Beszámoló az NB I 30. fordulójának a meccseiről

Magyarország Ketten harcolnak az aranyért, előzött a Fradi!

Forrás:

MTK-Ferencváros 1-3

 

Megelőzte a Vasast a Ferencváros, a zöld-fehérek harmadikok lettek. Azért, mert olyan magabiztosan győztek a kék-fehérek otthonában, mint a Paks az angyalföldiek vendégeként. Igaz, a Fradi ellenfele kevesebb helyzetet dolgozott ki. A Doll-csapat az első játékrészben döntötte el a három pont sorsát, lendületes, harcosabb támadójátékának köszönhetően. Az MTK a végéig harcolt, de jobban kell játszania a bennmaradáshoz. 

 

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-3 (0-3)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4368 néző, v.: Bognár T.

gólszerzők:Ramos (80.), illetve Varga R. (10.), Lovrencsics G. (31.), Moutari (45.)

sárga lap:Grgic (62.), Baki (92.), illetve Sternberg (71.), Djuricin (90.)

MTK:Petkovic - Baki, Grgic, Poór, Vadnai - Vass Á., Kanta, Katona M. - Kolomojec (Korozmán, 63.), Torghelle (Hrepka, 73.), Ramos

FTC:Holczer - Lovrencsics G., Nalepa, Leandro, Sternberg (Botka, 76.) - Dilaver (Djuricin, 73.), Gera Z. - Moutari (Koch, 74.), Bognár I., Varga R. - Böde

 

Vasas-Paks 0-3

A Vasas a dobogóért a Paks, kisebb megtorpanása miatt, inkább a bennmaradásért küzd. A vendégeken látszott is, hogy iparkodnak, hiszen előnnyel vonulhattak pihenőre, voltak ziccereik, annak ellenére, hogy a Vasas játszott fölényben. A piros-kékeknek is voltak lehetőségeik, volt olyan 10 másodperc, amikor kétszer is a kapufát találták el. Fordulás után még két gólt lőtt a végére teljesen összeomló angyalföldi alakulatnak. A hazaiaknak is voltak még lehetőségeik a fordulás után, de ekkor már a tolnaiak voltak a veszélyesebbek.

 

Vasas-Paksi FC 0-3 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Vad II.
gólszerzők:
Lenzsér (8.), Bartha (83.), Hahn (93.)
sárga lap: Ristevski (30.), Korcsmár (54.), illetve Gévay (28.), Kulcsár (31.)
Vasas: Nagy G. - Korcsmár (Vida, 56.), Vaskó, Ristevski - Kleisz, Berecz, Manjrekar, Hangya (Pavlov, 78.) - Ádám (Kulcsár T., a szünetben), Saglik, Remili

Paksi FC:Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Báló - Papp - Szakály D. (Hahn, 81.), Bertus, Hajdú, Bartha (Daru, 90.) - Haraszti (Koltai, 76.)

 

Vasas-Paksi FC 0-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, v.: Vad II.

gólszerzők:Lenzsér (8.), Bartha (83.), Hahn (93.)

sárga lap:Ristevski (30.), Korcsmár (54.), illetve Gévay (28.), Kulcsár (31.)

Vasas:Nagy G. - Korcsmár (Vida, 56.), Vaskó, Ristevski - Kleisz, Berecz, Manjrekar, Hangya (Pavlov, 78.) - Ádám (Kulcsár T., a szünetben), Saglik, Remili

Paksi FC:Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Báló - Papp - Szakály D. (Hahn, 81.), Bertus, Hajdú, Bartha (Daru, 90.) - Haraszti (Koltai, 76.)

 

 

Videoton-Haladás 2-0

A bajnoki címre törő Videotonnak csak a három pont volt elfogadható. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a hazaiak, Nego révén rászolgáltak arra, hogy megszerezzék a vezetést. Ezután is fölényben maradtak a fehérváriak, a szombathelyiek a 40. percben, Jancsó lövése révén veszélyeztettek először. A második félidő végén a Vidi szerezett újabb gólt, Nego abban a támadásban is döntő szerepet vállalt magára, de Géresi biztosította be a fehérvári sikert.

 

Videoton FC - Swietelsky Haladás 2-0 (1-0)

Felcsút, 2058 néző, v.: Solymosi
gólszerző:
Nego (16.), Géresi (86.)
sárga lap: Jagodics M. (62.)
Videoton FC: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, Szolnoki, Varga, Hadzic - Lazovics (Géresi 76.), Scsepovics (Maric 91.)
Swietelsky Haladás: Király G. - K. Mészáros (Polgár K. 46.), Jagodics M., S. Wils, Devecseri, Bosnjak - Rácz B., Jancsó (Tóth M. 75.), Kiss B., Halmosi - Williams (Gajdos 63.)
     

 

Exkluzív: Kubatov a Simon-gyilkosságról, Geráról, szurkolókról - NB1.hu

Kubatov Gábor-interjú

 

DVSC-Újpest 1-0

A Lokinak mindenképpen a három pont megszerzése volt a célja, de a csapatok közötti kevés pontkülönbség miatt még a lila-fehérek sem lélegezhettek fel teljesen. Lüktető, változatos volt a meccs az első félidőben, mindkét csapat szerezhetett volna gólokat. A meccs vége igazi dráma lett, mert Filip piros lapja miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, akik mégis nyertek, mert Heris öngólt fejelt.

 

Debreceni VSC-Újpest FC 1-0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 5112 néző, v.: Iványi.    

gólszerzőK:Haris (78., öngól)     kiállítva: Filip (67.)

sárga lap:Filip (20., 67.), Brkovic (47.), illetve Diarra (93.)

Debreceni VSC:Danilovic - Osváth, Szatmári, Brkovic, Ferenczi J. - Filip, Tőzsér - Feltscher (Mengolo 64.), Holman, Könyves (Jovanovic, 72.) - Handzic (Suk, 73.)

Újpest FC:Banai - Szűcs, Heris, Kálnoki-Kis, Mohl - Balogh B., Windecker, Diarra, Andric (Hazard, 85.) - Balázs (Perovic, 85.), Bardhi

 

 

Mezőkövesd-Honvéd 1-5

A kövesdiek, gyenge tavaszi szereplésük miatt az életükért küzdöttek, a listavezető Honvéd meg értelemszerűen az aranyérem megszerzése reményében lépett pályára ezen a meccsen is. Hatalmad volt a harc, kemény férfias volt a küzdelem. Kink góljával a hazaiak szereztek vezetést, majd a vendégek próbáltak aktívabbak lenni, Eppel és Lanzafame előtt is adódott lehetőség, sokkal többet volt náluk a labda és több helyzetük volt. Ez így volt a második félidőben is, de akkor már gólokban is megmutatkozott a két gárda közötti különbség. Lanzafame igazi vezéregyéniség volt.

 

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-5 (1-0)

Mezőkövesd, 2105 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők:Kink (17.), illetve Kamber (51.), Lanzafame (66., 88.), Bobál D. (75.), Eppel (84.)

sárga lap:Hudák (12.), Gohér (23.), Vági (45+2.), illetve Nagy G. (14.), Baráth (45+3.), Gróf (82.)

Mezőkövesd Zsóry FC:Tujvel - Vági, Hudák D., Fótyik, Gohér - Egerszegi, Bacelic-Grgic - Molnár G., Strestík (Baracskai, 80.), Sós - Kink (Veselinovic, 64.)

Budapest Honvéd:Gróf - Ikenne-King (Villám, 81.), Kamber, Bobál D., Baráth - Hidi (Vasiljevic, 37.) - Holender, Nagy G., Zsótér (Koszta, 85.) - Eppel, Lanzafame

 

 

Gyirmót-DVTK 1-1

A hazaiak, az előző fordulóban Kispesten elszenvedett vereségük után kiestek az NB I-ből, míg a miskolciak a bennmaradásért folytatnak ádáz csatát. Ennek szellemében léptek fel a meccsen és hamar vezetést is szereztek. Voltak fordulatok, a gyirmótiak becsülettel küzdöttek, látszott rajtuk, szépen szeretnék elhagyni az élvonalat. És a tervük sikerült is, talán a sors akarta meseszerűre, mert a 92. percben sikerült egyenlíteniük. A DVTK bajban van!

 

Gyirmót FC-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Győr-Gyirmót, 1000 néző, v.: Karakó

gólszerző:Radeljic (93.), illetve Makrai (2.)

sárga lap:Simon A. (28.), illetve Karan (34.), Szarka (67.)

Gyirmót FC:Nagy - Sebastian, Bojovic, Radeljic, Szegi (Bori, 69.) - Kiss M., Simon Á. - Vass, Simon A., Madarász (Szalánszki, 55.) - Novák (Máté, 76.)

Diósgyőri VTK:Antal - Eperjesi, Makrai (Szabó, 87.), Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Busai, Ugrai (Fülöp, 69.) - Novothny, Szarka (Dausvili, 81.)

 

Tabella a linkre kattintva olvasható

 

 

 

Legfrissebb híreink