Az ultrák a pécsi futball jövőjéért tüntetnek

Pécs - "Előre Munkás, indulj a harcra fel!"

Forrás:

Szimpátia-tüntetést szerveznek a pécsi labdarúgás jövőjéért a PMFC ultrái szombat délután 17:30-ra, a stadion vendégparkolójába. A csapat a Dunaújváros elleni győzelmével a pályán már bebiztosította az NB I-es szereplését, amihez „már csak" a licencre lenne szükség - írja a Pécsi Újság.hu.

 

A Pécsi Újságban megjelent cikk szerint a 2009-ben alakult, Szélsőséges Alternatíva nevet viselő pécsi szurkolócsoport megmozdulásán felszólalások is várhatóak, emellett pedig a Győri ETO-PMFC mérkőzést is kivetítőn tekinthetik meg a velük tartó szimpatizánsok. A május 23-ra tervezett demonstrációt a következő mottóval tartják meg: "Előre Munkás, indulj a harcra fel!"

 

 

A stabilan harminc főt számláló szurkolói csoport tavaly október óta a stadiontól való távolmaradással tüntetett a Magyar Labdarúgó Szövetség által bevezetett szurkolói kártya ellen.

 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke múlt szerdán jelentette be, hogy a PMFC sem felelt meg a legmagasabb osztályban való szereplés feltételeinek. Az érintett csapatok az NB III-ban folytathatják.  A PMFC fellebbezett a határozat ellen, döntés a jövő héten várható.

 

A szkenner és s zurkoló kártya miatt a Ferencváros ultrái nem lesznek ott a Magyar Kupa döntőjén a stadionban!

 

A Videoton-ultrák is bojkottálják az MK-döntőt!

 

Legfrissebb híreink