Derbi: az Újpest és a Fradi szurkolói is elmondták a véleményüket a balhéról

Mindkét fél elmondta/megírta a magáét.

Forrás: Képünk illusztráció

Február 9-én volt a legutóbbi Újpest-Fradi, a mérkőzésen a legutolsó pillanatban egyenlítettek a lila-fehérek, 1-1 lett a találkozó végeredménye. 
 
Ám nem a pályán zajló események miatt lett ismét beszédtéma a szervezett szurkolói szubkultúrában a mérkőzés. Jöjjön tehát keletkezésüknek megfelelően, időrendi sorrendben előbb az FTC, majd az Újpest bejegyzése.
 
A Ferenvcváros beszámolója:

 

 

Az Újpest verziója:

 

"Szeretnénk reagálni a Fradimobon megjelent, apró csúsztatásra, viszont ahogy a múltban, úgy a jövőben sem szeretnénk ilyen dolgokkal foglalkozni az interneten, hiszen ezekhez a nagy nyilvánosságnak semmi köze és magyarázattal sem tartozunk senki felé. Leírnánk a mi verziónkat is.
 
A meccs előtt 20 fiatal kereste a zöldeket a városban, az Üllői úton észrevették az Aryan Greenst kb (20fő), Ezért a Ludovika téren félreálltak és telefonon meghívták őket egy korrekt randira a parkba. A válasz erre az volt, hogy támadják meg a kocsmájukat, de ez a rendőri jelenlét miatt kivitelezhetetlen lett volna. Ezért visszamentek Újpestre majd szétvált a társaság és kb. 6 fő tartózkodott a kocsmánál plusz civilek, ezek után érkeztek a zöldek. Az ott lévő 6 srác felállt de hamar győzött a túlerő. A mérkőzés után az előbbi eseményre reagálva a fiatalok, néhány Angol Brigádossal kiegészülve, kb 30 fővel elmentek a Szöglethez, ahova 1 ember bement és ismételten meghívta a bent tartózkodó zöldeket egy korrekt randira Népligetben. A meghívás ismét süket fülekre talált, hiszen újból azt mondták, hogy támadják meg a kocsmát. Ezen a napon többször bebizonyosodott amit már amúgy is tudunk, hogy a zöldek csak a tutira mennek és amint nem biztosított az egyértelmű fölényük, kihátrálnak a dolgokból.

 

„Emellett az interneten terjedő szurkolói hírek nagy része nettó hazugság a másik része a valóság valami abszurd színes mása a tárgyilagosságot és a korrektséget teljesen mellőzve.”
 

Legfrissebb híreink