DVSC-Kisvárda: közbeszól a koronavírus 

A vendégeknél a stáb sem lesz teljes.

Forrás:

Költőzi túlzás lenne azt állítani, hogy a DVSC és a Kisvárda is szanaszét igazolta magát a téli átigazolási szezonba. Debrecenbe az északmacedón Dorian Babunszki érkezett a Bulgáriából a Botev Vraca csapatából, míg a várdaiak Rafal Makowski (lengyel, Slask Wroclaw – Lengyelország), Mihajlo Hotra (ukrán, FK Uzsgorod – Ukrajna) kettősével erősítették meg eddig a keretüket.

A DVSC-től mindenki jobb szereplést várt azért egy kicsit az ősszel, annak ellenére, hogy újonc, mert jelenleg csak 3 pontos előnnyel rendelkezik a már kieső helyen szerénykedő MTK előtt.

„Nagyon elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával és edzésmunkájával. Mint minden együttesnek, nekünk is akadtak nehézségeink, gondolok itt a koronavírusra vagy az időjárásra, de összességében jó munkát végzett a gárda. Szombati ellenfelünk remek mérkőzéseket játszott eddig a szezonban, nem véletlenül van a tabella 2. fokán. Viszont úgy gondolom, sikeres felkészülés áll mögöttünk, így meg kell mutatnunk, hogy jó formában vagyunk. Úgy vélem, készen állunk, hogy egy jó mérkőzésen itthon tartsuk a három pontot” - mondta Joan Carrillo, a Loki vezetőedzője.

A Kisvárda az ősz legkellemesebb meglepetése volt, amit a második helye és remek mérkőzései is bizonyítanak. Most viszont nehézségekkel küszködik, és erről Erős Gábor vezetőedző beszélt:

„Többször beszéltem róla, hogy az edzőmeccseket eszköznek használtuk, hogy mindenki kellően jó erőállapotban legyen, emiatt adagoltuk az edzőmeccsek terhelését is ennek megfelelően. Arról nem beszélve, hogy a járvány is beleszólhat az összeállításba. Mint ahogy bele is szólt, hiszen az e heti teszteredmények alapján lesznek fontos hiányzóink a csapatban és a stábban is, így egyelőre nem tudjuk milyen összetételben lépünk pályára”

Voltak már gondok is, amikről szintén Erős nyilatkozott:

„Abszolút nem, nagyon várjuk a bajnoki rajtot. Úgy ítélem meg, jól sikerült a felkészülés, nincs mitől tartanunk. Azzal együtt is, hogy az edzőtáborból hazatérve itthon már nem voltak éppen ideálisak a körülmények, hétfőn és kedden még műfüvön edzettünk, bent a csarnokban, de azt a munkát így is el tudtuk végezni, amit szerettünk volna. Szerdától viszont már füvön gyakoroltunk, úgyhogy továbbra is azt hangsúlyozom, hogy mi erre nem foghatunk semmit.”

Erős a mai ellenfélről is ejtett pár szót:

„A Debrecen is azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek hátulról előre menekülnének, és értelemszerűen szeretnék elkerülni a kiesési gondokat. Kiélezett, kemény mérkőzésre számítok, a Debrecen otthonában különösen jó csapatnak számít, de én bízom magunkban, a saját erőnkben, tehát győzni szeretnénk a nyitányon, idegenben is. Ehhez elkel majd szurkolóink támogatása is, bízunk benne, hogy minél nagyobb számban jelen lesznek a mérkőzésen.”

Kezdés 17 órától, megjósolhatatlan végkimenetelű a találkozó.

Legfrissebb híreink