Dráma Kispesten: a legvégén verte meg a Honvéd a Vidit

Az első félidő zseniális volt, de a második is bőven megfelelt.

Forrás: vidi.hu

Puskás Ferencre (aki április elsején lett volna 89 éves) emlékezett a Budapest Honvéd a kezdés előtt. A Bozsik-stadion bejáratánál található emlékhelyet nem csak a klub vezetői, hanem a drukkerek is megkoszorúzták. Ráadásul az első ötszáz szurkoló Puskás-pólót is kapott a jegye mellé ajándékba, szemmel látható volt, hogy mennyire örülnek a fanatikusok az ereklyéknek.

 

A kezdés utáni is „ünnepi” maradt a hangulat, mégpedig azért, mert nagyon jó első félidőt produkáltak a csapatok. Szó nem volt ismerkedésről meg hasonló unalmas pillanatokról, a felek egyből egymásnak estek. Előbb a vendégek kapuja előtt voltak érdekes jelenetek, majd a hazai drukkerek izgulhattak, nehogy hátrányba kerüljenek. Suljic helyezésénél például a kapufa mentette meg a kispestieket.

 

Aztán Eppel Márton megszerezte a szokásos gólját (harmadik meccsén ez volt az ötödik találata), de pár pillanattal később egyenlített a Vidi, Feczesin lövése után. Mindkét gólban mindkét kapus benne volt – a lelátóról legalábbis így tűnt. Jogosan vonultak úgy a gárdák a pihenőre, hogy egyik fél sem került előnybe.

 

Fordulás után is megmaradt az ádáz küzdelem, de már inkább ez a jellemvonás volt a domináns tényező. De ez nem szemrehányás, mert látszott, egyenlő erők küzdenek a pályán, és az is, inkább egy villanás, egyéni alakítás lehet a döntő. Ez a legvégén  következett be a kispestieknek, (Eppel emelése után Vernes talált a kapuba) pedig voltak lehetőségek mindkét oldalon.  Olyan (remek) meccset játszott egymás ellen a két gárda, amelyikről csak kívánni lehet, hogy még többször előforduljon.

 

Bp. Honvéd-Videoton 2-1. A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható.

Legfrissebb híreink