Dobogósoknál a sereghajtók, Rebrov Vitelki ellen - BEHARANGOZÓ

Az Újpest Zalaegerszegen játszik ,,otthon".

Forrás: mlsz.hu

Az utolsó harmadához érkezett az NB I, izgalmakból most sem lesz hiány. A sereghajtók dobogósokkal játszanak, a Debrecen ellen javíthatják ki a botlásukat Rebrovék.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC

A legutóbbi fordulóban magabiztosan verték meg Kuttor Attiláék az éllovas Ferencvárost, ezzel nyitottabbá téve a bajnokságot. Nem lesz könnyű dolga a ZTE-nek, hiszen a 3 legutóbbi hazai meccsükön legalább 2 gólt lőttek a mezőkövesdiek. A zalaegerszegiek Márton Gábor irányításával még nem tudtak nyerni vendégként, legutóbb még a Puskás Akadémia otthonában tudtak idegenben nyerni.

A mesterek így nyilatkoztak a meccs előtt:

Kuttor Attila(Mezőkövesd): ,,A kupameccseket is beleszámítva a legutóbbi négy tétmérkőzésen győztünk, ennek köszönhetően jó a hangulat az öltözőben. A győzelmek építik a csapatot, jót tesznek az önbizalmunknak, de továbbra is a földön maradunk, hiszen nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk a folytatásban is. A stratégiánk nem változik, nem számolgatunk, mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk, így most kizárólag a Zalaegerszeg elleni mérkőzésre fókuszálunk. Hétvégi ellenfelünk a bennmaradásért harcol, amihez minden pontra szükségük van, mindent el fognak követni azért, hogy pontot, pontokat szerezzenek ellenünk is. Masszív, jó csapattal fogunk játszani szombaton, akik ellen nem egyszerű nyerni. Már csak azért is óvatosnak kell lennünk, mert az eddigi két egymás ellen lejátszott mérkőzésünk kiegyenlített volt, sőt legutóbb Zalaegerszegen úgy játszottunk döntetlent, hogy ellenfelünk két büntetőt nem tudott értékesíteni. Szombaton is nehéz 90 perc vár ránk, de ezúttal is a saját játékunkat szeretnénk játszani és bízom benne, hogy lelkes szurkolóink támogatásával megszerezzük a győzelmet."

Márton Gábor(ZTE): ,,Nekünk minden találkozón úgy kell kimennünk a pályára, hogy megszerezzük a maximális pontszámot, mert csak így tudjuk elérni a célunkat, a bennmaradást. Így Mezőkövesden is a győzelemért lépünk pályára, bízom benne, hogy most már nem követjük el az eddigi meccseinket elkövetett hibákat, és el tudunk kezdeni egy eredményes és hosszú sorozatot, amivel bebiztosíthatjuk a jövő évi elsőosztályú tagságunkat. Kuttor Attilával egyébként együtt végeztük a pro licencet, sokat beszélgettünk személyesen és oldottunk meg feladatokat közösen. Jó munkát végez a csapatával, de mi most megpróbálunk meglepetést okozni nekik."

MOL FEHÉRVÁR FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

A legutóbbi bajnokiján igazán meggyőző teljesítményt mutatott a Fehérvár a ZTE ellen. A legutóbbi 3 hazai meccsét egyaránt megnyerte a csapat, így nem sok esélye lesz a sereghajtónak. A Rákóczi számára csak a győzelem az elfogadható ezen a meccsen, ha jövőre is az NB I-ben akarja folytatni a csapat.

A Kaposvár edzője és Fiola Attila, a Vidi játékosa ezt mondta el a meccs előtt:

Fiola Attila(Videoton): ,,A szezon korábbi szakaszában túl sok pontot veszítettünk hazai pályán, ezért külön öröm, hogy a legutóbbi két székesfehérvári bajnokit meg tudtuk nyerni. A Zalaegerszeg elleni találkozó ugyan simának tűnt, de az első félidőben még szorosan alakult a küzdelem, több lehetőségük is volt. A második félidei kiállítás eldöntötte a mérkőzést. Amennyiben a Kaposvár ellen is sikerülne gyorsan betalálni, az megnyugtatna minket, hasonló lehetne a forgatókönyv. Ennek a tükrében készülünk. Azt nem gondolnám, hogy a Somogy megyeiek feltartott kézzel jönnek majd a MOL Aréna Sóstóba, még akkor sem, ha a bennmaradó helyhez képest tekintélyes, 15 pontos a lemaradásuk. Az NB I-ben senki ellen nem lehet biztosra menni, de kell a három pont ahhoz, hogy a Ferencvárossal tartsuk a lépést és őrizzük előnyünket a Mezőkövesd előtt."

Waltner Róbert(Kaposvár): ,,Az, hogy kétszer kikaptunk a Fehérvártól nem volt meglepetés, tíz emberből tíz ezt a papírforma eredményt mondta volna. Ennek ellenére mind a két alkalommal jó meccset játszottunk. Itthon kettő-nullára maradtunk alul, úgy, hogy több mint hatvan percet játszottunk emberhátrányban. Bízom benne, hogy ezúttal sikerül meglepetést okozni, hiszen próbálok pozitívan gondolkodni. Vegyük például azt, hogy a Bajnok Ligájában a kevésbé esélyes Lyon megverte a Juventust. Tudom, hogy ritka, amikor borul a papírforma, de nem lehetetlen. Az biztos, hogy mindent bele fogunk adni. A játékosoktól azt kérem, hogy bátran futballozzanak, ne legyenek kishitűek és mutassák meg, hogy ők is jók és vegyék fel a harcot a válogatott fehérvári labdarúgókkal."

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC

Az Újpest a pályaválasztó, azonban mégsem hazai pályán játszik, hiszen Zalaegerszegen rendezik meg a meccset. A liláknak mindenképpen pontra vagy pontokra van szüksége, ha nem akarnak a szezon végén számolgatni a bennmaradás miatt. A Puskás Akadémia is győzelmi kényszerben van, ha az Európa-liga indulás kivívására nem csak álomként tekintenek a felcsútiak.

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK

Immáron négy meccse veretlen a kispesti csapat, azonban nem igazán tudtak közelebb lépni a harmadik helyhez. Közvetlenül üldözi őket a DVTK, aminek idén már nagy valószínűséggel nem kell az idén a kieséstől félnie. Hasonló erőt képvisel a két csapat, rendkívül jó szurkolótáborok kíséretében, így izgalmas összecsapásnak nézünk elébe.

A két tréner ezt mondta el a meccs előtt:

Giuseppe Sannino(Honvéd): „Csalódottak voltunk a PAFC elleni mérkőzést követően, hiszen győzelmet érdemeltünk volna a múlt szombati találkozón, mégis be kellett érnünk egy ponttal. Fontos meccs lesz a szombati, a Diósgyőr jól szerepel az utóbbi időszakban, ezért nem is számítok könnyű találkozóra, ettől függetlenül hazai pályán kizárólag a három pont megszerzését tudom elképzelni. Szeretnénk visszaszerezni a múlt héten elveszített két pontot!”

Feczkó Tamás(DVTK): „A Honvéd védekezése ugyanolyan stabil, mint amit az elmúlt években megszokhattunk, elől pedig Davide Lanzafame személyében mindig van veszély. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy jól felkészített csapattal fogunk találkozni.Nem lehet más célunk, mint a győzelem. Az biztos, hogy kiváló lesz a hangulat, hiszen mind a két szurkolótábor ki fog tenni magáért.”

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC

Ugyan egyik csapatot sem fenyegeti közvetlenül a kiesés réme, azonban egyikük sem dőlhet hátra. Amennyiben az egyik gárda felül tud kerekedni a másikon, akkor az nagy lépést tehet a bennmaradás felé. Itt is két hasonló erejű csapat találkozik és a hatalmas tét miatt, izgalmakból biztos nem lesz hiány.

Szakály Dénes ezt mondta a meccsel kapcsolatban:

„Ez a meccs is ugyanolyan mérvadó lesz, mint a Debrecen elleni, hiszen nem szabad megállnunk, mennünk kell tovább a múlt heti úton. Legutóbb egységesen futballoztunk, most is ezt kell elővennünk, hiszen mindenki tudja, miért küzdünk, és most semmiféleképpen sem kaphatunk ki Kisvárdán. Mivel a héten nem volt kupafordulónk, végig ellenük tudunk készülni. Lényeges győzelmet arathatunk, mellyel akár előrébb is lépdelhetünk a tabellán, akár tovább távolodva a vonaltól, ez pedig több mint motiváló számunkra.”

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC

A két csapat eddig csak egyszer találkozott ebben a szezonban, hiszen az első fordulóban nem játszották le az egymás elleni meccsüket. A listavezetőt a legutóbbi fordulóban visszarántotta a földre a Mezőkövesd, így valószínű, hogy kettőzött erővel készülnek Rebrov fiai. A Debrecen remekül kezdte az évet Vitelki Zoltánnal, ám azóta kétszer kikaptak és nem lesz könnyű számukra, hogy ezt a sorozatot megszakítsák a Fradi ellen.

A trének így nyilatkoztak a találkozó előtt:

Vitelki Zoltán(DVSC): ,,Az elmúlt két bajnokinkon sajnos nem tudtunk nyerni, de nagy különbség van a két vereség között. A héten kielemeztük a hibákat, építettük a jót, és csak arra fókuszáltunk, hogy hogyan tudjuk sikerrel venni a Ferencváros elleni mérkőzést, melyet minden játékos nagy elszántsággal vár. Azt kértük a labdarúgóktól, bátran futballozzanak, és ne úgy lépjenek pályára, hogy eleve a zöld-fehérek az esélyesek. Biztos vagyok benne, hogy jó hozzáállással, maximális motivációval, egy szép stadionban, egy jó csapat ellen, szép számú szurkoló előtt játszunk majd. A DVTK elleni agresszív és kemény játékra törekszünk most is, hisz szeretnénk meglepni a Ferencvárost."

Szerhij Rebrov(Ferencváros): ,,A Debrecen jó csapat, ezt a korábbi egymás elleni mérkőzéseinken is tapasztalhattuk. Bár ellenfelünk most nem a dobogós helyekért küzd, ne feledjük, hogy a tavalyi bronzérmesről van szó, amely a közelmúltban többször is megnyerte a bajnokságot. A Debrecen jelenlegi csapata szerintem egy remek társaság, ezért fontos, hogy szombaton egy pillanatra sem hagyhat ki a figyelmünk. Szeretnénk a saját játékunkat játszani és újra győzni. A folytatásban több koncentrációra lesz szükség ahhoz, hogy az idén is megnyerjük a bajnokságot."

Legfrissebb híreink