Az Újpest ráijesztett a Vidire, majd hatalmas pofont kapott

Felcsút – Maric gólpasszal kezdett. A légiósok szállították a gólokat.

Forrás: vidi.hu

Videoton FC–Újpest FC 5–1

 

Az Újpest remekül kezdte a mérkőzést, a lila-fehéreken érezhető volt, hogy a ZTE elleni Magyar Kupa-győzelem kellő önbizalmat adott a nyitányra. A vezetést már a 7. percben megszerezték az addig is többet támadó vendégek: Nemanja Andrics baloldali beadására Mihailo Perovics érkezett a rövid oldalon, majd felhőfejese a hosszú felsőben landolt, átszállva a Vidi kapusa, Kovácsik Ádám feje fölött (0–1). A 21. éves montenegrói támadónak ez volt az első gólja a szezonban, mivel sérülés miatt ősszel csak 122 percet tudott játszani. A vezetés megszerzés után az Újpest átadta a területet a Videotonnak, és főleg kontrákra építkeztek. A 24. percben az egykori újpesti Asmir Suljic az év helyzetét hagyta ki: egy remek kiugratás után elvitte a labdát a kivetődő Balajcza Szabolcs mellett, majd tolt még egyet és hét méterről (majdnem középről) az üres kapu mellé lőtt. Az év végén biztosan találkozni fogunk ezzel a megmozdulással a bakiparádés összeállításokban. A 32. percben összejött az egyenlítés a listavezetőnek: Marko Scsepovics tartott meg egy labdát, majd az alapvonalról visszajátszott a második hullámban érkező Anel Hadzicnak, aki hat méterről, kapásból a hosszú sarokba lőtt (1–1). Két perccel később a gólpasszt adó Scsepovics került ziccerbe, Balajcza mellett ellőtte a labdát, de nem sikerült kaput találnia. Az első félidő hajrájában a Vidi eldönthette volna a három pont sorsát, de a kapu előtt túl sokat hibázott.

 

Élő közvetítések az NB I 20. fordulójának a mérkőzéseiről - NB1.hu

A fordulás után ismét az Újpest kezdett aktívan, de nem tudta újabb góllal kezdeni a játékrészt. Az 58. percben a lila-fehérek addig tiki-takáztak a Vidi tizenhatosan, amíg el nem vesztették a labdát. A kontrából Danko Lazovics kiugratta Marko Scsepovicsot, aki nem hibázta el az újabb ziccert, Balajcza lábai között a kapuba lőtt (2–1). A 64. percben eldöntötte a meccset a Videoton: Scsepovics sodorta el testtel Kálnoki Kist, majd kényszerítőzött a tizenhatoson belül Lazoviccsal, majd a hosszú oldalon érkező Suljichoz passzolt, a bosnyák támadó átvette a labdát, majd higgadtan a bal alsó sarokba gurított (3–1). Ha ez nem lett volna elég, a gól után Souleymane Diarrának elgurult a gyógyszere, és addig reklamált Solymosi Péternél, amíg piros lapot nem kapott. A 79. percben Balogh Balázs adott remek labdát a csereként érkező Lázok Jánosnak, de az újpesti támadó éles szögből nem tudta kilőni a hosszú sarkot. A 82. percben újabb gólt szerzett a Videoton. Mohl Dávid vesztett labdát a tizenhatoson belül, majd Lazovics sarokkal Scsepovics elé tálalt, aki 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (4–1). Két perccel később gólpasszal debütált a frissen igazolt Mirko Maric, aki szintén sarokkal tett vissza egy labdát, majd az érkező Stopira tíz méterről a hosszú felső sarokba lőtt (5–1). Az utolsó percben még a csereként érkező Géresi Krisztián is betalálhatott volna, de Balajcza rossz csele után 25 méterről nem tudott az üres kapuba gurítani. Győzelmével a Videoton továbbra is a tabella élén áll, és üzent a riválisainak, hogy komolyan gondolja a bajnoki cím megszerzését.

 

 

Videoton FC–Újpest FC 5–1

G.: Hadzic  (32.), Scsepovics (58., 82.), Suljic (64.), Stopira (85.) ill.Perovics (7.)

 

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Hadzic (Kovács I., 86.), Pátkai, Varga, Suljic (Géresi, 86.) – Lazovics, Scsepovics (Maric, 83.).

 

Újpest: Balajcza – Balázs B., Kálnoki Kis, Pávkovics, Mohl – Diarra, Sankovic – Balogh B., Bardhi (Cseke, 69.), Andrics (Windecker, 77.) – Perovics (Lázok, 69.).

 

Sárga lap: Kálnoki Kis (17.)

Piros lap: Diarra (66.)

Nézőszám: 2179

 

Az NB I-es bajnokság állása - TABELLA

Legfrissebb híreink