Budafok: bejelentés az NB I-es tagságról és 5 játékos sorsáról

Fontos közlemények a piros-feketéktől.

Forrás:

ÍME, A BUDAFOK BEJELENTÉSEI:

"Megkapta a licencet a BMTE
Klubunk az NB I-be történő nevezéshez szükséges összes kötelező kritériumot teljesítette.
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága arról tájékoztatta klubunkat, hogy a Budafoki MTE első osztályú licenckérelmét megvizsgálta, elfogadta és a 2020/2021-es szezonra megadja.

Ezzel hivatalossá vált, hogy BMTE 74 év után újra a magyar futball legmagasabb osztályában szerepelhet.

Az MLSZ indoklása szerint klubunk a benyújtott dokumentumok és a licencrendszer előírásai alapján a Klublicenc Szabályzatban meghatározott kötelező kritériumoknak megfelel.

Együtt marad a mag
Klubunk öt kulcsjátékossal, köztük Kovács Dávid csapatkapitánnyal már szerződést hosszabbított, hamarosan további bejelentések várhatóak.

 
"Szükségünk van azokra a játékosokra, akik ismerik a BMTE értékeit és maguk is ezeket képviselik. Akik nem ijednek meg senkitől, tudatosan dolgoznak és küzdenek a céljaikért. Akik a feljutást jelentő csodát végrehajtották" - hangsúlyozta sportigazgatónk, Oláh Lóránt, hozzátéve, klubunk szakmai vezetése elkötelezett abban, hogy az elmúlt másfél évben végzett építkezést folytatva, együtt tartja csapatunk gerincét.

Ennek megfelelően öt játékosunkkal, Kovács Dávid csapatkapitánnyal, valamint Filkor Attilával, Póser Dániellel, Romic Danijellel és Vaszicsku Gergővel már megegyeztünk a szerződéshosszabbításról. Mindannyian aláírták új kontraktusukat, ami azt jelenti, hogy a következő, NB I-es szezonban is együttesünket erősítik.

"Nagyon jó érzés a BMTE-család tagjának lenni. Akkor éreztem át igazán, mit jelent a budafoki közösség, amikor a részese lettem" - nyilatkozta a szerződés aláírása után Filkor Attila, aki idén tizenhét bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Válogatott középpályásunk hozzátette, nagy örömmel tölti el a feljutás és erős bizonyítási vágyat érez.

"Hatalmas dolognak tartom, hogy a következő idényt az NB I-ben kezdhetjük, különösen azután, hogy az előző két évben a bennmaradásért harcoltunk. Tavaly nyáron érezni lehetett, hogy valami megváltozott. Amikor elkezdődött a szezon, egymás után jöttek a győzelmek, amely még jobban összekovácsolta az egyébként is egységes csapatot" - fogalmazott Filkor Attila.

Klubunk folyamatosan tárgyal játékosainkkal a szerződések meghosszabbításáról és a következő napokban újabb bejelentések várhatóak."

Legfrissebb híreink