Dráma Gyirmóton, három hónap után nyert az Újpest!

Gyirmót – Windecker József a 93. percben döntötte el a meccset.

Forrás:

Gyirmót FC Győr – Újpest FC 1-2 (0-0)

 

A mérkőzés gyorselemzése

Mintha két külön találkozót sűrítettek volna 94 percbe, ekképp zajlott a négy mérkőzés óta pontot szerezni képtelen Gyirmót és a remikirály Újpest csatája a 16. fordulóban. Mind az első félidőben, mind a második játékrész nagy részében sikertelenül próbálkoztak a felek, Bardhi kétszer is eltalálta a gyirmóti kapufát, ezzel szemben a hazaiak is aktívan játszottak. Meg is szerezték annak rendje és módja szerint a vezetést, a 78. percben az el-elalvó lila-fehér védelmet Bojovics mattolta. Sokáig úgy tűnt tehát, hogy megszakad a szörnyű sorozat Urbányi mester gárdája számára, ám az Újpest fantasztikus erőről tett tanúbizonyságot: előbb a 84. percben a csereként beálló Lázok megpattanó lövésével egyenlítettek, majd a 93. percben Bardhi szögletét követően Windecker felhőfejese talált utat Sebők kapujába. Három hónap után diadalmaskodott újra a Vignjevics-legénység.

 

A mérkőzés kulcspillanata

Egyértelműen Bojovics gólja, ami megtörte a találkozó unalmas légkörét. Váratlanul érte mind a hazai, mind a rendíthetetlenül éneklő vendég szurkolósereget a találat, ezzel párhuzamosan felélénkítette az újpestiek harci kedvét, amely lendület hatással volt a támadójátékukra az utolsó tíz minutum során.

 

A mérkőzés főszereplője

Enis Bardhi kiemelkedő játékosa az NB1-nek, zsenialitása nélkül aligha nyert volna a vendégcsapat. Két kapufája mellett kiosztott két gólpasszt, nagy érdemei voltak a fordításban.

 

A mérkőzés osztályzata: 10/7

 

Gyirmót-Újpest. Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink