BL, El: rangadót játszik a Honvéd ellenfele, favorit a Vidi riválisa - KITEKINTŐ

A Fradi vetélytársa is jó eséllyel pályázik a győzelemre.

Forrás: dif.se

A napokban megtartották a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában az első selejtezőkör sorsolását. A Budapest Honvéd az Inter Turku személyében finn riválist kapott. A kispestiek ellenfele pénteken rangadót játszik hazája bajnokságában, a jelenleg negyedik helyen álló HIFK alakulatát fogadja. A Turku jól kezdte az idényt, kilenc forduló alatt 19 pontot szerzett, ezzel vezeti a tabellát. 

Nem csak a Honvéd útjába sodort északi ellenfelet a sors. A Ferencváros a BL-kvalifikáció első kanyarjában a Djurgardent látják vendégül a Groupama Arénában. A svédek szerdán a Mjallbyt fektették két vállra, a 2-1-es siker után a harmadik pozícióból várhatja a folytatást a címvédő. Szombaton a középmezőnyben lévő Örebróhoz látogat a Djurgarden, ebből kiindulva a vendégek számítanak a meccs esélyeseinek. 

A nemzetközi porondon újonc Puskás Akadémia nem volt szerencsés, hiszen a Hammarbyt idegenben kellene kiejteniük Hornyák Zsolt tanítványainak. A Hammarby vasárnap vívja a következő bajnokiját, ekkor az Elfsborgot látja vendégül. A két alakulat közül az Elfsborg kapta el jobban a rajtot, nagy kérdés, hogy a felcsútiak ellenlábasa le tudja-e lassítani a lendületben lévő ellenfelet.

A MOL Fehérvár szintén saját pályáján küzdhet meg a továbbjutásért, Márton Gábor fiai majd a Bohemians FC-vel csatáznak. Az írek hét fordulót követően 15 egységgel rendelkeznek. A rajtjuknak köszönhetően a második pozícióban állnak, hétvégén a Finn Harps ellen folytathatják a pontgyűjtést a Bohemians játékosai. Az előjelek alapján erre jó esély mutatkozik, hiszen a Finn Harps az előző öt meccsét elbukta.

A hétvégi program:
Inter Turku-HIFK péntek 17.30
Örebro-Djurgarden szombat 15.00
Finn Harps-Bohemians szombat 15.00
Hammarby-Elfsborg vasárnap 14.30

Legfrissebb híreink