Dárdai egyik lépését árulásnak tekintette a Hertha – újabb részletek

A Spiegel közölt újabb információkat a szakításról.

Forrás:

Továbbra sem fogadja el a magyar szurkolók döntő többsége, hogy a Hertha vezetősége a bajnokság befejezése után nem Dárdai Pállal folytatja a munkát. A hertha közösségi felületeit elárasztották az elégedetlenkedő magyar kommentek, miközben a német sajtó újabb részleteket közölt arról, miért kell majd az első csapat vezetőedzői posztjáról távoznia a magyar szakembernek.
 
A Spiegel cikkéből – amit a Blikk vett észre - az derül ki, valójában nem az elmúlt hetek rossz sorozata, a zsinórban elveszített öt bajnoki mérkőzés okozhatta a tréner vesztét, sokkal inkább a vezetőséggel való nézeteltérései, amelyek túlmutatnak a szakmai munkán. A berlini együttes ugyanis teljes arculatváltásba kezdett – a lap szerint ebbe nem fért bele a klublegenda, aki 286 német bajnokin öltötte magára az egyesület mezét. 
 
Dárdait hiába imádja a szurkolótábor, az egyesület vezetősége olyan edzőt képzel el a kispadon, aki jobban illik az alakulat modern imázsához. A Hertha háza táján ugyanis megelégelték, hogy hiába működik a klub az egyik legpezsgőbb világvárosban, a csapatra Berlinen kívül nem sokan kíváncsiak. A népszerűsítés érdekében új szlogeneket dolgoztak ki – így például: „A legrégebbi startup Berlinben” –, a csapat közösségi médiás tevékenységét pedig jelentősen növelték.
 
Dárdai azonban nem lelkesedett az új irányvonal iránt: jellemző, hogy Twitter-oldalának kezelését a stábjára hagyta, egy interjúban pedig – amelynek megjelenését a Hertha végül nem hagyta jóvá – az új klubszlogent is bírálta. 
 
Egy meg nem nevezett bennfentes elmondása szerint a szurkolók és az egyesület között is volt feszültség az újítások miatt, a tréner állítólag a vezetők tudta nélkül meghívta kertjébe a drukkerek egy csoportját a problémák megbeszélésére. Ezt a húzást gyakorlatilag árulásnak tekintette a vezérkar.
 
Bármilyen tényezők játszottak is közre menesztésében, Dárdai emelt fővel állhat fel a nyáron a kispadról.
 
– Bárki is legyen az utódom, olyan alapot kap, amire nyugodtan építhet. 2015 februárjában nem ez volt a helyzet, jóformán a nulláról indulva messzire jutottunk, a Herthát visszahelyeztük egy magasabb polcra – mondta a tréner a Nemzeti Sportnak.
 

Legfrissebb híreink