Becsapta a DVTK kapusa a felcsútit a 93. percben a 11-esnél – videó

9 mérkőzés után tért vissza a kapuba.

Forrás:

Elképesztően fontos mérkőzést nyert meg a DVTK tegnap 1-0-ra a Puskás Akadémia ellen. Sikerüknek köszönhetően a 10. miskolciak pontszámban beérték a táblázaton 9. felcsútiakat, a már kieső helyen lévő Kisvárda meg kétpontos hátrányba került, mert csak 1-1-et játszott a Honvéddal.
 
A találkozó miskolci hőse egyértelműen a kapus, Antal Botond volt. Már az ősszel is remekül védett, de jött egy sérülés, emiatt hosszú kihagyás várt rá. Kilenc mérkőzés után tudott ismét a gólvonal elé állni, és a 93. percben kivédte Liridon Latifi tizenegyesét. A klubhonlapnak adott interjúban azt állította, hogy sikerült becsapnia a felcsúti játékost:
 
„Elemeztétek a mérkőzés előtt az ellenfél játékosait, hogy ha esetleg tizenegyesre kerül a sor, ki merre rúgja?
Ezt minden mérkőzés előtt meg szoktuk tenni, de ezzel nagy titkot nem árulok el. Minden csapatnál így szokás. Mindig kérdés természetesen, hogy az adott játékos éppen melyik oldalt választja. Van olyan labdarúgó, aki mindig máshová rúgja a labdát és nem lehet átlagot vonni, van akinél ki lehet számolni, hogy merre felé billen az átlag. Most megbeszéltük a mérkőzés előtt Andrusch Józseffel, hogy ha lesz büntető, akkor én jobb oldalra fogok vetődni, próbáltam mindent úgy csinálni, hogy Liridon Latifi oda is rúgja a labdát.
 

Hogy lehet ezt befolyásolni a gólvonalon állva?
Hidd el nekem, hogy lehet (nevet - a szerk.). Nekünk kapusoknak sok trükkünk van. Van, amikor bedőlnek a cselnek, van, amikor nem. De most megtettem mindent, hogy jobbra jöjjön a labda.”
 
Egyébként Antalt és így a DVTK-t is, a Fortuna is a  szárnyai alá vette a hatpontos rangadón, mert a felcsútiak két kapufát is rúgtak a mérkőzésen...

Legfrissebb híreink