Bércsökkentés: Sallói újabb bevételek kieséséről is beszélt

Debrecenben kidolgoztak egy tervet.

Forrás: napi.hu

A koronavírus-járvány a világot és az egyetemes, illetve a magyar labdarúgást sem kíméli. Nincsenek meccsek, közvetítések, nincsenek bevételek.

A világ labdarúgásában már több példa is történt azzal kapcsolatban, hogy megnyirbálják a játékosok fizetéseit, hogy a kluboknak kevesebb kiadásuk legyen.

„Mivel a válsághelyzet elhúzódásától tartunk, minél hamarabb indokolt a takarékoskodást elkezdeni, a javaslat lényege ez volt – mondta a Borsnak Róka Géza, a DVSC ügyvezetője.

A többség azonban még nem csatlakozott hozzájuk: a lapunk által megkérdezett klubok nagy része kivár, egyelőre nem gondolkodnak bércsökkentésen.

 

– Anyagilag mindenkit eltérő mértékben visel meg ez a helyzet, minden klub tisztában van a saját lehetőségével. Bár azt gondoljuk, egységesen könnyebb lenne megoldani, ugyanakkor elfogadjuk, és megértjük, hogy a csapatok önállóan akarnak erről dönteni. Mi minden­esetre elkezdtük megtervezni a bércsökkentést, és majd leülünk a játékosokkal egyeztetni.

 

Hogy milyen mértékű jövedelemmegvonásról lehet szó, azt Róka nem tudta megmondani, de egyes hírek szerint amelyik klubnál ez a téma na­pirenden van, ott 20-30 százalékos bérvágásra kerülhet sor. A megszorító intézkedésekre azért lehet szükség, mert a meccsek nélkül a klubok komoly anyagi veszteségeket szenvedhetnek.

Egyelőre nem lehet tudni a veszteségek mértékét, de az elmaradt jegybevételek klubonként különböző mértékű kiesést okozhatnak.” - írta a Bors.

Több klubvezetővel ellentétben Sallói István fontos részletet osztott meg a napilappal:

 

„A szponzori és tévés szerződések után kötbért kérhetnek, ha valaki nem tudja azt a számú megjelenést biztosítani az elmaradt meccsek miatt, amiben előzetesen megegyeztek. Az MLSZ a központi támogatást továbbra is biztosítja, ami nagy segítség, de több helyen önkormányzati támogatástól eshetnek el a klubok. Csapatonként a tulajdonosi pénzek is eltérő lehetőségeket biztosíthatnak, illetve a nehezedő gazdasági helyzet miatt az utánpótlásra szánt TAO-pénzek is elapadhatnak.”

 

A helyzet tehát nagyon összetett, több tényezőktől függnek a klub anyagi és egyéb lehetőségeik.

Csak kívánni tudjuk, hogy mindenki a legjobban tudja átvészelni ezt a szomorú időszakot.

Legfrissebb híreink