Csank János tippjei az utolsó fordulóra

Nyer az MTK, de…

Forrás:

Roppant izgalmasan alakul az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap 17 órától sorra kerülő 33., idényzáró fordulója, hiszen amellett, hogy a kiesést jelentő 11. pozíció elkerüléséért három csapat, a Kisvárda, a Diósgyőr és az MTK Budapest küzd, hárman versenyeznek az Európa-liga selejtezős indulást érő harmadik helyért is. A sorsdöntő játéknap előtt a korábbi szövetségi kapitány, Csank János beszélt az esélyekről az nb1.hu-nak. 
 
„Roppant kényes ügy, amikor az utolsó fordulóra marad a döntés, én is voltam annak idején ilyen helyzetben párszor. Ennél izgalmasabb hajrát tervezni sem lehetett volna – kezdte a 72 éves szakember, aki érdeklődésünkre elárulta: ózdi otthonában, a televízió képernyője előtt követi majd az eseményeket. – Bízom abban, hogy egyben lesznek a csapatok és teljes erőbedobással játszanak majd az utolsó fordulóban. A játékerőt tekintve mindenki megverhet mindenkit, főleg most, hiszen a veszélyben lévő csapatok csak győzelemmel menekülhetnek, sőt, mint tudjuk, az MTK még azzal sem. Ha ez a forduló nem az utolsó lenne, hanem mondjuk hattal előbb rendezték volna, akkor szerintem a Kisvárda–Mezőkövesd és a Diósgyőr–Újpest is döntetlenre végződne, míg az MTK nyerne, így viszont úgy érzem, hogy győzni fognak azok a csapatok, amelyek veszélyben vannak.” 
 

Élő közvetítés és a gólok története az utolsó forduló mérkőzéseiről - videók - NB1.hu

Élő közvetítés az NB I-es meccsekről

Amennyiben bejönnek a korábban a Békéscsabával Magyar Kupát, a Váccal és a Ferencvárossal pedig első osztályú bajnoki címet nyerő Csank János számításai, a helyzet nem változna, azaz megőrizné élvonalbeli tagságát a befejezés előtt 35-35 ponttal álló Kisvárda és a Diósgyőr, a 34 pontos MTK Budapest viszont a mindenképpen utolsóként záró Haladás sorsára jutna, azaz kiesne a másodosztályba.
 
Nem tudom elképzelni, hogy az MTK számára hét vereséggel érjen véget a szezon, annak ellenére sem, hogy ritka rossz passzban van, ám hiába nyer vasárnap, a sorsa szerintem akkor megpecsételődött, amikor a Diósgyőr a múlt héten pontot szerzett a Honvéd vendégeként. Az előtte álló riválisok közül a Kisvárda képes arra, hogy két gólt szerezzen a Mezőkövesd ellen, az pedig elég lehet a győzelemhez, a Diósgyőr pedig telt ház előtt ugyancsak jó esélyekkel indul az utóbbi hetekben harmatosan teljesítő Újpest ellen. Mivel egyébként is északi vagyok, azt mondom, a Diósgyőr 2-1-re megveri az Újpestet, így pedig mindegy lesz, mit ér el az MTK a Honvéd ellen – mondta a mesteredző, aki szerint a Debrecen a Paks legyőzésével megőrzi bronzérmes helyezését a jelen pillanatban ugyanannyi ponttal, ám kevesebb győzelemmel negyedikként rangsorolt Újpest és a kétpontos lemaradással ötödik Honvéd előtt.
 
Az NB I 2018/2019-es szezonját záró fordulóban hat mérkőzést rendeznek (Debrecen–Paks, Puskás Akadémia–Ferencváros, Haladás–MOL Vidi FC, MTK Budapest–Budapest Honvéd, Diósgyőr–Újpest, Kisvárda–Mezőkövesd) 17 órától.
 
Hatos Szabolcs
 

Legfrissebb híreink