Baráth Péter: Nem az összeget nézem a szerződésen

Beszélt a válogatott sikerének titkáról.

Forrás: dvsc.hu

Baráth Péter remek szezont tudhat maga mögött, hiszen az NB II után az első osztályban is alapembere volt a Debrecennek. Teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, aki  be is válogatta a keretbe a középpályást. 

- Minden percét élveztem annak a három hétnek, amelyet a válogatottnál tölthettem   – mondta a Nemzeti Sportnak Baráth Péter, a DVSC 20 esztendős futballistája. 
 – Persze fájó, hogy nem játszottam, de nem szabad búslakodnom, hiszen azt is nagy örömként kell elkönyvelnem, hogy remek emberekkel és játékosokkal készülhettem ezekre a fontos meccsekre. Sztárcsapatok ellen mérkőztünk, az angolokat oda-vissza megvertük, így az élen állunk a csoportunkban. Hogy mi a titok? Mindenki egy irányba tart, nincs széthúzás és különcködés. Szóval eszemben sincs kudarcként megélni, hogy Marco Rossi nem küldött pályára, inkább motivál, hogy még többet dolgozzak. 
 
Az idő nekem dolgozik, hiszek benne, hogy előbb-utóbb megkapom az esélyt a bizonyításra. Ráadásul ennyi idő alatt is éreztem magamon a fejlődést: az edzéseken gyorsabban kellett reagálnom, a futballisták képzettek és pontosan passzolnak, nincs idő gondolkodásra. Mindenki koncentrál, odafigyel, és én is látom, hova kell eljutnom. Ezt éreztem a németek elleni U21-es Európa-bajnoki selejtezőn is: a Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt játszottam Gera Zoltán csapatában a rendkívül erős ellenféllel szemben, s ott is testközelből figyelhettem, hogy milyen szintre lehet felkapaszkodni, de ezért rengeteget kell dolgozni, ezt nem adják ingyen. Bár a válogatott szereplése miatt mindössze két hét pihenő jutott nekem az előző idény után, nagyon hasznosnak ítélem meg ezt az időszakot, sokat tanultam.”
 
A tanulás pedig folytatódik, hiszen hétfőn már a Lokival edz a tehetség – az előző idényben 32 bajnokin kapott lehetőséget, 28-szor kezdőként.
 
- Bár már két és fél éve bemutatkoztam az NB I-ben, az első teljes idényemet az előző egy évben játszottam. Sokat lehettem a pályán, ezt tartottam a legfontosabbnak, ez teljesült is. Szerepeltem – kényszerből – belső védőként is, de aztán feljebb kerültem, s védekező középpályásként kaptam lehetőséget. A legjobban viszont akkor éreztem magam, amikor nyolcas pozícióban futballozhattam, vagyis védekező és támadó szerepkörben is játszottam. Egyre jobban ment a játék, és nem lehet más tervem a jövőre nézve sem, mint hogy stabilan játsszak és egyre meghatározóbb szerepet töltsek be a Lokiban.”

Kérdés ugyanakkor, hogy meddig van erre lehetősége – a szerződése az év végig szól, de egyéves opció is szerepel a megállapodásban.

- Bárhogyan is alakul a jövőm, biztosan nem azt nézem majd, hogy milyen összeg szerepel a szerződésemen, hanem azt, hogy abban a csapatban mennyit futballozhatok. Jól érzem magam a Lokiban, és itt sok percet tölthetek a pályán. Ennél pedig húszévesen nincs fontosabb - mondta a labdarúgó a lapnak. 
 
A DVSC június 20. óta készül a következő idényre, mégpedig Pallagon – a csapat nem is utazik edzőtáborba, végig hazai környezetben edzenek a debreceniek.

Legfrissebb híreink