Beszámoló az NB I-es csapatok pénteki edzőmeccseiről

Magyarország - Megverte a Vidi a Partizant, hét gól a Hali-meccsen.

Forrás:

Videoton–Partizan Beograd (szerb) 1–0
 
 
Majdnem napra pontosan 32 évvel az 5-0-ás fehérvári sikerrel véget érő UEFA-kupa-mérkőzés után újra a belgrádi Partizan volt a Vidi vendége. A kezdőrúgást Szabó József, a Vidi legendája végezte el, aki az 1984-es meccsen 4 gólt szerzett. (Az egykori kiváló támadóval készült interjúnkat ide kattintva olvashatja!) Juhász Rolandot pedig Hart Tibor, a Vidi egyik nagy szurkolója kísérte be. (A róla készült cikkünket itt találja!)
 
 
 
A kezdés előtt a Partizan vezetőedzője, Marko Nikolic és egyik játékosa, Sasa Ilic köszöntötte Danko Lazovicsot és Marko Scsepovicsot, akik mindketten a belgrádi együttes meghatározó játékosai voltak korábban. Felcsúton 10 Celsius-fokban, esős időben, 700 néző előtt indult útjára a labda pénteken 18.00-kor. 
 
 
 
Az első nagy lehetőség előttünk adódott a 7. percben amikor Feczesin kicselezte védőjét a bal szélen, majd elegánsan passzolta az alapvonalról vissza a labdát a középen érkező Scsepovicsnak, aki 7 méterről egyből kapura lőtt, Kljajic hatalmasat védett. A 14. percben Stevanovic kínálta meg Kovácsikot 20 méterről egy a bal alsóba tartó lökettel, kapusunk szépen védett. A 19. percben nagyon közel jártak a vendégek az egyenlítéshez, Djurdjic a kivetődő Kovácsik fölött szép mozdulattal emelte át a labdát, amely a felső lécről pattant az alapvonal mögé.  6 perccel később Jankovic próbálkozását védte bravúrral Kovácsik. A 38. percben Hadzic nagy lövését hárította Kljajic. Úgy tűnt, 0-0-val mennek szünetre a csapatok, ám Feczesin tett róla, hogy ne így legyen: Scsepovics passza után Nego tekert a kapu elé jobbról, támadónk pedig 8 méterről, kapásból, óriási gólt lőtt (1-0)!
 
 
 
Félidőben egyet cseréltünk, Fejes helyére Barczi állt be, Juhász pedig visszalépett a védelem tengelyébe. A 49. percben Kovács hozta játékba Barczit a jobb szélen, aki vezette egy darabig a labdát, majd egy csel után kapu elé tekert, az érkező Pátkai alig fejelt kapu fölé 8 méterről. Az 57. percben nagyszerű, sok kis passzos játékot követően kerültünk lövőhelyzetbe, Szolnoki pedig nem is tétovázott, 20 méterről, nagy erővel lőtt kapura, a labda nem sokkal ment mellé. A második játékrész második felében ritkultak a helyzetek, az egyik következőt a 70. percben jegyezhettük fel, amikor Kovács szép labdával hozta játékba a bal szélen érkező Feczesint, ő befelé cselezett, majd 14 méterről, laposan a bal alsót vette célba, de Stevanovic vetődve védeni tudott. Pár perccel később szép kényszerítő végén Bojinov lőtt 16 méterről alig Kovácsik kapuja mellé. Hadzic kapu fölé tekert szabadrúgása volt az utolsó, ami veszélyt jelentett a Partizan kapujára a 77. percben, a fekete-fehérek pedig már nem tudtak nagyobb lehetőséget kialakítani. Feczesin remek találatával legyőztük a szerb együttest.
 
Videoton–Partizan Beograd (szerb) 1–0 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna.
VIDEOTON: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fejes (Barczi, a szünetben), Szolnoki – Pátkai, Juhász R. (Varga J., 70.), Hadzic – Kovács I. – Feczesin (Bévárdi, 88.), Scsepovics
G: Feczesin (41.)
 
 
 
Sturm Graz-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-3 (4-1). - 
 
 
A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata edzőmeccset vívott az osztrák első ligás Sturm Graz vendégeként. A találkozót 4-3-ra nyerték a hazaiak.
 
A felek a világbajnoki selejtezők miatti bajnoki szünetet kihasználva kötötték le egymással az edzőmérkőzést. A Sturm Graz 14 forduló után 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel éllovasként várja az osztrák Bundesliga folytatását.
 
Az ismerkedés után az osztrák csapat ragadta magához a kezdeményezést, és egy átlövésből gyorsan előnybe került (1-0). Kovács kapufájával jelezte a Haladás, hogy rendezte a sorait. Sőt, sikerült egyenlíteni: Hídvégi beadását Gaál fejelte a kapuba (1-1). A folytatásban azonban jöttek az osztrák gólok. Egy beadás után a lecsorgó került a szombathelyi kapuba (2-1), majd egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után találtak be a hazaiak (3-1), végül az első félidő utolsó pillanatában egy szögletvariáció végén is gólt  ünnepelhettek a grazi szurkolók (4-1
Fordulás után osztrák helyzetekkel folytatódott a csata, de Kovács távoli bombagólja visszahozta a meccsbe a vasiakat (4-2). Majd Gaált buktatták a büntetőterületen belül, ám a sértett kihagyta a 11-est. Hogy néhány perc múlva megszerezze második gólját (4-3). A döntetlen kiharcolására azonban már nem maradt idő.
 
Sturm Graz-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 4-3 (4-1)
Graz, 300 néző
Haladás: Gyurján - Polgár (Angyal, 46.), Hegedűs (Schimmer, 46.), Jagodics, Hídvégi (Bosnjak, 46.) - Kovács (Tóth M., 85.), Iszlai (Overgoor, 46.) - Gaál, Rácz (Dombi, 68.), Halmosi (Kiss B., 85.) - Ars. Edző: Mészöly Géza.
Gól: Zulechner 2 (7., 24.), Stankovic (35.), Koch (45.), ill. Gaál 2 (14., 83.), Kovács (58
 

Legfrissebb híreink