Céljairól beszélt a Fradi új játékosa, a paksi futballisták Waltnert jellemezték

Nem bánkódik a Puskás Akadémia magyar válogatott labdarúgója.

Forrás: fradi.hu

A PAKS KÖZLEMÉNYE:

"Június 13-án kezdődött a szezon NBI-es csapatunk háza táján. Waltner Róbert vezetésével új szakmai stáb irányítja első osztályú gárdánk, a munka intenzitása pedig megkérdőjelezhetetlen. Az elszántság mind az edzők, mind a játékosok oldaláról a maximumot éri, lássunk ezúttal az utóbbi körből három megszólalást már jó pár tréninggel a hátuk mögött.   

Sajbán Máté: Teljes a felkészülési érzetünk. Vannak persze futóedzéseink, ahol a labda elő se kerül, gyakran járunk a konditerembe, de megannyi labdás mozgás is van. Napi kettőket edzünk, úgy indult a dolog tehát, ahogy annak rendje és módja. Eddig jól bírjuk, bár még igazi meccsterhelésünk nem volt. Meglátásom szerint mindenki pozitívan fogadta az új edzői stábot, mindenki igyekszik bizonyítani, hogy végül a kezdőcsapatban kapjon helyet. Igyekszünk átvenni az új formációkat, a lehető legjobban elsajátítani a változásokat.   

Kinyik Ákos: Minden a legnagyobb rendben van. Most azt az időszakot éljük, mikor a legkeményebb munkát kell beletenni a kosárba, hogy aztán a bajnokságban ne legyen erőnléti gondunk az ősz folyamán. Az edzőtáborba sem nyaralni utazunk, ahogy eddig Ferenczi Istvánt megismertem, biztos fizikális szlovéniai napok elé nézünk. Ahogy Máté is mondta, próbáljuk gyakorolni azokat az elemeket, amit az új edzők elvárnak tőlünk. Úgy vélem, csapatunk ugyanúgy egyben van, mint tavaly, mondhatni a fő mag továbbra is egyben az öltözőben, és ez kiváló.   

Szabó János: Nyilván a szezon eleje, a felkészülés mindig nehéz, ez most is így van, viszont csak így érhetjük el a célunk. A labdás gyakorlatokban rengeteg futás van elrejtve, de erre számítani lehetett. Kiemelendő, hogy mindenképpen pozitív az első benyomásunk Robiékkal. Mindenki sikeréhes, amit csak tetéz, hogy csapatunk szinte teljesen együtt maradt a tavalyi szezonhoz képest. Már most lelkesedéssel tele várjuk az új bajnoki szezont."

A FERENCVÁROS BEJELENTÉSE:

"Mint arról csütörtökön beszámoltunk, rutinos dán védővel erősített bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk. Rasmus Thelander a dán élvonalbeli Aalborgtól érkezett a Fradihoz, és komoly tervei vannak csapatunk színeiben a magyar fővárosban.

- Korábban is voltam már légiós. Most adódott ez a lehetőség, és mivel a Ferencváros egy nagyon izgalmas klub, ezért úgy döntöttünk, belevágunk – mondta új szerzeményünk, aki nem véletlen fogalmazott többes számban. A korábbi dán utánpótlás válogatott játékos párjával együtt csütörtökön érkezett hazánkba, és rögtön elbűvölte a magyar főváros. - Már eddig is sok jót hallottam a Fradiról és a városról is, ami gyönyörű. Nem egyedül jöttem, hiszen családos ember vagyok, így fontos, hogy ne csak nekem legyen vonzó a hely, ahol lakunk, hanem szeretteimnek is.

Új védőnk a csütörtöki megegyezést követően párjával és menedzserével, a korábbi 66-szoros válogatott Ebbe Sanddal együtt jóízűen megebédelt a Liget Étteremben, majd rögvest nekiláttak tervezgetni új életüket.

- Mivel van két gyermekünk, fontos, hogy nekik mielőbb megtaláljuk a megfelelő oktatási intézményeket. Amint lehet, elkezdünk ismerkedni Budapesttel, és máris elkezdjük az iskolakeresést. A Duna folyó által kettészelt város már most nagyon tetszik nekünk – mondta játékosunk. Az otthonkeresés jelentős része azonban egyelőre kedvesére vár, hiszen Rasmus pénteken már útra is kelt csapatunk ausztriai edzőtáborába.

- Nagyon várom a találkozást a keret tagjaival. A Fradi egy komoly játékerőt képviselő gárda, jelentős nemzetközi eredményekkel. Azt hiszem, az, hogy a családdal együtt érkeztem is jelzi: nem rövid távra tervezek az Fradinál, a célom az, hogy alapember legyen ebben a patinás klubban, és további sikereket érjünk el, közösen. Alapvetően belső védő vagyok, de a védelem bármely pontján játszottam már, így akárhol is számít rám Csercseszov mester, én készen állok! – tette hozzá a dán védő."

A PUSKÁS AKADÉMIA BESZÁMOLÓJA:

"Spandler Csaba a válogatott fantasztikus szereplése miatt nem bánja, hogy ezúttal rövidebbre sikerült a vakáció – saját nevelésű bekkünkkel fényképezkedés közben beszélgettünk.

Noha nem lépett pályára a Nemzetek Ligája-meccseken, kerettagként Spandler Csaba is joggal magáénak érezheti nemzeti együttesünk szenzációs júniusi sikereit. Belső védőnk interjúnkban elmondta, mennyire örült barátja, Nagy Zsolt és a csapat budapesti és wolverhamptoni remeklésének, beszélt a Balatonnál töltött vakációról, valamint a hamarosan megkezdődő 2022/23-as szezonban együttesünk előtt álló feladatokról is."

Legfrissebb híreink