Balogh Balázs utolsó újpesti fellépésére készül

Budapest – Az Újpest középpályása szerint a Derbi élet-halál kérdése.

Az OTP Bank Liga 33. fordulójában az Újpest hazai pályán 3-0-ra kikapott a Videotontól. A lila-fehérek ezzel a hatodik helyen végeztek a bajnokságban, de jövő hétvégén a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntő az év mérkőzése lesz nekik, amivel megmenthetik a szezont. A Vidi ellen nem lépett pályára az újpesti középpálya motorja, Balogh Balázs, aki élete egyik legfontosabb mérkőzésére készül.

 

– Rossz volt a többieket kívülről nézni. Jól játszottunk, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat mondta Balogh Balázs az nb1.hu-nak. – Lehet, hogy jogos volt, de nagyon rányomta a bélyegét a találkozóra.

 

Balogh Balázs úgy érzi, hogy a Vidi elleni vereségnek lehetnek pozitívumai.

 

– A Magyar Kupa-döntő előtt, talán a legjobbkor kaptuk ezt a pofont, mert a Fradi ellen minden pillanatban koncentrálni kell. Csak akkor nyerhetjük meg a kupát, ha kilencvenöt percig ott vagyunk fejben – folytatta az Újpest középpályása, aki elárulta, hogy játékfelfogásban egyik csapat sem fog meglepetést okozni. – Biztos, hogy felmegyünk rájuk. Mindig éles meccseket játszottunk ellenük ezzel a taktikával, szerintem ők is a megszokott játékukat fogják hozni. Biztos, hogy fantasztikus hangulat lesz, ez nagyon jó a játékosoknak és a magyar focinak is.

 

A Magyar Kupa-döntőben több újpesti futballista is utolsó mérkőzésén léphet pályára. Az elmúlt napokban arról pletykáltak, hogy Kabát Péterrel nem hosszabbít a vezetőség, Lencse László a Puskás Akadémia kölcsönjátékosa, míg Balogh Balázs külföldi kérők ostromolják.

 

– Nem tagadom, úgy készülök, hogy az utolsó mérkőzésem lesz Újpesten, ezt a többieknek is elmondta az öltözőben. Mindenki átérzi a mérkőzés súlyát és úgy fogunk kimenni a Groupama Arénába, hogy ez élet és halál kérdése, nyerni akarunk.

Legfrissebb híreink