Bírói ítéletek a Budafok ellen – megszólalt a sportigazgató 

Az Újpest és a Fradi elleni eseteket említett.

Forrás: Budafok

Olyannyira nem játszott alárendelt szerepet vasárnap délután a Budafok az FTC elleni 4-0-s veresége alkalmával addig, ameddig Huszti András nem lett kiállítva, hogy Kovács Dávid révén a vezetést is megszerezhette volna a mérkőzés elején. Utána persze fölénybe került a Ferencváros, több helyzete is volt, de a szünet előtt Lőrinczy Attila is betalálhatott volna.

Ahhoz nem fér kétség, hogy az FTC az erősebb és a jobb csapat, és mivel jobb erőben voltak a játékosai a koronavírus-járvány által sújtott hazaiaknál, előbb vagy utóbb végleg feltörték volna a hazaiak ellenállását, amit jelez, hogy a már említett kiállítás is akkor történt, amikor már Szerhij Rebrov csapata vezetett 1-0-ra.

A piros lap jogosságát erősen vitatják a budafokiak, Csizmadia Csaba vezetőedző is frankón és vagányan mondta el a véleményét a bíráskodásról a találkozó lefújása utáni sajtótájékoztatón.

Csizmadia kiakadt, Szabics a játékosokról, Rebrov a bajnoki címről nyilatkozott - reakciók - NB1.hu

 

Most Oláh Lóránt, a BMTE sportigazgatója is megszólalt a klub honlapjának, a vele megjelent beszélgetést változtatás nélkül közöljük:

„Többek közt német és holland élvonalbeli csapatokban szereplők ellen gyűjtöttek értékes tapasztalatokat játékosaink március végén, az U21-es Európa-bajnokság csoportkörében. A magyar válogatott bő keretében öt plusz egy budafoki kapott helyet. Közülük Bese Balázs, Huszti András, Csonka András és Skribek Alen pályára is lépett a tornán.

- Két évvel ezelőtt az NB II tizennegyedik helyén álltunk, most pedig négy játékosunk szerepelt a korosztályos kontinenstornán és az élvonalbeli tagságunk megőrzéséért játszunk. Ez egy óriási előrelépés. Büszkék vagyunk a válogatottjainkra és arra, hogy Budafokon szerzik meg a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen élvonalbeli játékperceket. Többen kölcsönben szerepelnek nálunk, ám a legfontosabb üzenet, hogy a magyar labdarúgásnak teremtünk értéket. A büszkeség mellett az Eb-szereplés kihívást is jelentett számunkra, több okból is. Nekünk még meg kell tanulnunk kezelni azt, hogy egy ilyen fontos időszak előtt nincsenek velünk a válogatott játékosok, másrészt pedig a nemzeti csapat  sajnálatos sikertelen szereplése befolyásolja a lelki állapotukat. Emellett a sérülés fokozottabb kockázatával is számolnunk kell, ami Zsóri Dániel esetében be is következett.

A márciusi, háromhetes szünetben nem csak a nemzeti csapatnál számításba vett labdarúgók hiányoztak az edzésekről. Játékosaink, a szakmai stáb és a vezetőség tagjai közül is többen megfertőződtek a koronavírussal. A kiscsoportos tréningeket a két egészséges stábtag, Csizmadia Csaba és Balogh Barna vezényelte, a harkányi edzőtáborba pedig az öltöző közös döntése nyomán nem utaztunk el.

- Elismerésre méltó a két említett edző és a játékosok hozzáállása, illetve zokszó nélküli, alázatos munkája ebben a nehéz időszakban. Ráadásul egy olyan, komoly felelősséggel járó döntést hoztak meg a játékosok együtt, amely még jobban összekovácsolta őket. Egy Eszék elleni edzőmérkőzéssel szerettünk volna felkészülni a Ferencváros elleni bajnokira, mert úgy gondolom, a két együttes hasonló színvonalat képvisel, ám a vírus gátat szabott a terveknek. Mindazonáltal köszönettel tartozunk a békéscsabaiaknak, hogy az utolsó pillanatban kisegítettek minket, így nem maradtunk meccs nélkül a szünetben.

Oláh Lóránt hangsúlyozta: az előzmények ismeretében különösen nagy dolognak tartja, hogy csapatunk vasárnap jó első félidőt produkált és helytállt a listavezető, a bajnoki cím kapujában álló FTC ellen. Sportigazgatónk szerint a nagy különbségű vereség túlzó a játék képét tekintve. Mint ahogy a kiállítás is.

- Sajnos nem először fordul elő, hogy a játékvezetők olyan esetekben sújtanak minket eredményt befolyásoló ítéletekkel, amikor mérlegelési lehetőségük van. Itt nem egyértelmű szituációkról, durva, szándékos és sérülésveszélyes megmozdulásokról van szó. Sem vasárnap, Huszti András kiállításánál, sem korábban Újpesten, Kulcsár Kornél piros lapjánál nem történt olyan, amit egyértelműen ilyen súlyos módon kellett volna büntetni. Ezeket a döntéseket megmosolyogja az, aki valaha is futballozott és reálisan értékel. Félreértés ne essék, nem mentem fel a játékosainkat, de a játékvezetőktől elvárható, hogy a játékért és ne annak elrontásáért működjenek. Értem és tudom, hogy aki dolgozik, az hibázik, viszont a hasonló szituációknál a bíróknak kell hogy legyen más eszközük is arra, hogy megoldják a helyzetet.

A szezonból hat mérkőzés van hátra, a végjátéknak 26 ponttal, az utolsó előtti helyről vágunk neki.

Minden nehézség ellenére maximálisan bízunk a játékosokban. Hiszünk egymásban és abban, hogy sikerül bennmaradnunk az élvonalban. Sok nehéz feladatot megoldottunk már együtt és most sem adjuk fel. A végsőkig fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a célunkat.”

A Budafok szombaton az MTK vendége lesz, majd fogadja a Diósgyőrt, utána Zalaegerszegre látogat, majd vendégül látja a Paksot és a Honvédot, majd az utolsó fordulóban Felcsúton lép pályára.

Legfrissebb híreink