Bernd Storck ajánlotta be a Vasas új vezetőedzőjét?

Budapest – Öt év szünet után bizonyíthat az új angyalföldi tréner.

Forrás:

Mint jeleztük, nemrég jelentette be a Vasas, hogy „2016. január elsejétől Michael Oenning lesz csapatunk új vezetőedzője, tájékoztatta Vancsa Miklós ügyvezető igazgató klubunk honlapját. Az 50 éves német szakember 1999-ben kezdte meg edzői karrierjét. Eleinte asszisztensként munkálkodott többek között Németország korosztályos válogatottjainál, és olyan kluboknál, mint a Borussia Mönchengladbach, vagy a Vfl Wolfsburg, majd 2008-tól már vezetőedzői pozíciókban is tevékenykedett. Irányította az FC Nürnberg csapatát a Bundesliga másodosztályában, amellyel ráadásul feljutó helyen végzett az idény végén, 2011 tavaszától pedig az első osztályú Hamburg edzője volt 15 mérkőzés erejéig.”

 

 

Az angyalföldi szurkolók, a szintén német Dirk Berger szerepvállalása óta rettegnek a németektől. Bergerről három fontos dolgot érdemes tudni: előtte és azóta sem volt komoly helyen edző, angyalföldi szerepvállalása után speciel buszsofőr lett. Ezeknél is érdekesebb volt az, amikor a feljutás küszöbén álló másodosztályú csapatnál, a sorsdöntő utolsó fordulókban, valamilyen megfontolásból, elkezdte a tizenéveseket játszatni, aminek köszönhetően a piros-kékek – akkor még – maradtak a másodosztályban.

 

 

 

 

Michael Oenning nem tudhat maga mögött világhírű játékos pályafutást, bár ez nem feltétlenül előfeltétele annak, hogy valaki kiváló edző legyen. Erre a legjobb példa José Mourinho…

 

 

Oenning játékosként a Preußen Münster, Hammer SpVg, TSG Dülmen, SC Pfullendorf csapataiban fordult meg, nyugodtan kijelenthetjük, az említett klubok nem a német labdarúgás zászlóshajói. Edzőként a Nürnberg és a Hamburg volt pályafutása csúcspontja, részletek a linkre kattintva érhetők el, statisztikai adatokkal alátámasztva.

 

 

A felsorolásból kiderül, hogy a Vasas új trénere nagyjából öt éve nem dolgozott edzőként sehol (nehéz elképzelni, hogy csak az ő adatlapja nem frissült volna a precizitásukról ismert németeknél). Másik érdekesség, hogy1 évet és néhány hónapot kapott mindenhol a bizonyításra.

 

 

Ám nemrégiben érkezett egy olyan tréner Magyarországra, aki szintén német, és nem igazán volt (el)ismert szakember. A pótselejtezőn viszont sikerre vezette Magyarországot Norvégia ellen. Ő Bernd Storck, szövetségi kapitány, aki az nb1.hu információi szerint személyesen ajánlotta be a trénert Jámbor Jánosnak, a piros-kékek főtámogatójának.

 

 

Oenning (akivel kapcsolatban a klub közleménye nem jelezte, hogy meddig szól a szerződése), híreink szerint, kedden érkezik Magyarországra, a Vasas hétfőn, Ferenczi István vezérletével kezdi el a felkészülést. Bízva abban, hogy a német segítséggel kiharcolhatja a gárda a bennmaradást…

 

 

S. Z.

Legfrissebb híreink