Bemutatkozott az Újpest új kapusa

A télen érkezett a lila-fehérekhez.

Forrás: ujpestfc.hu

A téli átigazolási szezonban csapatot váltott Tomori Zoltán. A 20 esztendős kapus a Budapest Honvéd második csapatától került az Újpesthez. Tomori az őszi idényben 10 NB III-as mérkőzésen kapott lehetőséget a kispesti alakulatban. 

Kispestről igazolt kapust az Újpest - NB1.hu

 ÍME AZ ÚJPEST BEJELENTÉSE: ,,Tomori Zoltán lila-fehérben folytatja pályafutását A fiatal hálóőr az őszi szezonban még a Budapest Honvéd második csapatánál szerepelt, onnan tette át székhelyét a Megyeri útra. A 20 éves, 194 cm-es, 77 kilós játékos a papírok aláírását követően így nyilatkozott honlapunknak: „Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt.

Tomorival a lila-fehérek weboldala készített egy interjút, amiben a hálóőr bemutatkozhatott a drukkereknek. Elmondta, próbajátékon tudta meggyőzni a szakmai stáb tagjait.

"Úgy alakult, hogy bár számítottak rám az előző klubomnál, én mégis a váltást preferáltam, így eljöttem néhány edzésre, próbajátékra. Talán, ha jól emlékszem, 4 tréningen vettem részt. Ami viszont biztos, hogy azon a héten péntek este felhívott telefonon Babó (Babócsy András a kapusedzőnk), és azt mondta, hogy gratulál, mert másokkal is megbeszélve, a teljesítményem alapján engem szeretnének leigazolni. Bár még akkor a két egyesületnek egyezkednie kellett, tehát nem volt teljesen végleges, mégis olyan érzések kavarogtam bennem, amit nehéz lenne elmondani. Nagyon boldog, ugyanakkor nagyon izgatott is voltam" - nyilatkozta Tomori Zoltán, aki hozzátette, a csapattársai nagyon kedvesen fogadták. 

A beszélgetés során az is kiderült, hogy Tomorinak két példaképe van Iker Casillas és André Onana személyében. A külföldi topbajnokságokat is figyelemmel követi, nagy álma a légióskodás, de erről korai lenne beszélni.

"Szoktam a barátokkal FIFA-zni, ha sikerül összehozni, bár leginkább online tudjuk csak megoldani, nehéz kivitelezni, hogy egyszerre egy helyen legyünk többen. Meg, ahogy már mondtam, a mérkőzéseket szoktam nézni, ezzel tényleg sok időt töltök. Megnézem a statisztikákat, és amelyik érdekesnek tűnik azt szívesen megtekintem" - fogalmazott Tomori, aki idén fog érettségizni. A tanulást sem szeretné elhanyagolni, a jogi kar vonzza, de jelenleg csak a futballra összpontosít.

Az Újpest a hétvégén a Puskás Akadémiát fogadja Zalaegerszegen. 

Legfrissebb híreink