Budafok-Újpest: megint!

Mindkét csapat nyerhetett volna.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Budafok-Újpest 1-1 (0-0)

A 13. forduló nyitómeccsén az újonc Budafok az Újpestet fogadta. A két gárda augusztusi bajnoki 1-1-es döntetlennel végződött a Szusza Ferenc Stadionban, és ezt az eredményt lemásolták a mérkőző felek. Az első félidőben nem sorjáztak a nagyobbnál nagyobb helyzetek. Aztán a szünet után egy tizenegyessel szerezte meg a vezetést Csizmadia Csaba csapata, de a lila-fehérek néhány perccel később egalizálni tudtak. A mérkőzés végén balszerencséje volt a hazaiaknak, hiszen kétszer a kapufát találták el. A budafokiak és az újpestiek is zsinórban második bajnokijukon végeztek döntetlenre.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A MÁSODIK KAPUFA

Takács a hosszabbításban egy sistergős lövést eresztett meg, Pajovics hiába nyújtózott, nem tudott védeni, de szerencséje volt az újpesti kapusnak, hiszen a kapufa segített.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SZAKÁLY PÉTER

A rutinos játékos mentése nagyon kellett az első kapufa után, ezzel a megmozdulással pontot mentett a csapatának. Emellett nagyon hasznosan futballozott Szakály. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

54. perc: Egy szöglet után Kulcsárral szemben szabálytalankodtak az újpesti tizenhatoson belül. A játékvezető tizenegyest adott, amit Kovács váltott gólra (1-0).

59. perc: Simon végzett el egy sarokrúgást, a labda Csongvait találta meg, a lila-fehérek futballistája pedig a kapu jobb oldalába fejelt (1-1).

KÖVETKEZŐ FELADAT

Az Újpest a következő fordulóban a Puskás Akadémiát látja vendégül, míg a Budafok a MOL Fehérvár otthonában vizitál. 

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE-Újpest FC 1-1 (0-0)
Budafok, zárt kapus, v.:
Káprály
gólszerzők: Kovács D. (55., 11-esből), illetve Csongvai (59.)
sárga lap: Huszti A. (22.), Kulcsár K. (62.), Ihrig-Farkas (84.), illetve Pajovic (24.), Csongvai (37.)
Budafoki MTE: Póser - Huszti A. (Margitics, 52.), M. Nikolic, Romic, Medgyes - Micsinai, Oláh - Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy, 75.), Szabó M. (Takács, 66.) - Zsóri (Ihrig-Farkas, 66.)
Újpesti FC: Pajovic - Kastrati, Kutrumpisz, Baosic, Antonov - Csongvai, Onovo, Mitrovic (Szakály P., 77.) - Simon (Bacsa, 77.), Perosevic (Gigic, 92.), Beridze (Pauljevic, 92.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink