racionálisabban kell befejezni a támadásokat. A csapatot meg kell dicsérni, mert nem rosszul focizott, ezzel a játékkal tudunk előre lépni a következő fordulókban."

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-0 (1-0)

Diósgyőr, 3245 néző, v: Vad II
gólszerző: Ivanovski (28.), Hasani (79.)
sárga lap: Kelemen (34.), Lenzsér (38.), Szélpál (53.)
DVTK: Danilovic - Vági, Polgár, Brkovic, Sesztakov - Márkvárt (Egerszegi, 83.), Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Molnár, 66.), Kiss T. - Ivanovski  (Tabakovic, 72.)
Paks: Rácz - Lenzsér, Szélpál, Kelemen, Szabó J. - Osváth (Sajbán, 55.) - Kulcsár (Szendrei, 71.), Szakály D., Bertus, Balogh B. - Hahn (Windecker, 77.)

Legfrissebb híreink