Botrányos meccs ellenére is menetel a Kövesd – reakciók

Miriuta és Kuttor is reálisan értékelt.

Forrás:

Balhés meccsen van túl egymás ellen a Kisvárda és a Mezőkövesd. Már az első félidő végén elszabadultak az indulatok a pályán, majd a meccs lefújása után is botrány volt, amikor a vendégek egyik játékosát megtámadták a kisvárdai hívek.

Vasile Miriuta, a kisvárdaiak szakmai vezetője így értékelte a sportszakmai vonatkozásokat:

„Az első tizenöt perceben nem is voltunk a pályán, ez gólt eredményezett a vendégeknek. Nem figyeltünk a szögletnél, fegyelmezetlen volt a csapatom. Tischler Patrik révén egyenlítettünk, jól is játszottunk, majd sajnos egy mélységi passzal megvertek minket. Egyéni hibák okozták a vereséget. Gratulálok a Mezőkövesdnek a győzelemhez, megérdemelten nyertek.”

A Mezőkövesd, újabb, megsüvegelendő sikere után tovább őrzi a második helyét a tabellán. Kuttor Attila vezetőedző azonban ezúttal is reálisan értékelt:

„Voltak nehéz pillanatok, de remekül helyt tudtunk állni. Ennek a gyümölcse, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót. Bőven voltak lehetőségeink, jól teljesített a csapat, megérdemelt a három pont megszerzése. Egy csapat nem 10-15 emberből áll, hanem közel ötven főből, akik együtt dolgoznak, egy cél érdekében. Ez az igazi csapatmunka!”

EMLÉKEZTETŐ

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)
Kisvárda, 2520 néző, v.: Bognár
gólszerzők:
Tischler (48.), illetve Zizivadze (12., 63.)
piros lap: Cukalasz (45+2.), illetve Karnyicki (45+2.)
sárga lap: Grozav (45+2.), Lucas (83.), Tischler (88.), illetve Cseri (45+2.), Karnyicki (37.), Takács T. (92.)
Kisvárda Master Good:Felipe - Melnyik (Hej, 84.), Kravcsenko, Ene, Protics - Cukalasz, Lucas - Sassá (Tischler, a félidőben), Karaszjuk (Bumba, 71.) Kovácsréti - Grozav
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Eperjesi, Pillár, Neszterov, Silye (Vadnai, 54.) - Cseri (Takács T., 88.), Berecz, Karnyicki, Vajda S. - Zizivadze, Nagy D. (Bertus, a szünetben)

 

 

Ugyan az első negyvenöt percre nem lehetett azt mondani, hogy eseménytelen lett volna - a Mezőkövesd egy szép szögletvariációból viszonylag korán vezetést szerzett -, a legérdekesebb pillanatok mégis a lefújást követően alakultak ki. A futballisták a játékoskijáróban kakaskodtak egymással, a biztonsági emberek is odarohantak, az eset miatt a játékvezető pedig mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga-, illetve piros lapot. A fordulást követően néhány perccel a csereként pályára lépő Tischler egyenlített, de nem sokkal később a vendégeknél Zizivadze duplázott. A georgiai támadó közel állt a mesterhármashoz, de a félidő derekán hiába lépett ki ziccerben, Felipe hatalmas bravúrral meccsben tartotta a hazaiakat. A 74. percben Tischler kis híján másodszor is egyenlített, fejese azonban a lécen csattant. A hajrában a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a pontmentés érdekében, de a Mezőkövesd kivédekezte az utolsó perceket.

Legfrissebb híreink