Davide Lanzafame visszatért Kispestre

Budapest - Az olasz támadó hároméves szerződést kötött a Honvéddal.

Forrás: honvedfc.hu

Mint arról beszámoltunk, több olasz portál is jelezte, hogy visszatér Kispestre a korábbi közönségkedvenc, Davide Lanzafame. Az értesülések leszögezik, a Honvéd fizet azért, hogy a támadó újra a Bozsik Stadionba költözzön, egyes források azt is tudni vélik, hogy három évre ír alá a csatár. Tegnapi hírek már arról szóltak, hogy meg is érkezett Budapestre, ám nem biztos a maradása. 

 

Nos, immár fellélegezhetnek a kispesti drukkerek, ugyanis a korábbi közönségkedvenc újra piros-fekete szerelést ölt. A Bp. Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett az olasz Novara csapatával és megszerezte Davide Lanzafame játékjogát.

 

Lanzafame 2013 tavaszán az olasz Cataniától érkezett fél évre kölcsönbe, és már néhány hét után közönség kedvenc lett Kispesten. Nagy része volt a 2012/13-as bajnokság tavaszi menetelésében, amely 19 év után bronzérmet jelentett a Honvédnak.

 

Tíz NB I-es meccsén 5 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott.  A Torinóban született játékos a Juventusnál kezdte pályafutását. 190 meccset játszott az olasz első és másodosztályban. Élvonalbeli mérkőzéseit a Juventus, a Palermo, a Parma és a Brescia, a „B” ligában a Juventus, a Bari, a Grosseto, Catania, Perugia és a Novara csapatainál játszotta. Az olasz U 21-es válogatottban hét alkalommal lépett pályára, és egy gólt szerzett. Egyik legemlékezetesebb meccse 2010. május 9-én volt, amikor a Parma 3-2 arányban diadalmaskodott a Juventus otthonában, Davide egykori csapata ellen kétszer is eredményes volt. 

 

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa már régóta szerette volna Lanzafamét a Honvéd kötelékében tudni.

 

 – Nem kis áldozatot hoztunk, hogy Davide Lanzafamét ismét a Honvéd játékosaként üdvözölhessük. Az új hároméves szerződés remélhetőleg az első lépés abba az irányba, hogy fiatal akadémista játékosaink két-három magyar vagy külföldi sztárral kiegészítve azt a teljesítményt nyújtsák csapatunkkal, amit szurkolóink megérdemelnek. Előbb-utóbb talán egy-egy szponzor is ráébred arra, hogy érdemes egy olyan csapatot szponzorálni, amely nem csak karácsonykor küld egy üdvözlőlapot, hanem egész évi munkájával, eredménnyel, és a labdarúgás iránti alázatával köszöni meg a támogatást. De a mai nap legyen a gondtalan öröm és remény napja, amikor kedves légiósunk visszatér. Nem csak én és szakmai stábunk, de minden játékosunk is örül ennek a nagyszerű fejleménynek.

 

Hidi Patrik azon játékosok közé tartozik, akik részesei voltak a 2013-ban szerzett bronzéremnek. A Honvéd csapatkapitánya örömmel fogadta hírt.

 

– A sajtóból értesültem a hírről, amely szerint Davide újra piros-feketébe öltözik. Nagyon örülök, hogy újra csapattársak leszünk, nagyon jó játékosnak tartom. A bronzérmes csapat egyik, hanem a legjobb labdarúgója volt. Remélem, ugyanazt a teljesítményt nyújtja majd, mint annak idején és akkor az eredmények sem maradnak el. 

 

Marco Rossi a csapat vezetőedzője szerint az olasz támadó lehet az eddig hiányzó láncszem.

 

–  Tudjuk, hogy még valami hiányzik a csapatunkból. Remélem, Davide hozza a még hiányzó alkotórészt. Amikor Hemingway Úrral egyeztettünk Lanzafame szerződtetéséről, mindketten úgy gondoltuk, hogy ezzel nem csak az eredményességet fogjuk javítani, de szurkolóinknak is kedvébe fogunk járni.

 

A Budapest Honvéd FC és Davide Lanzafame 2019. június 30-ig, azaz az elkövetkező 3 szezonra írt alá szerződést. A csapat az új játékost hétfő reggel sajtótájékoztató keretében mutatja be a Hooters-étteremben. 

Legfrissebb híreink