Csizmadia kiakadt, Szabics a játékosokról, Rebrov a bajnoki címről nyilatkozott - reakciók

Hornyák elégedett, Pintér nagy bejelentést tett.

Forrás: fradi.hu

Véget ért az NB I 27. fordulója, három meccset játszottak vasárnap. Szabics Imre bemutatkozott egy 0-0-ás döntetlennel a Kisvárda ellen, míg a Fradi kiütötte a Budafokot, a Puskás Akadémia pedig tette egy újabb lépést az ezüstérem felé. Cikkünkben összegyűjtöttük a vezetőedzői értékeléseket.

Kisvárda-MOL Fehérvár FC 0-0

Supka Attila (Kisvárda): ,,Amit előzetesen megbeszéltünk a játékosokkal, maximálisan teljesítették, a védekezésünk rendben volt, a Fehérvár nem igazán tudott helyzetbe kerülni, megvoltak a kontralehetőségeink, Sassá járt legközelebb a gólhoz. Ha a meccs előtt azt mondjuk, hogy egy pontot szerzünk a Fehérvár ellen, elfogadtuk volna, de a kiállítás után már azt kértük a játékosoktól, hogy miközben stabilak maradunk hátul, próbáljunk agresszívebben támadásba átmenni. Nem tudtunk nyerni, de a mi helyzetünkben ez egy nagyon fontos egy pont. A kollégánk szerint Kovácsréti szögleténél a kapuból ütötte ki a labdát az ellenfél kapusa, de a játékvezető nem ítélt gólt, sajnos ilyen előfordul, ezzel nem tudunk mit kezdeni."

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): ,,Az első félidőben, amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán, domináltuk a mérkőzést, de aztán a mérkőzés képét teljesen átírta a kiállítás. A játékosok nem jelesre, hanem tízesre vizsgáztak mentalitásból, hiszen egyrészt kevesebben voltunk, másrészt a nagy szél miatt olyan volt, mintha a hazaiak lejtőn lefelé futballozhatnának. Le a kalappal a csapat teljesítménye előtt. Kíváncsi voltam, a játékosok tétmeccsen hogy tudják azt a mentalitást képviselni, ami minket, az edzői stábot is jellemez, és ebből a szempontból nagyon jól teljesítettek. Ezt a küzdőszellemet várom el hétről hétre, természetesen akkor is, amikor 11-en játszunk. Meglehetősen kusza héten vagyunk túl, a keret egy részével már csütörtökön tudtunk dolgozni, de egy másik része csak pénteken, a harmadik része pedig csupán szombaton tudott bekapcsolódni a munkába. A mai meccset is kicsit ez az összevisszaság jellemezte, ami a hetünket. Vissza kell néznem a mérkőzést, de Fiola Attila mindkét sárgája jogosnak tűnt, figyelmesebbnek kell lennie a jövőben."

Budafok-Ferencváros 0-4

Csizmadia Csaba (Budafok): ,,Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk, ismerve a Ferencvárost. Produkáltunk egy nagyon jó első félidőt, itt is, ott is voltak helyzetek, egész kiegyenlített volt a mérkőzés. Bíztam benne, hogy ezt a második félidőben meg tudjuk ismételni. A második félidőre ugyanazzal az elánnal jöttünk ki, ám kialakult egy olyan szituáció, amiből tizenegyes lett szokás szerint, mert minden meccsen volt már egy ilyen helyzet. Most már megpróbálom értelmezni a szabályt, mert a mi esetünkben sosincs így, az ellenfélnél viszont mindig így van. Muszáj most egy kicsit most megjegyeznem, mert nem tudom, hogy mit mondjak a játékosaimnak, hogy hová tegyék a kezüket. Ráadásul ez egy olyan szituáció volt, ami után sárgát is kapott. Onnantól kezdve még bíztam abban, hogy találunk egy gólt, de megkaptuk a következőt. Egy ilyen kakaskodásnál, hogy mi jövünk bedobással és ők csinálnak egy hisztit, kimegy a játékos, majd visszagurul a pályára és mi kapunk sárga lapot és utána egy kiállítást, ezt nem tudom hova tenni. Onnantól kezdve szakmai értéke nem volt a mérkőzésnek, mert tudjuk, hogy milyen erőt képvisel a Ferencáros, amit azonnal meg is büntetett. Szakmai dolgokról innentől kezdve nem tudok beszélni."

Csizmadia szerint nem adták fel a játékosai, mert végig küzdöttek a meccsen.

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy túlzó-e a négy gólos különbség?

,,Ha az első félidőből indulunk ki, akkor túlzó. A kiállítás nagyon befolyásolta a mérkőzést." 

Az első félidőben Dibusznak bravúrokat is be kellett mutatnia, mi kellett volna a vezetés megszerzéséhez?

,,Az ellenfél is van, hogy megakadályozza a helyzeteket. Benne van a pakliban, hogy a kapus véd, nálunk is volt egy ilyen szituáció. Be kell rúgni a helyzetet. Az első félidőben nem volt gól, rendben volt a játék, a második félidőt tudjuk."

Mikor térhetnek vissza a hiányzó játékosok?

,,Ha tudnám, akkor megmondanám."

Szerhij Rebrov (Ferencváros): ,,Úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos mérkőzés volt ez a mai, mint szinte minden mérkőzés a bajnokságban. A Budafoknak nagy szüksége lett volna a mai győzelemre. Az első félidőben megnehezítette a dolgunkat a pálya, a gyors gól viszont segítette a játékunkat, és ezzel be tudtuk biztosítani a mai mérkőzést."

Rebrov szerint a piroslap után gondolta úgy, hogy megvan a mérkőzés. A második félidőben is ugyanazt kérte a játékosaitól, mint az elsőben, hogy minél több gólhelyzetet alakítsanak ki. Sigér Dávid gólját röviden és tömören szépnek nevezte.

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy beszélnek-e már a bajnoki címről?

,,Még nem nagyon gondolkozunk erről, hat meccsünk van még hátra és úgy gondolom, hogy minden meccset meg szeretnénk nyerni. A mai meccsen is azt lehetett látni, hogy maximálisan motiváltan lépett pályára az egész csapat."

Puskás Akadémia-Mezőkövesd 2-0

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): „Először is mindenkinek boldog  húsvéti ünnepeket kívánok! Nagyon értékes győzelmet arattunk egy jó csapat ellen. Az első félidőben nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, Kiss előtt 2-3 gólszerzési lehetőség adódott.  Úgy érzem, hogy emberelőnyben egy kicsit megijedtünk, nem volt megfelelő a játékunk középpályán, ezért hiányérzetem van a második félidei teljesítményünkkel kapcsolatban, de összessségében elégedett vagyok.”

Pintér Attila (Mezőkövesd): „Az első félidőben gyakorlatilag az első távoli lövésből gólt kaptunk, majd itt is-ott is voltak gólszerzési lehetőségek. Egy kicsit figyelmetlenek voltunk a pontrúgásoknál az első játékrészben, majd a hajrában emberhátrányba kerültünk. A szünetben rendeztük a sorokat, kértem a játékosokat, hogy higgyenek magukban és az elvégzett munkában. A második játékrészben voltak lehetőségeink az egyenlítésre, sőt a fordításra is, gratulálok Tóth Balázsnak a remek teljesítményéhez, valamint a Puskás Akadémiának a győzelemhez.  Játékosaimat is dicséret illeti, mert emberhátrányban is bátran és fegyelmezetten futballoztak, csak gratulálni tudok nekik. Mindenkinek áldott húsvéti ünnepeket kívánok! ”

Legfrissebb híreink