Bebizonyosodott, hogy a Puskás Akadémia is kieshet az NB I-ből!

Budapest – MTK és a Vasas edzője is teljesítette a feladatát. De maradhatnak-e?

Forrás: Vasas FC

Teodoru Vaszilisz és Michael Oenning szerződése is lejár pillanatokon belül a klubjánál. Mindkét szakvezető megfelelően látta el a feladatát, amelyet az jelez a leginkább, hogy teljesítették a vezetőik által megfogalmazott célkitűzéseket. Az MTK-nak az első hat között kellett végeznie úgy, hogy lehetőleg kijusson a nemzetközi porondra. Míg az angyalföldieknek a bennmaradás elérése volt a céljuk. A  két szakvezető a lefújás után (MTK-Vasas 0-2) a jövőjéről is beszélt.

 

- Még nem tudom, hogy mi lesz velem pontosan. A szerződésem lejár, de annyi már biztos, hogy a klubnál maradok. Arról, hogy milyen pozícióban, majd a klub vezetői tájékoztatnak a jövő hét folyamán – mondta Vaszilisz.

 

- Nem látok okot arra, hogy ne lehessen a munkát folytatni, de ez még a jövő zenéje. Szívesen maradnék, mivel jól érzem magam a Vasasnál, arról nem beszélve, hogy fiatal, sikerre éhes csapatunk van – mondta Michael Oenning, akiről tegnap elsőként megírtuk, hogy akár az MLSZ kötelékébe is távozhat Bernd Storck kérése miatt. Mint ismeretes, Robert Kilin távozott az U21-es gárda éléről, és hát ugye a szövetségi kapitány volt az, aki Angyalföldre is beajánlotta a szakvezetőt…

 

- Először is Jámbor Jánosnak jár a legnagyobb köszönet. De szintén hálával tartozunk Markovits Lászlónak, a Vasas SC ügyvezető elnökének is. És hát persze a szurkolóiknak is, akik nélkül nem értük volna el a bennmaradást. Játékosainkat is csak az elismerés illeti, mert hetek óta csak azt hallgatták, hogy a Puskás Akadémia semmiképpen sem eshet ki az élvonalból. bebizonyosodott, hogy kieshet, és ez sokatmondó. – mondta honlapunknak Vancsa Miklós, Jámbor legfőbb segítője, aki az nb1.hu kérdésére elmondta, a jövő héten lehet döntés edzőkérdésben.

 

- Hatból hat pontban biztos, hogy benne vannak a szurkolóink. Még akkor is kitartottak mellettünk, amikor nagyon nem ment a játék. Fiatal csapatunk van, de vannak nagyszerű, rutinos játékosaink is, remek egyveleget és csapatot alkotunk. Már korábban el kellett hinnünk, hogy képesek vagyunk kiharcolni a bennmaradást, mert ha nem így teszünk, akkor ma sem nyertünk volna. Az biztos, hogy ma este nem fogjuk vissza magunkat. Azt viszont tudnunk kell, holnaptól új nap és időszámítás kezdődik – mondta honlapunknak Debreceni András, aki egész évben a Vasas legjobbja volt.

 

Fontos megjegyezni: a mérkőzésnek ugye éles felvezetése volt, de a pénteki megbékélés után kijelenthető, az MTK-Vasas kapcsolatok ugyanúgy, sportbaráti jelleggel működhetnek majd tovább, mint eddig.

 

És külön kell szólni a Vasast-tábor szenvedélyes szurkolásáról is, mert az tényleg minden képzeletet felülmúló volt

Legfrissebb híreink